A apărut primul clip video cu SUV-ul electric BMW iNEXT în timpul testelor intensive pe circuitul Nürburgring

În luna iunie au apărut poze cu BMW iNEXT fiind supus la teste dinamice pe Nürburgring. Dar acum putem vedea cum se descurcă SUV-ul electric pe solicitantul circuit german, mulțumită clipului video publicat de MotorAuthority.com.

Clipul poate fi văzut și pe canalul You Tube Motor Authority și ne arată antrenamentul sportiv care este esențial nu doar pentru cizelarea abilităților dinamice. Rularea în regim alert de circuit expune mai ales limitele bateriei în ceea ce privește consumul de energie și supraîncălzirea.

De altfel, prototipurile BMW iNEXT au trecut deja printr-o varietate de teste în condiții extreme. Pe lângă Nürburgring, au fost trecute prin încercări grele la centrul de testare din Miramas (sudul Franței), au îndurat iarna dură de lângă cercul polar, în zona Arjeplog din Suedia, și au trebuit să-și dovedească rezistanța și în căldura toropitoare din savana Africii de Sud și deșertul Kalahari.

BMW a anunțat că versiunea de serie a lui iNEXT va ajunge pe piață în 2021. Conform site-ului Bimmerpost.com, modelul are numele de cod i20, iar producția sa ar putea demara în iulie 2021. Deci, mai este timp pentru destule runde de testare, inclusiv în regim de iarnă.

Deși în ultimele luni prototipurile BMW iNEXT au fost deseori surprinse inclusiv rulând pe șosele publice, BMW continuă să mențină misterul în legătură cu specificațiile tehnice. Tot ce a comunicat până acum este că varianta de serie a lui iNEXT va avea tracțiune integrală proiectată special pentru propulsia electrică, precum și o autonomie ce va depăși 600 km (WLTP).

(Poza: Conceptul BMW Vision iNEXT)

Astfel, avem drept reper indicii neoficiale, precum cele aflate de BMWBlog.com, care menționează că iNEXT s-ar putea numi în varianta de serie iX și ar putea avea trei variante de putere. Acestea ar livra 230 kW (312 CP), 390 kW (530 CP) și 455 kW (618 CP). Nivelul de 530 CP este promis de BMW în mod oficial pentru gran coupe-ul electric i4, care debutează tot în 2021, ca și BMW iNEXT. BMWBlog.com mai precizează că, în funcție de varianta de putere, BMW iX ar putea oferi autonomii de la circa 400 km, până cei peste 600 km declarați oficial. Cele trei variante de putere vor fi diferențiate și prin numerele care vor fi asociate cu denumirea iX. Adică, este posibil ca denumirile complete să fie iX40, iX50 și iX60, dar fără să reflecte puterea efectivă a modelului, după cum subliniază și BMWBlog.com.

Site-ul MotorAuthority.com, unde puteți vedea clipul video cu BMW iNEXT pe Nürburgring, preconizează și că bateriile folosite de SUV-ul electric ar putea avea capacități de până la 120 kWh.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account