Va face BMW un SUV electric?

BMW i6

Luna trecută a apărut un zvon conform căruia decizia BMW legată de viitorul model electric este pe ultima sută de metri. Cel mai probabil viitorul model electric va avea unul dintre cele două nume: i5 sau i6, iar informațiile pe care le avem până acum despre versiunile de caroserie sunt câte se poate de diverse și de contradictorii.

Cele mai multe păreri ne spun că viitorul model electric al celor de la BMW o să fie un sedan care să poate rivaliza cu Tesla Model S, în timp ce alte zvonuri fac referire la un crossover electric sau un SUV electric și, în final, există și cei care cred că viitorul i5/i6 va fi un fel de MPV, bazat pe Seria 2 Active Tourer.

Totuși, potrivit publicației AutoCar, în acest moment, un SUV electric este cea mai probabilă variantă și ar putea fi un model pe care BMW să îl lanseze până în 2020. Cei de la CarAdvice au făcut o randare virtuală a unui viitorul SUV electric bavarez care împrumută o parte din designul existent acum pe BMW i3. Construcția din materiale ușoare, precum și un interior „fabricat” din materiale reciclate – așa cum este și cazul i3-ului – sunt argumentele de bază, așa că ne putem aștepta la multă fibră de carbon și mult aluminiu oentru șasiul viitorului SUV electric.

SUV electric

Cât despre motorizarea care va propulsa un viitor SUV electric al celor de la BMW, aceleași zvonuri aruncă pe piață fie o versiune cu două motoare electrice, fie una cu patru motoare electrice, alimentate de la grup de baterii litiu-polimer. Conform unor studii, bateriile integrale din litiu-polimer au un cost de producție de două ori mai scăzut și pot să ofere o capacitate de stocare a energiei de trei ori mai mare decât bateriile folosite în prezent.

Noi însă tindem să credem că următorul model al gamei BMW i nu va fi un SUV electric și mizăm pe declarația CEO-ul BMW, Harald Kruger, care anunța la sfârșitul anului trecut că BMW va prezenta anul acesta noul model. De aceea noi credem că BMW i5 va fi primul lansat și că va avea alura unui sedan premium. Mai departe, BMW i6, credem noi, va fi un SUV electric care să concureze cu Tesla X.

Citește și cele mai recente informații despre viitorul model BMW i:

BMW i

Schiă de design pentru Seria 2 Active Tourer.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account