POZE SPION: BMW Seria 3 cu propulsie electrică a fost surprins în testele din Germania

BMW înaintează cu dezvoltarea Seriei 3 electrică, deși încă evită să confirme pregătirea acestuia.

Accesați site-urile Motor1.com și Autocar.co.uk, pentru a vedea noile poze cu prototipul BMW Seria 3 electric.

Indiciile care lasă de înțeles că este prototipul modelului cu propulsive alimentată de la priză sunt abțibildurile Electric Test Vehicle de pe caroseria camuflată, lipsa gurilor de eșapament și faptul că nările grilei frontale par complet acoperite. Ne putem aștepta ca grila frontală să aibă ornamente în stilul celor care personalizează SUV-ul electric BMW iX3.

De asemenea, într-o sesiune de teste anterioară, au fost surprinse și cadre cu interiorul presupusului BMW Seria 3 electric. Aceste poze pot fi văzute pe site-ul Motor.es și dezvăluie panoul de bord curbat, dispus orizontal. Este vorba despre o configurație pe care o vom vedea la gran coupe-ul electric BMW i4, care va fi lansat în 2021.

BMW nu a confirmat până acum dezvoltarea unei versiuni electrice pentru Seria 3. Dar constructorul german a anunțat în repetate rânduri că până în 2023 vor exista 25 de modele electrice în gama BMW Group, dintre care jumătate vor fi pur electrice.

În clipa de față BMW Group oferă modelele 100% electrice BMW i3, BMW iX3 și MINI Cooper SE. În 2021 gama va fi completată de BMW i4 și SUV-ul BMW iNEXT. Totodată, BMW a anunțat că viitoarele generații ale modelelor Seria 5, Seria 7 și X1 vor avea versiuni pur electrice. Iar MINI a confirmat că în viitor gama sa va include trei modele full electrice: Hatch cu trei uşi, un nou model crossover în clasa mică şi un model crossover compact. Așadar, tot ar mai rămâne de adăugat modele până la a se atinge cota de cel puțin 12 modele electrice. Drept urmare, BMW Seria 3 ar fi un candidat bun.

Pentru gran coupe-ul BMW i4 au fost anunțate de BMW atât o propulsie de până la 530 CP, precum și o variantă M Performance. Astfel, sedanul Seria 3 electric ar putea fi orientat către o zonă de preț și performanțe ceva mai temperate, permițându-i lui BMW să se adreseze unui spectru de clienți mai amplu.

După cum preconizează și site-ul britanic Autocar.co.uk, BMW Seria 3 electric ar putea primi propulsia SUV-ului iX3, care dezvoltă 286 CP livrați către roțile punții din spate. În cazul lui iX3, sprintul 0-100 km/h durează 6,8 secunde, iar bateria litiu-ion cu capacitate netă de 74 kWh promite o autonomie de până la 460 km, conform normelor WLTP.

(Pozele ilustrează modelul BMW 330e plug-in hybrid și interiorul conceptului BMW i4)

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account