BMW X3 2011 intra in faza de evaluare finala

BMW-X3-001

Dupa ani intregi in care am vazut doar poze spion neconcludente, viitoarea generatie BMW X3 – a doua – intra in etapa finala de evaluare. Datorita faptului ca urmeaza sa fie dezvaluit la sfarsitul acestui an, BMW X3 cauta sa-si recapete statutul in segmentul mediu premium al pietei de SUV/SAV. Dupa ce Audi a prezentat modelul Q5, era evident ca era nevoie de lansarea unui nou X3, imbunatatit.

BMW X3 2011 este construit pe platforma viitoarei generatii Seria 3 si masoara 4,62 m lungime, cu 5 cm mai mult decat modelul actual, si are linii de design mai rotunjite si o infatisare mai eleganta. Dat fiind ca X1 este modelul entry-level in familia X, X3 2011 se va pozitiona putin mai sus, atat ca marime cat si ca stil, spre dimensiunile primei generatii BMW X5.

Privind poza spion de mai sus putem vedea forma blocurilor optice fata similara cu cea a BMW Seria 5 GT, cu aceleasi faruri „angel eye” cu „spranceana” ridicata.

Grila rinichi e pozitionata mai jos decat la modelul curent, iar sub ele se afla o alta priza de aer, cum intalnim la X5.

Sub capota va fi disponibila o serie larga de motoare, de la cele cu patru cilindri pe benzina si motorina la cele puternice turbo cu sase cilindri. Modelele entry-level vor fi probabil xDrive18d si xDrive23d, in timp ce la varf se va afla xDrive35i. Si o versiune hibrid bazata pe noul X3 se afla in agenda constructorului bavarez.

BMW X3 va continua sa ofere un sistem de tractiune integrala, la acest moment nu se stie daca va fi optionala la lansare si tractiunea spate, ca la gama X1.

Ne asteptam ca primele fotografii cu BMW X3 sa fie publicate la inceputul verii, iar modelul sa fie pus in vanzare la inceputul anului viitor.

[Sursa foto: SecretNewCars ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account