Video: BMW X1 debuteaza pe piata nord-americana, la Salonul auto de la Montreal

BMW a lansat ieri la Salonul auto de la Montreal 2011 noul BMW X1 pe piata nord-americana. Zvonurile de la Salonul auto de la Detroit indicau faptul ca modelul SAV entry-level va fi lansat in Canada in aceasta vara, iar in SUA in toamna.

BMW X1 este asamblat la uzina de la Leipzig, in Germania, si a fost bine primit de catre clienti, de la lansarea sa in urma cu un an. Va fi interesant de vazut cum se va comporta BMW X1 pe piata americana, unde BMW vinde deja modelul SAV premium X3 si acum si MINI Countryman.

Oferta de motorizare pentru SUA va cuprinde probabil modelele 28i si 35i, versiuni cu tractiune spate si tractiune integrala xDrive. Desi nu exista vreo confirmare legata de motorizari diesel, este de asteptat ca unul din motoarele diesel sa ajunga si peste ocean, cel mai probabil 2.0 turbo ce propulseaza modelul xDrive23d in Europa, sau 123d. In Canada probabil ca va fi oferit un model 25i.

Odata cu lansarea lui X1, cei de la BMW au deschis un nou segment de SUV-uri mici premium. Primii rivali vor aparea in 2011, cand Audi lanseaza modelul Q3, urmat la scurt timp dupa de Saab 9-4x. Si ceilalti constructori de masini premium, Mercedes-Benz si Infiniti, sunt asteptati sa lanseze modele asemanatoare in viitorul apropiat.

[Sursa: 123Auto ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account