#RacingMIMI – cea mai bună clasare într-un clasament general şi calendar extins de evenimente

#RacingMIMI a continuat lista lungă de aventuri în motorsport. Dominic Marcu s-a pregătit să închidă un sezon complet în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, participând la penultima etapă a sezonului, la Câmpulung, pe 18-19 septembrie. Dominic, cu sprijinul echipei de asistenţă Hashtag Motorsport, a explorat noi setări de suspensie şi o nouă echipare cu pneuri Michelin. Din păcate, nu a mai putut atinge performanţa excelentă de la Baia Mare şi a terminat pe poziţia 38 din 49 de participanţi aliniaţi la start.

Dominic se pregăteşte să închidă un sezon cu multe provocări legate de perioade de experimentări, experienţe şi teste, dar şi adaptarea la provocările şi oportunităţile pilotajului unui automobil electric. #RacingMIMI a fost unul din echipajele care a nu a lipsit de la nici o etapă a sezonului, dar şi singurul automobil electric din campionat.

În weekendul care tocmai s-a încheiat , MIMI a strălucit la Iaşi, în ultima etapă a sezonului de Super Slalom, cu doi piloţi invitaţi – Marian Andrei şi Mihai Alexandru Hash (Mikey Hash), obţinând cea mai bună clasare într-un clasament general, dar şi podiumul la clasă.

Marian Andrei s-a întrebuinţat de experienţa extinsă ca pilot în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă şi a reuşit o clasare pe locul al şaptelea în clasamentul general într-o listă cu 38 de piloţi înscrişi la start. Cu o îmbunătăţire constantă a performanţelor, a reuşit în penultima manşă să coboare sub timpul de 1 minut – 59,69 secunde -, un rezultat remarcabil dacă luăm în considerare că MIMI a concurat cu anvelope de stradă şi a obţinut performanţe similare cu modele cu putere chiar de aproape trei ori mai mare.

Mihai Alexandru Hash, la a doua participare într-o competiţie de motorsport, s-a întrebuinţat excelent de calităţile dinamice MIMI şi a reuşit să urce pe locul al doilea în clasamentul automobilelor electrice, cu un avans de numai 5 sutimi de secundă, într-o confruntare cu piloţi foarte experimentaţi. În final, cel mai bun timp semnat de Mikey a fost 1:01,45, ceea ce îl clasează pe locul al 11-lea în clasamentul general.

Cursa de la Iaşi a marcat o nouă premieră – startul unei colaborări cu campionatul naţional de Sim Racing, Romanian Racing League, iar MIMI a primit logoul campionatului pe capotă. Ca parte a acestui parteneriat, echipa Romanian Racing League va fi alături de MIMI la evenimente cu prezentări şi simulatoare de racing. Cei mai buni piloţi Racing League Romania BMW GT Challenge – sezonul doi de pe seria de circuite britanice din calendar vor primi o invitaţie să piloteze MIMI într-o etapă de Super Slalom în 2022, într-un nou proiect de comunicare construit în jurul primului model MINI electric de curse din istorie.

Ca de obicei, echipa Renovatio a susţinut proiectul şi a asigurat soluţii de încărcare în toate deplasările sale. MIMI a beneficiat încă o dată de pregătirea de curse şi setări optime ale suspensiei KW din partea Automobile Bavaria, alături de colaborarea cu echipa de ingineri Vitesco.

„Dominic este angajat permanent în proiect, învăţăm împreună şi ducem experienţa de pionierat mai departe, ca singura maşină electrică în cursele de coastă. Marian şi Mihai au oferit multe emoţii, cu o luptă extraordinară, MIMI s-a confruntat cu multe modele mult mai puternice şi cu piloţi cu multă experienţă într-o luptă a sutimilor de secundă. Am arătat încă o dată calităţile dinamice MINI Cooper SE, ca platformă excelentă pentru proiectul nostru. Ne pregătim să încheiem un sezon incredibil, cu multe aventuri. Partenerii noştri Vitesco, Automobile Bavaria, Michelin, BCR şi Renovatio fac acest proiect posibil şi trebuie să le mulţumim încă o dată”, a declarat Alex Şeremet, Corporate Communication Manager.

