Zvon: Schimbări majore pentru viitoarele Seria 1 și Seria 2

Seria 1 și Seria 2

Anul trecut s-a încheiat cu multe zvonuri despre cum va arăta viitoarea gamă BMW. Printre modelele vizate de aceste zvonuri se numără și cele din gamele Seria 1 și Seria 2, mai ales că aceste două „serii” au un potențial comercial foarte mare.

Este clar că lumea auto se schimbă și că apar din ce în ce mai mulți clienți tineri care-și doresc o mașină premium, dar care nu vor să scoată din buzuar – sau din bancă – sumele necesare pentru modele superioare, așa cum sunt considerate cele din Seria 3, Seria 4 sau cele din gama X3/X4. Din acest motiv, deparamentul de marketing  al celor de la BMW vede în viitoarele modele din Seria 1 și Seria 2 un motor al vânzărilor. Acestor modele li se adaugă și noul BMW X1, dar și viitorul BMW X2.

Una dintre piețele extrem de importante pentru mai toți constructorii germani este China și, tocmai de aceea, la Salonul Auto din Guangzhou, BMW a prezentat un concept: Compact Sedan. Atunci a început nebunia legată de viitoarele modele din gama Seria 1 și Seria 2. Multă lumea mizează pe apariția unui BMW Seria 1 Sedan, iar acest nou model ar fi urmat de un BMW Seria 2 Gran Coupe. La sfârșitul anului trecut, când zvonurile legate de trecerea tuturor modelelor din gama Seria 1 și Seria 2 la o platformă cu tracțiune față, Klaus Frohlich, membru în consiliul director al Departamentului de Dezvoltare BMW AG, declara: „Seria 1 este un model de volum, așa că trebuie să fie cu adevărat un BMW. Vom lua acestă decizie până la sfârșitul anului 2015”. Iată că 2015 este șa sfârșit și se pare că decizia respectivă a fost luată.

Seria 1 și Seria 2

Zvonurile de astăzi vin din Spania – via BMWBlog.com – și spun că modele din gama Seria 1 și Seria 2 vor trece prin câteva schimbări majore. În primul rând se pare că actualele modele Seria 1 – 3 și 5 uși – vor face trecerea către Seria 2 și vor primi noua platformă UKL cu tracțiune față. Mai departe, viitorul BMW Seria 1 va fi și el comercializat sub gama Seria 2 și va avea tot tracțiune față. În final, se pare că modele BMW Seria 2 Coupe și Seria 2 Convertible vor rămâne cu tracțiune față, dar vor beneficia de o nouă platformă arhitecturală ce va fi lansată în același timp cu viitorul BMW Seria 5. Comsând astfel toate modele actuale din gama Seriei 1 în gama Seriei 2, BMW și-ar deschide o portiță pentru a dezvolta un nou segment auto. Totuși, nouă ni se pare cam trase de păr aceste zvonuri, dar, la felul în care avansează și se schimbă lumea auto de astăzi, totul este posibil.

Seria 1 și Seria 2

Un alt zvon interesant este legat de îmbogățirea gamei Seria 2 cu noi modele. Se pare că pe lângă cele patru modele deja existente – Active Tourer, Gran Tourer, Coupe și Cabrio – BMW lucrează la un potențial BMW Seria 2 Gran Coupe, dar și la un Seria 2 Gran Turismo sau Seria 2 Gran Sport Tourer. Ținând cont de faptul că BMW este unul dintre producători cu experiență bogată în dezvoltarea de noi nișe, toate aceste modele sunt plauzibile, mai ales dacă ne uităm și la ce face concurența BMW. De exemplu, Mercedes-Benz a făcut același lucru cu modele din familia „Clasa A”. În momentul de față, sub nomenclatura „A” găsim Clasa A, Clasa CLA, Clasa CLA Shooting Brake, dar și crossover-ul GLA. Tocmai de aceea, este posibil ca spre 2020, BMW Seria 2 Gran Sports Tourer – un rival pentru CLA Shooting Brake – să-și facă apariția.

Seria 1 și Seria 2

Cele mai puternice versiuni din noua gamă de modele cu tracțiune față vor putea fi echipate și cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, așa că potențialii clienți vor avea de unde alege. Gama de motorizări va fi alcătuită din deja cunoscutele motoare cu trei cilindri, atât diesel, cât și benzină, dar și din cele cu patru cilindri, de 2,0 litri. Desigur, gama modelelor de tip plug-in hybrid va crește și ea considerabil, mai ales că anul acesta urmează să vedem pe viu noul BMW Seria 2 Active Tourer 225xe.

Sursă: Motor.es via BMWBlog.com

Citește și informațiile despre viitorul BMW Seria Gran Coupe:

BMW-2-Series-Gran-Coupe-photoshop-750x500

Urmărește și testul nostru video cu BMW Seria 2 Coupe și Seria 2 Gran Tourer:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account