MANHART MH4 GTR: 708 CP pentru modelul de colecție BMW M4 DTM Champion Edition

În 2016, Marco Wittmann câștiga titlul la piloți în Campionatul German de Turisme la volanul lui BMW M4 DTM. Pentru această reușită, constructorul german a dedicat modelul BMW M4 DTM Champion Edition, pe care l-a produs într-o serie limitată la doar 200 de exemplare. Acum, tunerul MANHART prezintă un pachet de amplificare substanțială a performanțelor pentru acest model.

BMW M4 DTM Champion Edition nu se distinge doar prin accesoriile aerodinamice, precum eleronul de mari dimensiuni, ci și prin plusul de resurse al motorului S55 de 3 litri cu 6 cilindri. Acest propulsor cu sistem biturbo dispune de tehnologia de injecție cu apă, regăsită la BMW M4 GTS. Și dezvoltă 500 CP și 600 Nm, pentru un demaraj 0-100 km/h realizat în doar 3,8 secunde și o viteză maximă care se plafonează abia la 305 km/h.

Însă MANHART descătușează un nivel și mai impresionant de putere din propulsorul lui BMW M4 DTM Champion Edition. Mai exact, modelul denumit MANHART MH4 GTR produce 708 CP și 980 Nm! Tunerul nu comunică informații despre evoluția performanțelor. Însă ne listează multitudinea de modificări pe care le-a operat pentru a obține aceste cote de putere.

În primul rând a fost modificată gestiunea electronică a motorului. Au fost implementate un intercooler MANHART făcut de CSF și o admisie MANHART de carbon produsă de ARMA. Țevi MANHART din aluminiu ajută la încărcarea mai bună a sistemului turbo (charge pipe). La ieșirea sistemului turbo sunt montate țevi MANHART (down pipes) de tip racing. Acestea nu au omologare TÜV, nefiind prevăzute cu convertoare catalitice. De aceea, tunerul german menționează că sunt propuse doar pentru export. Totodată, lista de schimbări include eșapamentul MANHART făcut din oțel inoxidabil, care este prevăzut cu sistem de valve.

MANHART a operat și un upgrade la nivelul transmisiei cu 7 trepte și ambreiaj dublu, pentru ca aceasta să reziste la surplusul masiv de putere livrat de propulsor. Suspensiile și sistemul de frânare cu discuri de ceramică și carbon rămân cele oferite de BMW M4 DTM Champion Edition. Însă MANHART oferă optimizări la cerere.

CLICK AICI pentru a vedea pe site-ul MANHART toate detaliile despre performanțele și accesoriile oferite pentru modelul BMW M4 DTM Champion Edition.

Sursa informațiilor și pozelor: manhart-performance.de

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account