În luna octombrie, #RacingMIMI are un calendar cu patru evenimente. În perioada 1-3 octombrie, pasionaţii pot descoperi maşina în cadrul evenimentului Open Doors Automobile Bavaria Băneasa. Pe 9-10 octombrie, Dominic Marcu va încheia un sezon complet în Campionatul Naţional de Viteză în coastă, odată cu participarea în cursa de la Poiana Braşov. Pe 16-17 şi 23-24 octombrie sunt programate două curse la Bucureşti – o etapă specială de Super Slalom şi ultima etapă în Campionatul Naţional de Super Rally.

+++

 

#RacingMIMI

Instagram: https://www.instagram.com/racingMIMI

Facebook: https://www.facebook.com/racingmimi

https://www.mini.ro/ro_RO/home/campaigns/mini-mimi.html

 

Despre MINI Electric Racing

Parteneri:

Vitesco Technologies – partener tehnologic.

Automobile Bavaria – partener de pregătire service.

Hashtag Motorsport – asistenţă service.

Michelin – Pneuri.

BCR – George – Pentru cea mai rapidă galerie de artă din lume.

Renovatio – Soluţii de încărcare oriunde în România.

MINI Electric Racing susţine Fundaţia Motivaion.

 

Optimizare continuă alături de partneri

Alături de partenerul cel mai important, Vitesco Technologies, proiectul acumulează etapă de etapă tot mai multă experienţă care poate fi valorificată pentru optimizarea automobilului cu susţinerea echipei Automobile Bavaria. Pneurile Michelin pun cuplul instantaneu al modelului electric pe asfalt, fie că este vorba de soluţii de stradă, pentru evenimente demonstrative, cu excelentul Michelin Pilot Sport 4, sau soluţii de competiţie Michelin Sport. Proiectul este alimentat de fiecare dată de eforturile Renovatio, cea mai mare reţea de staţii de încărcare din România. Ca de obicei, Hashtag Motorsport asigură asistenţa de service la toate competiţiile la care participă MIMI. O prezenţă specială este asigurată mereu de colaborare cu BCR – George şi colantarea acoperişului, un element de personalizare specific MINI, cu o lucrare de artă specială create de ilustratori români pentru brandul George al BCR, într-un proiect coordonat de One Night Gallery

 

Artă şi motorsport.

MIMI continuă proiectul de „cea mai rapidă galerie de artă din lume” alături de alături de serviciul George al BCR. Proiectul expune o nouă lucrare pe acoperişul maşinii, dintr-o serie de lucrări de artă create de ilustratori români pentru brandul George al BCR, într-un proiect coordonat de One Night Gallery. Este o invitaţie pentru public de a descoperi permanent prezenţa mărcii în competiţii şi doreşte, folosind experienţa de jumătate de secol a mărcii în această direcţie, să construiască legături noi între artă şi motorsport.

 

Noua lucrare este semnată de Bianca Dumitrascu. „George și Von Ethel Lacombe, tehnologie și art nouveau. Concepte care pot părea contrastate, dar care, la bază, au aceeași misiune: îmbunătățirea vieții cotidiene cu soluții eficiente și eleganță. Lucrarea ilustrează capacitatea noastră de a încorpora tehnologia în viața de zi cu zi, păstrând în acelaşi timp legătura cu tradițiile și natura”, explică Bianca.

 

Alături de fundaţia Motivation

Fundaţia Motivation România este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare şi echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii la recuperare activă şi instruire pentru viaţă independentă alături de un instructor în scaun rulant, sport adaptat, consultanţă pentru accesibilizarea spaţiilor şi angajare. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mişcare şi speranţa într-o viaţă împlinită pentru mai mult de 25.800 de persoane cu dizabilităţi din România.

