Voom.ro: Un drive test special cu BMW 740d

BMW 740d

Redactorii Voom.ro au realizat un reportaj special cu BMW 740d, nava amiral a constructorului bavarez. Limuzina a fost vedeta unei sedinte foto si-a unei sesiuni de filmari in decorul deosebit al Castelului Iulia Hasdeu din Campina.

Pe langa fotografiile excelent realizate, redactorii ne impartasesc din experienta lor la volanul noului BMW Seria 7.

Va reamintim ca noul septar diesel a fost prezentat in toamna trecuta si e echipat cu un propulsor nou dezvoltat cu sase cilindri, realizat in intregime din aluminiu, dotat cu tehnologia BMW TwinPower Turbo si injectia directa common rail cu piezoinjectoare ce opereaza la o presiune de injectie de pana la 2000 bar.

Sistemul turbo urmeaza principiul Variable Twin Turbo si este realizat din doua turbine de dimensiuni diferite care opereaza fie individual, fie ca un ansamblu, in functie de turatie si necesarul de putere. Injectia de mare presiune asigura un dozaj deosebit de precis al combustibilului, ceea ce optimizeaza atât eficienta, cât si nivelul de emisii.

Noul propulsor ofera un maxim al puterii de 225 kW/306 CP si un vârf al cuplului de 600 Newton-metri ce este mentinut constant pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.500 si 2.500 rpm.

Dar sa vedem impresiile colegilor de la Voom.ro:

BMW 740d este realmente periculos. Nu pentru puterea motorului. Am experimentat de foarte multe ori chiar cateva sute de cai putere peste si ne-am distrat in siguranta. Nici pentru faptul ca te indeamna sa faci un efort mai mare decat ar fi cazul pentru a-l avea in garaj. Si atunci de unde vine pericolul? Sofatul unui Seria 7 te metamorfozeaza si iti schimba o mare parte din normalitatea cotidiana.

Atitudine

In orele in care te afli la volan tinzi sa te desprinzi de cruda realitate romaneasca si adopti o altfel de atitudine. E o destindere placuta, extrem de placuta, dar periculoasa. Un BMW Seria 7 vine ca un cadou facut sufletului. Ai destul loc in spate si intr-un Seria 5 sau intr-un Seria 6 ca sa te poti bucura de dinamica masinii si puterea motorului. Nu despre asta e vorba. Nu locurile din spate conteaza. Dar decizi sa iti iei un Seria 7 si totusi nu stai in dreapta spate! Atunci de ce? Pentru ca vrei maxim de la un constructor de automobile care stie foarte bine sa ofere maxim!

Dupa ce descriu senzatiile la volan, dar si impresiile pasagerilor, si ne ofera o privire de ansamblu asupra tehnologiilor integrate in noul septar, cei de la Voom.ro ne prezinta si concluzia lor:

740d reprezinta o chintesenta a valorilor marcii germane. Are dinamismul caracteristic modelelor bavareze, rafinamentul si comfortul unei limuzine de top, consumul unui model de clasa medie, insa pretul si prestanta unui varf de gama BMW. Daca un 760Li consuma prea mult si are prea multa putere, 740d are suficienta. Daca Seria 5 nu ofera destul spatiu sau imagine de marca, Seria 7 ofera. Daca Mercedes-Benz si Audi sunt prea conservatoare, noul Seria 7 nu e chiar deloc. Si daca in cont sunt suficienti bani, iar alegerea o faci cu inima, sigur iti vei lua un 740d, si nu altceva. Si da, suntem fani BMW. Nu am fost, dar am devenit experimentand modelele marcii germane.

Si daca fotografiile si cuvintele nu v-au convins, suntem convinsi ca o va face videoclipul de mai jos:

Pentru a citi raportul lor complet, si pentru a vedea galeria foto deosebita, click aici.

Sursa: Voom.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account