Știai că poți să faci off-road cu un BMW E30?

Dacă ți-am spune că BMW E30 nu este doar o mașină pentru  drift, drag, raliuri, time attack, DTM, colecții, expoziții, dar și pentru aventuri în teren accidentat, ne-ai crede?

Noi nu am încercat. Chiar dacă avem un E30 cabrio la redacție, nu am vrut să facem testul ăsta din mai multe motive. În primul rând terenul accidentat din România este mai accidentat decât cel din America. În al doilea rând, nu ne-a dat bani BFGoodrich pentru asta. În al treilea rând, nu credem că am face-o nici dacă ne-ar da cineva bani. Ce veți vedea în minutele următoare este un advertorial care promovează niște anvelope de off-road. Dar nu-i reclamă din aia cu vorbe goale și scris mic în colțul ecranului, ci una care ne place și nouă. Motivul este mașina, atât de atipică pentru off-road, pe care au ales-o: un BMW E30. Nu este vreun 325ix, ci doar un 325i cu tracțiune spate și vreo 300.000 de kilometri la bord.

BMW E30 offroad

Majoritatea ne gândim la BMW-uri ca la niște mașini pretențioase care trebuiesc ținute în puf pentru a mai fi în stare de funcționare. Dovadă că nu-i așa sunt și sumedeniile de „cazane” cu emblemă BMW pe care le vedem pe străzi și astăzi. Rețeta după care erau construite mașinile înainte de era electronică este unul din motive, dar și rigurozitatea cu care BMW obișnuia să-și trateze modelul Seria 3.

BMW E30 offroad 2

Pe lângă faptul că BMW E30 a fost o mașină capabilă și la raliuri, nu trebuie să-i aduci multe modificări pentru a te încumeta să-ți vizitezi bunica de la marginea satului. Un scut și niște anvelope bune par a fi suficiente în acest caz. Șoferul nu este un fan al modelului E30, mașina nu este în cea mai bună condiție, dar experiența este una cel puțin interesantă. Mai jos aveți dovada…

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account