Adrenalin – un Love Story cu BMW

BMW Blog a fost ieri la avanpremiera filmului Adrenalin. Nu vrem să vi-l povestim, dar iată la ce vă puteți aștepta. Adrenalin este un film cât se poate de independent realizat de Tim Hahne și Nick Hahne în care puteți vedea parcursul BMW în 50 de ani de motorsport. Așa cum spune pilotul britanic Steve Soper, „dacă vrei să conduci o mașină de Formula 1, atunci vrei să conduci un Ferarri, dar dacă vrei să conduci o mașină de turisme, atunci vrei să conduci un BMW”. Și cam asta o să vedeți – multe BMW-uri bară la bară cu rivalii Mercedes, Audi sau Ford, în goana pentru supremația pe circuit, pentru glorie, dar mai ales pentru plăcerea de a conduce, de cele mai multe ori la limită.

P90170177Povestea începe cu BMW-ul 2002ti, care, sub bagheta magică a campionului european de turisme Hubert Hahne, reușea să doboare recordul de 10 min pe Nordschleife și se termină cu revenirea BMW în DTM în 2012. Nu trebuie să vă așteptați însă la o cronologie, ci mai mult la un documentar în care se pune accentul atât pe evoluția sportului cu motor, cât și pe transformările pe care le-a suferit meseria de pilot de curse. Este un film de atmosferă care redă emoția curselor din anii 60, prieteniile și rivalitățile dintre piloți și prețul pe care trebuie să-l plătească un pilot pentru a deveni campion. Dacă ești un împătimit al sportului cu motor pielea de găină este garantată, dar dacă mai ești și un pasionat al mărcii BMW, s-ar putea să verși și o lacrimă, așa cum au pățit-o unii oameni prezenți în sală.

P90083103La final rămâi cumva cu un gust amar și puțin melancolic, deoarece vremurile când cursele de mașini erau cu adevărat spectaculoase par să apună din ce în mai rapid sub orizontul evoluției tehnologice, însă progresul face parte din necesitățile fiecărui producător auto și devine destul de interesant atunci când aceștia reușesc să rupă bariere care în trecut păreau de nepătruns.
Așadar dacă vreți să vedeți în acțiune mașini precum 2002ti, 635 CSi, M3 E30, M1 Procar și noii monștri din DTM, plus mărturiile cât se poate de sincere ale unor piloți legendari precum Bruno Spengler, Alessandro Zanardi, Johnny Cecotto,Harald Grohs, Joey Hand, Hans-Joachim Stuck și Dieter Quester,dar și multă acțiune fără efecte speciale, Adrenalin este filmul care redă fără perdea ce înseamnă să te sacrifici pentru pasiunea de a concura în cursele auto, dar mai ales relația dintre om și mașină.
Adrenalin poate fi vizionat la Mall Băneasa pe 17 și 24 februarie, România fiind ce-a de-a treia țară unde acesta se difuzează (cu ajutorul BMW România), după Germania și Statele Unite.

P90107143

Biletel pot fi achiziționate online de pe siteul Grand Cinema Băneasa și vă recomandăm din tot sufeltul să mergeți să vedeți acestă poveste extraordinară despre evoluția sporturilor cu motor, despre pasiune, adrenalină și despre o artă pe care prea puțin piloți o stăpânesc.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account