Noul BMW Seria 3 Gran Turismo 2013 – toate detaliile

Noul BMW Seria 3 Gran Turismo adaugă un nou concept inovator la gama de succes BMW Seria 3. A treia variantă de caroserie a actualei familii de modele combină genele dinamice şi sportive ale Sedanului cu spiritul practic şi versatilitatea versiunii Touring, calităţi care sunt susţinute de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului la condus. Gran Turismo degajă farmec estetic şi emoţională, are o prezenţă unică pe şosea şi oferă o plăcere a condusului la fel de specială. Toate aceste permit ca noul Gran Turismo să fie o dovadă convingătoare atât ca automobil business elegant, cât şi ca break dinamic şi confortabil.

Noul model va fi prezentat în premieră mondială la Geneva şi va putea fi comandat la dealerii din România deja din luna iunie. Debutul pe piaţă este aşteptat pentru jumătatea acestui an cu un preţ de început pentru România de 30550 Euro fără TVA pentru versiunea 320i şi 32550 Euro fără TVA pentru 320d.

Proporţiile specifice BMW, cele patru uşi cu geamuri fără ramă, linia acoperişului tipică pentru coupé, în uşoară coborâre, şi hayonul mare, cu deschidere şi închidere automată, definesc caracterul exterior distinctiv al BMW Seria 3 Gran Turismo. Un spoiler spate activ – primul de acest gen la un model BMW – furnizează o lejeritate vizuală şi reduce înălţarea necesară pentru viteze de croazieră. Noul BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu 200 de milimetri faţă de BMW Seria 3 Touring, are ampatamentul extins cu 110 milimetri şi este mai înalt cu 81 de milimetri. Cu toate acestea, utilizarea inspirată a proporţiilor, suprafeţelor şi liniilor permit ca BMW Seria 3 Gran Turismo să fie recunoscut imediat ca un membru al noii gamei BMW Seria 3.

Dimensiunile interioare generoase permit fiecărui pasager al BMW Seria 3 Gran Turismo să se relaxeze şi să se bucure de un sentiment impresionant de spaţiu şi de o libertate de mişcare de invidiat. Pasagerul din faţă şi cei din spate beneficiază de o poziţie înălţată cu 59 de milimetri, ceea ce oferă o vizibilitate remarcabilă, în timp ce accesul este mult mai confortabil. În plus, BMW Seria 3 Gran Turismo oferă şi un spaţiu suplimentar pentru cap. Creşterea spaţiului va fi vizibilă mai ales în compartimentul din spate, unde – în comparaţie cu Sedan şi Touring – pasagerii se pot bucura de un plus de 70 de milimetri pentru picioare – spaţiul este unul demn de segmentul de lux. Formele de design, schema coloristică şi materialele utilizate creează o ambianţă de lounge care permite pasagerilor să se bucure de confort atât în călătoriile scurte, cât şi în cele lungi.

Zona de încărcare reflectă dimensiunile extinse ale automobilului, portbagajul de 520 de litri depăşind cu 25 de litri pe cel de la BMW Seria 3 Touring. Deschiderea largă a zonei de încărcare şi accesul printr-un hayonul care se deschide mult în sus permit un acces mai uşor. Calităţile practice standard – divizare/rabatare a spătarului banchetei în raport 40:20:40, tetiere rabatabile, spătare cu înclinare reglabilă (funcţie cargo) şi etajeră pentru colete din două elemente – subliniază funcţionalitatea impresionantă a BMW Seria 3 Gran Turismo. Zona largă de încărcare poate fi utilizată în diferite moduri, ceea ce permite o gestiune inteligentă a spaţiului. Dotări practice, precum puncte de fixare, cârlige multifuncţionale şi un compartiment de stocare sub podea, permit o folosire şi mai convenabilă, în timp ce benzile LED care luminează zona cargo accentuează calitatea premium a modelului Seria 3 Gran Turismo.

Combinaţiile şi utilizarea materialelor de calitate şi finisajele de top subliniază ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 3 Gran Turismo. Cel mai nou membru al gamei Seria 3 poate fi comandat într-o versiune entry-level, cu pachete de design Sport Line, Luxury Line sau Modern Line, dar şi cu pachetul opţional M Sport, care va fi disponibil din luna iulie 2013.

Trei motoare pe benzină şi două versiuni diesel vor echipa GT la lansare.

Chiar de la lansarea BMW Seria 3 Gran Turismo, clienţii pot alege dintr-o selecţie de cinci motoare puternice, rafinate şi economice care acoperă un spectru al puterilor între 105 kW/143 CP şi 225 kW/306 CP. Toate propulsoarele utilizează tehnologia BMW TwinPower Turbo. Vârful de gamă cu şase cilindri, aflat sub capota BMW 335i Gran Turismo, este acompaniat de motoarele pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 328i Gran Turismo şi BMW 320i Gran Turismo. Formula va fi completată încă de la lansare de cele două agregate diesel de 2,0 litri, aflate în echiparea modelelor BMW 320d Gran Turismo şi BMW 318d Gran Turismo.

Puterea este transferată către roţile spate prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte, o cutie de viteze automată, cu opt rapoarte, este disponibilă opţional pentru toate variantele de motorizare. Ambele transmisii sunt combinate cu funcţia Auto Start-Stop pentru reducerea consumului.

