BMW la Concursul de Eleganţă de la Sinaia 2015 – 40 de ani BMW Seria 3

BMW Seria 3

Un automobil clasic de succes printre modele de epocă: BMW, în calitate de partener al Concursului de Eleganţă Sinaia 2015, a marcat aniversarea a 40 de ani de BMW Seria 3. Concursul dedicat automobilelor de epocă este cel mai important eveniment dedicat automobilelor de epocă în acest an, beneficiază de un decor deosebit – domeniile Palatului Peleş, şi de patronajul MS Regele Mihai I al României.

„Acest parteneriat ne onorează, suntem mândri să putem fi parte într-un proiect încărcat de tradiţie, care beneficiază de o participare valoroasă, un decor remarcabil şi parteneri de marcă. Ne bucurăm să putem prezenta aici şi puţin din istoria mărcii. Putem astfel marca încă o dată 40 de ani de la debutul BMW Seria 3, un model esenţial al mărcii,” a declarat Alexandru Şeremet, manager de comunicare BMW Group România.

Aflat la cea de-a şasea generaţie, BMW Seria 3 este cel mai de succes model al mărcii. În prezent mai bine unul din patru modele vândute la nivel global este un Seria 3. Cu tracţiune spate, distribuţia perfectă de mase 50:50 şi motorizări de excepţie, BMW Seria 3 a fost mereu un etalon în segment pentru plăcerea de a conduce.

Mai mult, în concursul oficial a fost înscris şi un model BMW 1602, cel care a fost considerat predecesorul liniei de modele BMW Seria 3. BMW 1602 a fost dezvoltat la propunerea celebrului Max Hoffman, cel care se ocupa de importurile mărcii în Statele Unite. Acesta a recunoscut potenţialul pentru un sedan cu două uşi, sportiv şi accesibil. Modelul era bazat pe o versiune a celebrului motor al mărcii M10, dezvoltat de Alex von Falkenhausen, cu un bloc cu patru cilindri în linie. Acesta avea să fie, în diverse versiuni îmbunătăţite de-a lungul vremii, unul din cele mai longevive modele ale vremii. Dezvoltat în perioada în care şef de design al mărcii era Wilhelm Hofmeister, BMW 1602 prezintă multe din detaliile moderne de design BMW, precum integrarea farurilor rotunde în grilă, linia mediană de contur sau celebra curbă „Hofmeister” a montantului C.

Concursul de Eleganţă de la Sinaia este organizat, ca în fiecare an, de Retromobil Club România (R.C.R.), sub înaltul patronaj al MS Regele Mihai I al României şi cu sprijinul Primăriei Sinaia şi al Muzeului Naţional Peleş. În forma modernă, evenimentul se află la a cincea ediţie, Mai multe detalii pe www.retromobil.ro.

Rezultate Concursul de Eleganţă Sinaia 2015
Best of show : CORD 818 Custom Beverly (1937) – Țiriac Collection (București)

Premii speciale :
Premiul publicului : KAISER DARRIN (1954) – Axel Kohnen (București)

Premiul pt. cel mai vechi automobil din concurs : OLDSMOBILE Curved Dash Model 6C (1904) – Gabriel Lucian Balan (Constanța)

Premiul de restaurare : PLYMOUTH P2 (1936) – Razvan Badulescu (București)

Premiul pentru cea mai mare distanță parcursă pt. participarea la concurs : MERCEDES 220 S (1958) – Aniko Peschak (Ungaria)

Premiul de conservare : OLTCIT CLUB (1982) – Adrian Honoriu Ghizdavu (Sighișoara)

Premiu special al juriului : FORD V8 48 Roadster (1935) – Gabriel Lucian Bălan (Constanța)

Premiu special acordat de sponsorul principal R.C.R. – Alliantz Tiriac : DACIA 1300 (1972) – Dan Spuderka (Brașov)

Premiu special al juriului : NASH 960 Sedan (1932) – Gabriel Garlea (Iași)

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account