Noul Audi A4: primele poze și informații oficiale

Audi A4

Mai puternic, mai eficient, mai inteligent – noul Audi A4 dispune de numeroase tehnologii premium care stabilesc noi standarde în clasa autoturismelor medii. Designul elegant se îmbină cu tehnologii noi, de ultimă generație, iar noul tren de rulare folosit de Audi contribuie semnificativ la dinamica mașinii.

Designul noului model este complet redesenat și mai îndrăzneț decât cel al generației anterioare. Se poate observa la nivelul grilei și blocurilor optice față-spate influența limbajului de design prezent pe conceptul Audi Prologue. Liniile sunt angulare, tăioase, dar păstrează aspecte clasice, prezente și pe generații anterioare, conferindu-i noului Audi A4 o eleganță aparte, dar și un aspect sportiv. Caroseria acestei generații este cea mai mare oferită până acum de Audi pe acest model, iar diferența de masă față de actualul Audi A4 este de aproximativ 120 kg. Noutatea apare la nivelul capotei, care este ușor prelungită spre lateralul mașinii, „rupând” din aripile laterale față și formând pe lateralul mașinii o linie ce unește blocurile optice față cu stopurile. Acest artificiu de design este complet nou în gama Audi și este posibil să îl regăsim și pe viitor, pe alte modele.

Noul Audi A4 este construit pe platforma MLB, împrumutată de pe Audi Q7, care reduce masa mașinii cu până la 120 kg față de generația anterioară (în funcție de varianta de motorizare aleasă), datorită materialelor și componentelor din aluminiu și diverse aliaje. În ciuda noilor dimensiuni ale lui Audi A4 (4.73 metri lungime, 1.84 metri lățime, 1.42 metri înălțime plus un ampatament de 2.82 metri), caroseria este una dintre cele mai ușoare din clasa autoturismelor medii, datorită unui mix de materiale și unor noi procese de fabricație.

Audi A4

Interiorul noului Audi A4 este cel mai mare oferit până acum de marca din Ingostadt. Spațiul pentru pasageri a crescut considerabil odată cu ampatamentul mașinii, iar Audi se laudă că are cele mai bune valori din segment. Designul este și el complet nou, cu linii simple, dar moderne. În funcție de opțiunile selectate, bordul poate fi dotat cu ceasuri analogice, sau cu sistemul Virtual Cockpit prezent și pe proaspătul-lansat Audi TT. Sistemul de infotainment de top cuprinde sistemul de navigație MMI Navigation plus cu MMI touch și un monitor MMI de 8.3 inch cu Audi Connect, conectivitate LTE și hotspot Wi-Fi, încărcare wireless pentru telefonul mobil, remote control via smartphone, sistem audio Bang & Olufsen și tabletă mobilă pentru ocupanții locurilor din spate. Finisajele sunt de calitate superioară, iar materialele folosite sunt de mai multe tipuri, menite să satisfacă toate cerințele clienților. Pentru a crea o atmosferă și mai plăcută ca până acum, sistemul opțional de iluminare ambientală a habitaclului este full-LED și are 30 de setări de culoare. Alte artificii tehnologice precum head-up display, sistem de încălzire staționară, comandă vocală etc. nu lipsesc nici ele de pe lista opționalelor puse la dispoziție pentru noul Audi A4.

Sistemul de propulsie, transmisia și șasiul noului Audi A4 au fost complet redezvoltate pentru a obține un consum de combustibil redus și performanțe îmbunătățite. Astfel, Audi oferă o gamă largă de motorizări ce pot fi, în funcție de varianta aleasă, dotate cu transmisie manuală, S tronic, Tiptronic și tracțiune integrală. Motoarele diesel disponibile pe noul Audi A4 pot fi cu patru sau șase cilindri: două 2.0 TDI, unul de 150 CP și 320 Nm, altul de 190 CP și 400 Nm, și două V6 3.0 TDI, unul de 218 CP și 400 Nm, și cel mai puternic diesel din oferta Audi de 272 CP și 600 Nm. Motoarele pe benzină sunt trei la număr – varianta entry-level 1.4 TFSI de 150 CP, un 2.0 TFSI de 190 CP și varianta de top 2.0 TFSI de 252 CP. Ulterior, vor fi lansate și versiunile sportive S4 și RS4.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account