BMW i a fost distins de ONU cu premiul „Momentum for Change”

BMW i

BMW i dă formă viitorului mobilităţii individuale – nu doar prin produse şi servicii inovatoare, ci şi prin implicarea la nivel global în extinderea infrastructurii accesibile publicului pentru reîncărcarea automobilelor electrice.

Coridoarele de reîncărcare Express, o iniţiativă lansată de BMW i şi ChargePoint pentru creşterea accesului la încărcare rapidă cu curent continuu, au fost recompensate cu o distincţie semnificativă – Premiul „Momentum for Change” (Momentul Schimbării) al Naţiunilor Unite. Programul a primit premiul ca recunoaştere a eforturilor depuse pentru a oferi conducătorilor de automobile electrice acces la staţii de încărcare rapidă în regiunile foarte populate şi cu trafic intens de pe coastele de est şi vest ale SUA. Proiectul este un punct de reper pe drumul spre o infrastructură standardizată de încărcare – naţională şi independentă de mărci -, jucând astfel un rol important în tranziţia spre electromobilitate în SUA. Premiul „Momentum for Change” este acordat în cadrul Conferinţei pentru Mediu a Naţiunilor Unite COP 21 (Conference of the Parties), care a avut loc la Paris.

Până la finalul anului 2015, aproximativ 100 de staţii de încărcare rapidă vor fi instalate de-a lungul coastei de vest a SUA, în Portland, Los Angeles, San Francisco şi San Diego, şi a celei de est, la Washington D. C. şi Boston. Staţiile de încărcare au fost instalate la o distanţă de maximum 50 de mile (80 km) una de alta, de obicei în zonele de repaus şi în imediata apropiere a centrelor comerciale, a restaurantelor sau a facilităţilor de relaxare. Fiecare staţie dispune de puncte de încărcare cu puteri de 50 kW, respectiv de 24 kW. În cazul utilizării unei puteri de 50 kW, ciclul standard de încărcare – de exemplu, pentru un BMW i3 – durează doar 20 de minute. O atenţie specială a fost acordată faptului ca toate staţiile de încărcare să îndeplinească standardul mondial CCS şi sunt utilizabile pentru o gamă vastă de automobile electrice, aşa că nu pot fi folosite doar de modelele unei anumite mărci. Pe lângă iniţiativa de pe coastele de vest şi de est ale SUA, care a fost onorată cu Premiul „Momentum for Change”, BMW i susţine la nivel mondial şi o gamă largă de proiecte pentru infrastructură de încărcare rapidă, accentul fiind pus în acest moment pe America de Nord, Europa, Africa de Sud, China şi Japonia.

BMW i

În total, au fost iniţiate peste 30 de proiecte, în mai mult de 25 de ţări şi în cooperare cu peste 50 de parteneri, pentru mai bine de 3.000 de puncte de încărcare cu curent continuu şi 1.300 cu curent alternativ. În cadrul industriei auto, BMW i este un lider categoric prin multitudinea de proiecte-pilot în care este implicată ca marcă. Mai mult, investiţiile strategice făcute de BMW i Ventures în branduri de top din zona infrastructurii de încărcare, cum ar fi ChargePoint şi Chargemaster, subliniază impulsul mărcii pentru o electromobilitate de succes. La nivel european, participarea în diverse proiecte TEN-T (Trans European Network – Transport / reţeaua transeuropeană de transport), cu 429 de puncte de încărcare rapidă planificate în 10 ţări europene, reprezintă o parte a angajamentului BMW i. În Germania, BMW i este unul din iniţiatorii şi managerii iniţiativei SLAM (reţea de încărcare rapidă pentru axe şi zone metropolitane), care prevede construcţia a 600 de staţii de încărcare rapidă. Staţiile de încărcare dintr-un proiect anterior cu participarea BMW i – din 2012 -, „Încărcarea rapidă a automobilelor electrice pe autostrada A9” între München şi Berlin, au fost transformate între timp în operare comercială.

BMW i

ChargeNow by BMW i – cel mai cuprinzător serviciu de încărcare din lume: căutare-găsire-roaming-plată la peste 38.000 de puncte de încărcare din 25 de ţări cu un singur card de client
Cu peste 38.000 de staţii administrate de diferiţi operatori în 25 de ţări, serviciul ChargeNow cuprinde cea mai vastă reţea din lume de puncte de încărcare cu acces public pentru automobile electrice şi hybrid plug-in. Cardul ChargeNow şi aplicaţia omonimă furnizează clienţilor acces convenabil la toate staţiile de încărcare integrate în reţeaua internaţională, inclusiv plată fără numerar şi facturare. Astfel nu mai este necesară înregistrarea la diferiţi furnizori, un lucru dificil şi consumator de timp. Când caută şi selectează o staţie de încărcare ce aparţine reţelei ChargeNow, conducătorii se bucură de integrarea acesteia în sistemul de navigaţie şi în aplicaţiile corespunzătoare.

Obiectivul este ca încărcarea să fie la fel de simplă ca realimentarea
Pentru ca încărcarea în locuri publice să fie şi mai accesibilă, BMW i duce dezvoltarea şi standardizarea viitoarelor standarde de încărcare rapidă dincolo de actualele proiecte implicări în proiecte. Obiectivul inginerilor este „încărcare ca o realimentare”. Pentru îndeplinirea acestui ţel, BMW i Ventures a făcut investiţii strategice în companii de top pentru operaţiuni de încărcare din SUA (ChargePoint) şi Marea Britanie (Chargemaster).

BMW i

Încărcarea la domiciliu cu soluţii inteligente de încărcare de la BMW i 360° ELECTRIC: Wallbox, serviciu de instalare şi BMW i Green Energy
Aproximativ 80% din procesele de încărcare sunt realizate de clienţi fie la domiciliu, fie la locul de muncă. Disponibil în două versiuni, panoul BMW i (Wallbox) este soluţia perfectă pentru o încărcare convenabilă, rapidă şi sigură la domiciliu. Aproape fiecare al treilea conducător al unui BMW i3 optează acum pentru această staţie de încărcare extrem de sofisticată. În cooperare cu parteneri specializaţi, BMW i oferă clienţilor şi un serviciu de instalare. Echilibrul ecologic al unui automobil electric sau hybrid plug-in este optimizat suplimentar dacă acumulatorul de înaltă tensiune este încărcare cu energie provenită dintr-o sursă regenerabilă. În cadrul BMW i Green Energy, clienţii din 15 ţări beneficiază acum de asistenţă în utilizarea electricităţii provenită din surse regenerabile pe care au achiziţionat-o de la furnizorii de energie sau pe care au produs-o ei înşişi. Lista partenerilor cu care cooperează BMW Group în acest domeniu include zece furnizori de energie verde, dar şi patru producători de instalaţii de energie solară pentru copertine auto (carports) şi acoperişuri pentru case şi garaje.

Prin portofoliul său complet de produse, servicii şi proiecte-pilot inovatoare, BMW i demonstrează cum mobilitatea din prezent reprezintă o alternativă pentru numărul tot mai mare de oameni când vine vorba de gradul de utilizare cotidiană şi standardele avansate de dezvoltare durabilă.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account