 

Din anul 2017, Fundaţia Motivation România derulează campania de informare şi conştientizare #PeBune?, care are drept scop eliberarea locurilor de parcarea dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi ocupate abuziv. Mesajul central al campaniei este „Persoanele cu dizabilităţi NU ÎŞI DORESC loc de parcare dedicat, însă AU NEVOIE de el.”, tocmai pentru a arăta diferenţa între un moft şi o nevoie reală. Susţinătorii campaniei pot da acest mesaj mai departe prin distribuirea de pliante informative sau prin afişarea de autocolante pe maşinile personale. De asemenea, marile magazine sau administratorii de parcări pot deveni parteneri ai campaniei prin afişarea mesajului la locurile de parcare dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Mai multe informaţii pe www.motivation.ro.

 

„Pentru noi, Ciprian este un erou adevărat, ne inspiră prin forţa lui de a depăşi dificultăţi şi de a-şi urmări visul. Este o mare bucurie că am putut să colaborăm şi sperăm să găsim şi alte pretexte în viitor”, explică Alex Şeremet.

 

MINI Cooper SE

Noul MINI Cooper SE, produs la uzina mărcii din Oxford (Marea Britanie), a debutat pe piaţă în luna martie 2020. Modelul este susţinut de o baterie cu o capacitate netă de 28,9 kWh şi asigură o autonomie de 235-270 km măsurată conform standardelor WLTP corelată la valori NEDC. Motorul electric oferă 135 kW/184 CP şi 270 Nm, asigurând o acceleraţie 0-100 km/h în numai 7,3 secunde.

 

Cu o masă la gol de 1.365 de kilograme, modelul cu propulsie pur electrică este mai greu cu doar 145 de kilograme faţă de MINI Cooper S (3 uşi) cu transmisie Steptronic. Bateria este integrată în podeaua noului model, astfel încât spaţiul interior şi pentru bagaje nu este afectat.

 

Cu un centru de greutate care este mai coborât cu cel puţin 30 de milimetri faţă de MINI Cooper S, distribuţia optimă a maselor ajută noul MINI Cooper SE să obţină un nivel de dinamică în viraje care este unic în segmentul automobilelor mici. Performanţele dinamice sunt susţinute şi de noul sistem ABR pentru controlul patinării roţilor faţă, care debutează astfel la marca MINI. Acest sistem de control al patinării, conceput special pentru livrarea spontană a puterii oferită de motoarele electrice, duce la calităţi superioare de condus în orice condiţii de drum. Pentru răspuns de până la trei ori mai rapid faţă de unul convenţional, o unitate de control specială, amplasată în zona punţii faţă, este dedicată funcţiilor ABR. Acest lucru optimizează perceptibil tracţiunea la demaraj şi stabilitatea la condus atât în modul de generare a energiei la frânare, cât şi la accelerare la ieşirea din virajele strânse.

 

Vitesco Technologies MINI Electric Racing „MIMI” #37

Modelul de bază: MINI Cooper SE

Motor electric sincron

Putere maximă: 135 kW/184 CP

Cuplu maxim: 270 Nm de la 0 rpm

Putere maximă la recuperare: 50 kW

Baterie: Capacitate brută 32,6 kWh/ capacitate netă 28,9 kWh, 12 module în T integrate în podea, producător celule CATL.

 

Modificări (în acest moment):

eliminare scaune, capitonaje, airbaguri;

roll-cage produs de service omologat FRAS;

scaune sport Sparco FIA 2019;

centuri de siguranţă în 6 puncte cu FIA SPARCO (HANS), OMP Suport lateral scaun 380 mm;

jante 17″ Team Dynamics Pro Race (folosite în MINI Challenge);

pneuri Michelin;

alte elemente de siguranţă: stingător de incendiu manual 2 kg RRS FIA;

stingător de incendiu AUTOMAT FIA;

suspensii KW Suspension dedicate MINI Cooper SE, V3, cu reglaj individual compresie şi detentă;

distanţiere de roată pentru mărire ecartament.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account