BMW va folosi bălegar pentru fabrica din Rosslyn

Dacă în Elveția se obține ciocolată din vaci mov, în Africa de Sud se fac BMW-uri cu ajutorul lor.

 Se zice că bălegarul aduce noroc atunci când calci în el. Mă rog…rahatul, dar și bălegarul tot rahat este. Dar de ce să calci în el când ai putea să-l aduni frumos de jos, să-l amesteci cu niște iaurt și niște mâncare de câini, ca mai apoi să obții un combustibil care să-ți alimenteze o fabrică. Cam asta face BMW în Africa de Sud, doar că ei se bucură doar de beneficii, nu se ocupă și cu adunatul.

o126410901593514270

Unii clienți se vor simți ciudat știind că mașina lor a fost construită cu ajutorul unor vaci și a indigestiei lor, dar lucurile sunt mai complicate de atât. BMW sunt adepții energiei bio în ultima vreme, ca orice corporație serioasă care se simte vinovată pentru poluare, iar vina nu este neapărat rea atunci când este recunoscută și se încearcă îndreptarea ei. Astfel, BMW a semnat un o înțelegere pe zece ani cu Bio2Watt pentru a primi 4.4 megawatti de biogaz pentru a alimenta fabrica din Rosslyn.

bmw-cow-china-4-458x305

Fabrica BMW din Africa de Sud a fost construită în 1973 – este prima fabrică construită de BMW în afara granițelor, una care s-a implicat activ în oferirea de noi joburi și care a luptat cu discriminarea rasială de acolo. S-au investit peste trei miliarde de euro în fabrica de la Rosslyn, care a și câștigat numeroase premii J.D Power în acest timp. Se presupune că biogazul obținut din bălegarul a peste 30.000 de vaci  va alimenta cu până la 30% din necesarul de energie electrică și că în viitor fabrica va dispune și de energie solară. Să fie cu noroc. Era și timpul ca vacile să fie recunoscute pentru adevărata lor valoare și ne bucurăm că BMW sunt cei care le încurajează să meargă cât mai des la toaletă, fără rușine. Cine știe…poate că ăsta-i viitorul.

Sursa – Wolrdcarfans

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account