BMW E30 Fest Azuga – Câinii latră, ursul merge

Am fost la BMW E30 Fest să vedem de ce n-au urșii coadă și să vânăm prietenie cu ei. Dăm și noi premiu un borcan cu miere…

În weekend am fost la BMW E30 Fest, eveniment dedicat tuturor posesorilor de urși din România. Nu înainte de a trece însă pe la Concursul de Eleganță de la Sinaia. Așadar, mai întâi am văzut proprietari de mașini clasice, majoritatea înstăriți, apoi niște proprietari de clasice în devenire, majoritatea păgubiți. Evident, lumile sunt la fel de diferite ca Sinaia de Azuga, construite în funcție de buget, de educație, de moștenire… Totuși, chiar dacă oamenii erau diferiți, pasiunea nu se măsoară în bani sau în diplome – dacă o ai, o folosești, dacă nu, pui banii la saltea sau îți cumperi timbre.

BMW E30 Fest Azuga (2)

Oamenii ăștia de la BMW E30 Fest au venit cu toată pasiunea la ei și și-au adus urșii la munte, aproape de pădure, de răcoare și de tufele cu fragi și mure. Au plimbat urșii cum își plimbă oamenii câinii prin țarc – au socializat, s-au mirosit la fund, au alergat după băț. Unii au mai strâns rahatul după ei, alții ne-au lăsat să călcăm în el. Să fie cu noroc!

Vara ursul se pregătește de iarnă – trebuie să îngrașe laba aia pe care și-o suge singur și am văzut acolo niște E30-uri în care se vedeau investiți chiar zeci de mii de euro. Bineînțeles că am văzut și unii mai păcăliți de vulpe, cu bara ruptă, cu vopseaua scorojită, dar dacă-i verificai sub capotă observai că unii aleg să-și investească gologanii în caroserie, alții în motor. Totul e scump și devine din ce în ce mai costisitor să întreții ori să recondiționezi un E30, iar băieții ăștia nu au conturi offshore și investiții la bursă, ci câte un service, o spălătorie, o shaormerie…

BMW E30 Fest Azuga (25)

De venit au venit din toate colțurile țării – am avut urși ardeleni, urși moldoveni, urși dobrogeni și munteni. S-au întâlnit la marea adunare anuală a urșilor chiar la baza pârtiei din Azuga pentru a încerca unirea, realizată la un moment dat pentru o poză de grup. Fum a ieșit și din cazanele cu gulaș și din anvelope, dar mai ales din tălpile și din urechile organizatorului, care s-a trezit că nu toți îs dresați să danseze așa cum a vrut el. Evident că nu au lipsit drifturile în jurul cozii sau în jurul focului de tabără, concursurile de Limbo sau drag racing în tălpile goale, dar dacă nu erai genul care scotea telefonul să filmeze cum bubuie o anvelopă puteai să închiriezi o bicicletă sau să faci o tură cu telegondola până-n vârf de munte. Nouă d-asta ne-a plăcut la BMW E30 Fest, pentru că fu un eveniment cu de toate, unde puteai să-ți aduci iubita, copilul sau cățelul, ca la orice alt eveniment de weekend, fără să-ți fie frică că-ți pipăie cineva consoarta, scuipă semințe în capul copilului sau îți întărâtă câinele.

BMW E30 Fest Azuga (62)

În august, între 21-23 se anunță BMW E36&friends Fest, unde se vor aduna pisicile. Noi mergem și aici, că nu-s din alea care se freacă de piciorul tău și-ți lasă păr pe pantaloni, ci din alea pe care-ți place să le ții în poală, să le mângâi cu o mână de fier și să te gândești la un plan diabolic de a cuceri lumea. Ne vedem acolo.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account