Tehnologia avansată a suspensiei (cu numeroase componente din aliaj uşor), servodirecţia electrică (Electric Power Steering) neinfluenţată de cuplul de direcţie, distribuţia bine echilibrată a sarcinilor pe punţi (50:50) şi caroseria uşoară, cu rigiditate torsională ridicată, asigură o manevrabilitate remarcabilă şi un grad ridicat de agilitate şi precizie. Ampatamentul mai lung (+110 mm), diametrul mai mare al roţilor şi specificaţiile de bază a noului BMW Seria 3 Gran Turismo – care include jante de 17 ţoli – au ca rezultat un automobil care oferă un nivel deosebit al stabilităţii şi al confortului pe distanţe lungi.

În plus faţă de caracterul practic şi dinamica sportivă, eficienţa remarcabilă a BMW Seria 3 Gran Turismo are efect pozitiv şi asupra plăcerii condusului. Rolul principal îl are strategia de dezvoltare BMW EfficientDynamics, a cărei influenţă poate fi simţită în aproape orice parte a noului. Alături de motoarele optimizate pe benzină şi diesel, conceptul inteligent de construcţie uşoară al BMW Seria 3 Gran Turismo şi aerodinamica optimizată a modelului (care include Air Curtains, Air Breathers şi spoiler spate activ) contribuie la maximizarea eficienţei şi dinamicii. Şi alte dotări – funcţia Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare), Optimum Shift Indicator (indicarea punctului optim de schimbare a vitezelor) şi componentele auxiliare controlate inteligent – contribuie şi ele ca BMW Seria 3 Gran Turismo să aibă un nivel foarte redus al consumului şi emisiilor. Eficienţa nu se opreşte aici; automobilul are capacitatea de a reduce consumul cu până la 20% prin utilizarea modului ECO PRO şi a noii funcţii ECO PRO Route.

O selecţie vastă de sisteme de asistare a conducătorului şi soluţii de mobilitate, disponibile standard sau opţional în cadrul programului BMW ConnectedDrive, permit noului BMW Seria 3 Gran Turismo să impună standardele în segmentul său în ceea ce priveşte siguranţa, confortul şi infotainmentul. Un punct de atracţie al gamei este cea mai recentă generaţie de Head-Up Display integral color care proiectează principalele informaţii pe parbriz, la rezoluţie înaltă. Alături de alte sisteme de asistare care îmbunătăţesc confortul şi siguranţa se regăseşte şi tehnologia extrem de eficientă a interfeţei, care permite utilizarea extinsă a telefoanelor mobile şi a numeroase funcţii Bluetooth de birou pentru servicii bazate pe internet. Opţiunea Apps şi aplicaţia gratuită BMW Connected furnizează acces la servicii precum reţele de socializare, web radio şi funcţii iPhone de calendar. Nu trebuie uitate nici serviciile de informaţii sau organizarea călătoriei care utilizează serviciile Google Maps şi Panoramio, prin care este crescut nivelul de confort al pasagerilor noului BMW Seria 3 Gran Turismo.

Concept: farmec estetic, spaţiu şi funcţionalitate

Noul BMW Seria 3 Gran Turismo reprezintă o apariţie de calibru în segmentul premium al clasei mediane. Acest concept nou interpretează un rolul absolut unic în cadrul gamei BMW Seria 3 şi furnizează o abordare nouă şi distinctivă a farmecului estetic, a spaţiului şi a funcţionalităţii. BMW Seria 3 Gran Turismo îmbină atributele dinamice şi sportive ale versiunii Seria 3 Sedan cu spiritul practic şi versatilitatea variantei Seria 3 Touring, iar aceste calităţi sunt susţinute de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului pe distanţe lungi. Noul membru al gamei denotă farmec estetic şi emoţional, are o prezenţă distinctivă pe şosea şi oferă o plăcere a condusului la fel de pronunţată.

Printre particularităţile atractive ale noului BMW Seria 3 Gran Turismo se numără partea frontală proeminentă, silueta extinsă elegant cu linie a acoperişului în stilul unui coupé, geamurile laterale fără ramă şi spatele cursiv cu deschidere largă a portbagajului. Aici, spoilerul spate extins – primul de acest gen la BMW – furnizează o imagine mai agilă reducând înălţimea necesară a spatelui automobilului. Creşterea evidentă în lungime faţă de Sedan şi Touring are beneficii nu doar asupra siluetei elegante a maşinii, ci şi a spaţiului disponibil la bord.

Accesul facil, poziţia ridicată a scaunelor ce oferă o vizibilitate remarcabilă de jur-împrejur şi nivelul luxos de spaţiu pentru fiecare pasager furnizează imediat un sentiment pozitiv. Gran Turismo oferă mai mult spaţiu în special în compartimentul din spate. Pasagerii din cele trei scaune full-size din spate sunt răsfăţaţi cu un spaţiu pentru picioare pe care, în mod normal, îl regăsim doar la clasa de lux.

Gama vastă de calităţi – funcţionale şi estetice – permit noului BMW Seria 3 Gran Turismo să îndeplinească toate cerinţele astfel încât conducătorii activi şi pretenţioşi să utilizeze automobilul într-o manieră diversă, dar să aprecieze şi farmecul estetic al unui coupé. Toate acestea permit ca noul Gran Turismo să fie o dovadă convingătoare atât ca automobil business elegant, cât şi ca break dinamic şi confortabil pentru excursii cu familia şi activităţi în timpul liber.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account