Noul BMW Seria 7: Preț, date tehnice și dotări

Noul BMW Seria 7: Pret, date tehnice si dotări

Noul BMW Seria 7 va intra oficial în vânzare și în România peste doar câteva zile. Mai exact, pe 24 octombrie, așa că dacă ai banii pregătiți, dar nu ești sigur de motorizare, culoare sau echipare, aruncă un ochi pe materialul de mai jos. În urmă cu câteva săptămâni, publicam un material cu prețurile de pronire ale noului BMW Seria 7 în România, dar astăzi revenim cu prețurile complete. Înainte de a începe să-ți spunem toate prețurile pentru noul BMW Seria 7 în România, ar fi bine să punctăm faptul că dacă vrei să optezi pentru versiunea plug-in hybrid, mai ai de așteptat până anul viitor, pentru că deocamdată sunt disponibile doar versiunile convenționale.

Noul BMW Seria 7: Motorizări pe benzină

În momentul de față, noul BMW Seria 7 este disponibil cu doar două versiuni de motorizare pe benzină, fiecare dintre ele disponibilă în versiunea cu ampatament normal sau în versiunea cu ampatament lung. Prin urmare, versiunea de pornire pentru noul BMW Seria 7 este 740i, cea care vine echipată cu un motor de 3,0 litri, cu șase clindri în linie ce dezvoltă 326 de cai-putere și 450 Nm. Prin urmare, noul BMW Seria 7 Sedan 740i accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, are o viteză maximă de 250 km/h și promite un consum mixt ce poate varia între 6,6 și 7,0 l/100 km/ Prețul de pornire pentru noul BMW Seria 7 Sedan 740i este de 96.472 de euro, cu TVA inclus. Versiunea cu ampatament lung, 740Li, are un preț de pornire de 105.642 de euro, cu TVA inclus, ceea ce înseamnă că este mai scumpă decât versiunea cu ampatament normal cu aproximativ 9.200 de euro. Următoarea versiune de motorizare pe benzină pentru noul BMW Seria 7 este 750i xDrive, atât în versiunea cu ampatament normal, cât și în cea cu ampatament lung. Noul BMW Seria 7 Sedan 750i xDrive este echipat cu un V8 de 4,4 litri ce dezvoltă nu mai puțin de 450 de cai-putere și 650 Nm, așa că nu e de mirare că mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde. Consumul mediu declarat pentru noul BMW Seria 7 Sedan 750i xDrive variază între 8,1 și 8,3 l/100 km. Prețul de pornire pentru noul BMW Seria 7 Sedan 750i xDrive este de 121.824 de euro, cu TVA inclus. Versiunea cu ampatament lung, 750Li xDrive, este mai scumpă cu 9.500 de euro și are un preț de listă de 131.372 euro, cu TVA inclus. În lista de motorizări prezentată în cadrul lansării, versiunea de motorizare 750i putea fi configurată și în varianta cu tracțiune spate, dar, în lista de prețuri pe care o avem la dispoziție, această versiune de motorizare apare numai în configrație cu tracțiunea integrală, xDrive.

Noul BMW Seria 7: Pret, date tehnice si dotări

Noul BMW Seria 7: Motorizări pe motorină

În acest moment, noul BMW Seria 7 poate fi echipat cu un singur propulsor diesel și anume un motor de 3,0 litri cu șase cilindri în linie, ce dezvoltă 265 de cai-putere și 620 Nm, suficienți pentru a-i asigura versiunii 730d un sprint 0-100 km/h în 6,1 secunde, o viteză maximă de 250 km/h și un consum mixt ce poate varia între 4,5 și 4,9 l/100 km. Noul BMW Seria 7 Sedan 730d are un preț de pornire de 90.706 euro, cu TVA inclus și este, de altfel, și cea mai „ieftină” versiune a noii limuzine. Aceeași motorizare diesel, poate fi configurată și în versiunea cu tracțiune integrală, 730d xDrive, caz în care prețul crește până la 94.302 euro, cu TVA inclus. Desigur, există și o versiune cu ampatament lung a acestei versiuni (fie cu tracțiune spate, fie cu tracțiune integrală), astfel că prețul pentru noul BMW Seria 7 Sedan 730Ld începe de la 99.510 euro, cu TVA inclus, în timp ce versiunea 730Ld xDrive are un preț de listă de 103.044 de euro, cu TVA inclus.

