McLaren 650 S Project Kilo – supercarul cu evacuare din aur și păsărică la motor

McLaren 650 S Project Kilo este atât de special și de prietenos cu mediul încât păsările își fac cuib în compartimentul motorului și fac ouă din aur prin evacuarea suflată cu 24 de karate. 

McLaren-urile nu au fost niciodată niște mașini bling, așa cum sunt Lamborgini-urile, Corvette-urile sau unele Mercedes-uri și s-au folosit de materiale scumpe nu de dragul de a-ți mai scoate ție niște bani din buzunar, ci pentru că erau necesare. McLaren F1  folosea aur de 24 de karate în compartimentul motorului nu pentru că așa cerea piața din Dubai, ci pentru că aurul este un foarte bun scut termic împotriva căldurii.

McLaren 650 S Project Kilo1 (4)

Acum, McLaren Special Operation (MSO), un fel de trupe de intervenție în buzunarul milionarilor, scot la iveală proiectul 650 S Project Kilo, unul dintre cele mai rare și personalizate mașini care a ieșit din mâna lor, pe banii altora…

Ce-i atât de special la acest McLaren? Chiar dacă fibra de carbon nu mai este o noutate, tocmai asta o face să fie specială. Astfel, fibra de carbon nu mai este doar o metodă de a construi mașini mai ușoare și mai sigure, ci noul instrument minune de marketing prin care toți producătorii găsesc motive să-ți ceară niște bani în plus. Mașina minune a celor de la McLaren cu asta se laudă – elemente din fibră de carbon pentru exterior și interior, niște capace din aluminiu pentru rezervorul de apă și ulei, niște logo-uri de culoare portocalie, dar și o evacuare placată cu aur de 24 de karate.

McLaren 650 S Project Kilo1 (3)

Dar cel mai important element de design al noului McLaren 650 S Project Kilo este micuța pasăre kiwi desenată pe carcasa motorului, o păsărică originară din Noua Zeelandă, țara de baștină a fondatorului Bruce McLaren. Să fie la ei…

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account