BMW Seria 7 : Head up display

Cu cateva zile in urma am avut ocazia sa conduc un BMW 750Li si ma gandeam sa va prezint un scurt film cu una dintre dotarile optionale ale acestui model : Head Up Display.

HUD este compus dintr-un mic proiector si un sistem de oglinzi, dispuse in partea din fata a tabloului de bord, ce proiecteaza o imagine pe parbriz. Idea din spatele acestei tehnologii este de a se prezenta informatii utile soferului fara a-l distrage pe acesta de la condus. Pot fi afisate detalii despre viteza de deplasare, directive de la sistemul de navigatie sau diverse alerte.

[vimeo]http://vimeo.com/3891924[/vimeo]

Imaginea pare sa fie la 2 metri in fata soferului si nu deranjeaza pe cat de mult ar putea unele persoane sa creada. Mi-au trebuit cateva minute ca sa ma obisnuiesc cu HUD, dar dupa ce am reusit, nu am mai avut nici un motiv sa ma uit la sistemul de navigatie sau la vitezometru.

In cazul in care sistemul devine deranjant, BMW va ofera optiunea de a-l opri printr-o simpla apasare a unui buton.

Imi cer scuze pentru calitatea scazuta a imaginii, dar cum eram singur in timpul drive-testului, a trebuit sa fiu si cameraman in timp ce conduceam. Fiti putin atenti la ultimele secunde din film, si veti auzi vuietul fantastic al puternicului motor V8 biturbo.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account