Audi TT Clubsport Turbo Concept

TT Clubsport

Audi a pregătit ceva special pentru turul Wörthersee 2015 și pentru fanii săi. Constructorul din Ingolstadt a dezvăluit oficial conceptul TT Clubsport Turbo, un derivat al modelului de fabrică, echipat cu mult mai mulți cai putere, însă. Sub capotă, este dotat cu motorul TFSI de 2.5 litri, cu turbină electrică, capabil să livreze 600 CP și un cuplu maxim de 650 Nm. Toată această putere este transmisă cu ajutorul unei transmisii manuale cu șase viteze, către toate cele patru roți, datorită sistemului de tracțiune integrală quattro. Sursa de inspirație pentru spectaculosul concept este Audi 90 IMSA GTO.

Datorită designului sistematic ușor, Audi TT Clubsport Turbo are o masă totală proprie de doar 1.396 kg și este capabil de un sprint 0-100 km/h în doar 3.6 secunde. Viteza maximă este și ea pe măsura așteptărilor – 310 km/h.

La exterior, conceptul nu mai arată deloc ca modelul de serie, și asta datorită kit-ului de caroserie nou, care adaugă un surplus de 14 cm lățimii, numeroase accesorii din fibră de carbon și un eleron ajustat manual. Jantele mașinii au dimensiunea 9,5 J x 20. Designul lor cu șase spițe duble este finisat într-o schemă bicoloră – atât gri lustruit cât și negru mat – iar pneurile sunt de 275/30. Discurile ceramice din fibră de carbon sunt montate la toate roțile; sunt foarte ușoare și rezistente la uzură. Discurile de frână față măsoară 370 mm în diametru.

Interiorul este prevăzut cu un roll-cage din țevi de titaniu ultra rezistente, scaune ușoare speciale pentru curse și centuri de tip ham, care se închid în patru puncte. Materiale implementate pe modele sportive, cum ar fi CFRP și Alcantara definesc interiorul lui Audi TT Clubsport Turbo, iar gurile de aer, schimbătorul de viteze și scaunele au inserții cu accente portocaliu coral.

Sursă: NetCarShow

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account