BMW Seria 3 Gran Turismo nu va avea successor

Constructorul bavarez a anunțat în cadrul raportului anual că nu are în plan producerea unei noi generații BMW Seria 3 Gran Turismo.

La fel ca și fratele mai mare Seria 5 Gran Turismo, model BMW Seria 3 Gran Turismo nu a a avut un succes comercial răsunător. El a servit pentru a atrage în deosebi clientela din China sau America, unde break-urile se vând într-un volum timid. Nu e o mașină rea. Are multe argumente în deosebi de spațiu și confort. Plus, design-ul stil fastback îl face atractiv pentru cei care vor un automobil cu format nonconformist. Dar problema lui nu a fost concurența venită din partea altor mărci, ci chiar modelele cu care se înfrățește, adică variantele Seriilor 3 și 4. Concret, nu este la fel de dinamic precum sedanul Seria 3, nu este mai util decât varianta break Seria 3 Touring, nu arată la fel de sexy precum Seria 4 Gran Coupe, iar faptul că dispune de tracțiune integrală nu l-a făcut mai atractiv decât un BMW X4.

Și uite așa, BMW Group a confirmat oficial că nu va crea un succesor pentru BMW Seria 3 Gran Turismo. De ce? fiindcă BMW Group vrea să se concentreze pe de o parte asupra celor mai cerute modele. Totodată, BMW Group urmărește ca din 2021 să elimine până la 50% din variantele actuale ale trenurilor de rulare, odată cu trecerea la arhitecturi tehnice mai sofisticate și flexibile. Adică modelele din gama viitoare, oricât de diferite ca format, vor împărții din ce în ce mai multe motorizări și componente tehnice.

Strategia BMW Group reflectă, de fapt, o realitate valabilă pentru întreaga industrie producătoare de automobile.

Pe fondul tranziției către propulsiile electrificate, toți constructorii caută metode de a-și crește profitabilitatea prin reducerea costurilor de producție. Astfel caută să genereze resursele financiare menite să susțină investițiile colosale impuse de trecerea la era mașinilor cu propulsii electrice și sisteme complexe de condus autonom și conectivitate extinsă.

Asta se traduce prin faptul că se adoptă strategia construirii a cât mai multe modele pe aceeași platformă tehnică modulabilă. În acest context, modelele neprofitabile sunt eliminate din gamă, pentru a face loc unor modele care răspund noilor trenduri și cerințe din piață.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account