Noul BMW Seria 7: Pret, date tehnice si dotări

Pe lângă această versiune de motorizare, noul BMW Seria 7 se va putea bucura și de o variantă mai puternică a motorului diesel de 3,0 litri. Această versiune alternativă de motorizare va purta denumirea 740d și va fi disponibilă doar în combinație cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, atât în versiunea cu ampatament lung, cât și în versiunea cu ampatament normal. Noul BMW Seria 7 Sedan va dezvolta 320 de cai-putere și 680 Nm, motiv pentru care sprintul 0-100 km/h va dura 5,2 secunde, urmând ca valoarea consumul mediu să fie în jurul a 4,9 l/100 km. Deocamdată, BMW nu a comunicat prețurile pentru această motorizare, dar promitem să vă anunțăm în momentul în care le vom avea.

Noul BMW Seria 7: Pret, date tehnice si dotări

Noul BMW Seria 7: Dotări

Probabil că aici am putea să scriem mult și bine, însă esențial este faptul că noul BMW Seria 7 este extrem de bine echipat, încă din standard. Probabil că acesta este și motivul pentru care prețurile de listă sunt ceva mai ridicate decât cele ale concurenței dircte. Dar, spunem asta foarte obiectiv, noul BMW Seria 7 chiar este impresionant de bine echipat, indiferent de motorizare, iar în cazul versiunilor cu ampatament lung sau a versiunilor 750i sau 750Li, lucrurile devine dea- dreptul SF. Pe scurt, noul BMW Seria 7 are în echiparea standard, printre altele, suspensie pneumatică pe ambele punți, tapițerie din piele, transmisie automată cu opt trepte, sistemul Driving Experience Control, sistem de asistență la parcare, cameră video pentru mersul cu spatele, pilot automat adaptiv cu funcție de frânare, head-up diplay, faruri LED, scaune încălzite față/spate, dar și sistem de navigație. Practic, privind lista cu dotări standard, ai crede că nu mai ai nevoie de nimic. Asta până vezi și lista de dotări opționale. Din nou, și aici putem vorbi foarte mult, dar o să menționaăm doar ce ni se pare nouă mai interesant.

Noul BMW Seria 7: Pret, date tehnice si dotări

Pentru început, poți opta pentru unul dintre cele trei pachete de echipare: Pachet M Sport, Pachet Executive Lounge sau Pachet BMW Individual Design, în funcție de atitudinea ta și de gusturile proprii în materie de design. Pachetul M Sport costă 5.431 de euro în cazul fiecărei motorizări, mai puțin în cazu versiunilor 750i xDrive și 750Li xDrive, unde costă 4.537 de euro. Acest pachet, include, printre altele: volan sport îmbrăcat în piele, transmisie Steptronic Sport, pachet aerodinamic M, jante pe 19 inch, precum și o serie de elemente inscripționate cu logo-ul „M”. Mai departe, pachetul Executive Lounge costă 12.187 de euro, cu TVA inclus și este disponibil numai pentru versiunile cu ampatament lung. Acest pachet îți oferă scaune față/spate ventilate, funcție de masaj pentru locurile din spate, reglaj electric pentru scaunele din spate și sistem de entertainment pentru locurile din spate. Prin urmare, dacă vei petrece mai mult pe bancheta din spate a noului BMW Seria 7, atunci acesta este pachetul de dotări pentru care ar trebui să optezi. În final, iată că am ajuns și la pachetul BMW Individual Design. Din start trebuie să menționăm că acest pachet de echipare este disponibil numai pentru versiunea 750Li xDrive și că te va costa 29.111 euro, cu TVA inclus. Da, pentru noul BMW Seria 7 poți opta pentru un pachet de opționale care costă 30.000 de euro. Ce primești de banii ăștia? În primul rând, o vopsea specială, un pachet de design exterior Pure Excellence, jante pe 20 inch, o trapă panoramică de toată frumusețea, scaune față venilate, un sistem de sunet Harman Kardon, sistem de entertainment pentru locurile din spate. Acestor dotări li se adaugă și o listă completă de dotări oferite în echiparea standard, dotări ce se găsesc pe lista de opționale în cazul celorlalte versiuni de motorizare.

Noul BMW Seria 7: Pret, date tehnice si dotări

Pe lângă aceste, pentru noul BMW Seria 7 mai poți opta pentru o gamă întreagă de alte dotări opționale pe care cu siguranță ți le-ai dori. Una dintre ele este direcția integrală (1.526 de euro), alta este suspensia Executive Drive Pro (3.105 euro). Tot 3.105 euro te vor costa și farurile cu Laser, în timp ce sistemul Night Vision cu sistem de recunoaștere a pietonilor costă 2.315 euro.Funcția soft-close pentru portiere costă și ea 716 euro, cheia cu display costă 263 de euro, iar controlul prin gesturi costă 200 de euro. Oricum ar fi, noul BMW Seria 7 poate ajunge să coste foarte mulți bani.

În cazul în care ai puțin timp liber, te poți juca pe configuratorul online pentru noul BMW Seria 7, disponibil pe site-ul oficial BMW România sau cu un clik aici. Spor la joacă!

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account