Automobile Mag: Comparatie intre BMW 760Li 2010, Mercedes Benz S63 AMG si Porsche Panamera Turbo

mercedes-Benz_s63_aMG_bMW_760Li+porsche_panamera_turbo

Poate ca nu e cea mai potrivita comparatie, de vreme ce Porsche Panamera a fost aruncat in joc alaturi de masini din liga superioara, dar Jason de la Automobile Mag realizeaza un show bun si amuzant, si in acelasi timp un raport informativ.

Haideti sa aruncam o privire.

“BMW 760Li, Mercedes-Benz S63 AMG si Porsche Panamera Turbo intra in arena cu cate 500 CP, pusi deoparte dincolo de fatada formalitatii. Toate arata destul de inofensiv, dar cand incep sa ridice nori de praf in urma lor, putini ‘armasari’ pot sa le mai ajunga din urma. Poate ca toate vin din Germania, dar toate trei limuzinele au ceva specific Vestului salbatic. Asa ca le-am dus in Palm Springs, in habitatul lor natural, pentru o lupta ca intre pistolari.

Ideea ca o limuzina de lux poate sa joace zaruri cu o masina sport e destul de noua. E usor sa obtii acceleratie – doar adaugi mai multa putere motorului – dar nu e la fel de usor sa faci o masina mare grea sa danseze in curbe la fel ca o sportiva usoara. Pe langa asta, caracteristicile de baza ale unei masini sport – sunetele motorului, controlul strans al masinii si comanda directiei – sunt exact opusul unei limuzine de lux. Sau cel putin asa te-ai gandi.

Datorita suspensiilor reglate electronic, ingineriei uimitoare si trenurilor de rulare uriase, aceste trei masini germane incalca toate regulile. Sunt masinarii care fac tot – nave-amiral mari impodobite cu interioare de prima clasa si cu toate dispozitivele tehnice de ultima generatie, si cu toate astea sunt capabile de figuri de masini sport, fara sa afecteze deloc confortul. La prima vedere, BMW, Mercedes si Porsche sunt foarte asemanatoare: Costa la fel. Sunt asemanatoare si din punct de vedere al puterii – si au atat de multa forta bruta la dispozitie incat pornesc in treapta a doua daca nu le ceri altfel. Si totusi, la nivel de detaliu n-ar putea fi mai diferite una fata de cealalta.

————

BMW 760LI

‘THE GOOD’

Ai putea descrie BMW 760Li ca fiind angelic. Daca ar exista vreo limuzina de lux divina, atunci BMW 760Li ar fi aceea.
Poate ca nu e cea mai uimitoare masina din lume din punct de vedere vizual, dar nici nu te va jigni nimic din designul Seria 7. De fapt, ai zice ca Seria 7 a fost proiectata sa arate ca cea mai inofensiva masina de pe planeta. Asta nu e o surpriza: BMW a stiut cu siguranta unde se afla in ce priveste generatia anterioara Seria 7 – designul si interfata de utilizare au generat comentarii nesfarsite. Si desi creatorii sai au negat ca ar fi facut ceva rau, este evident ca au ascultat foarte atent comentariile, pentru ca au rezolvat fiecare reclamatie. Prin contrast cu predecesorul sau, noul BMW Seria 7 e subtil si deloc ostentativ, din toate punctele de vedere. Mai putin in ce priveste performanta sa exceptionala, bineinteles.

Avand o greutate proprie de peste doua tone, 760Li nu e usor, dar o serie de factori il ajuta sa ascunda aceasta masa. Primul dintre acestia este acceleratia fantastica oferita de motorul V12 de 6,0 litri twin-turbo de sub capota. La putere maxima, 535 CP zguduie asfaltul, dar si mai impresionant decat ce face motorul este cuplul motor de 745 Nm, disponibil de la 1500 rpm pana la 5000 rpm. Ceea ce inseamna ca acceleratia gen warp este usor accesibila cu o simpla apasare a piciorului; nu ai nevoie de downshift, nu ai nevoie sa turezi mult motorul. Si nici un zgomot nu-l tradeaza – V12-le abia se aude fie din interior sau dinafara masinii.”

Raportul complet

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account