Primul teaser oficial cu BMW Seria 2 Gran Coupe

Primul BMW Seria 2 Gran Coupe îşi va face debutul mondial la Salonul Auto de la Los Angeles, în noiembrie 2019, lansarea pe piaţa globală fiind prevăzută să înceapă în primăvara 2020.

În această toamnă BMW va dezvălui în sfârșit un rival pentru popularul Mercedes-Benz CLA, care a ajuns deja la a doua generație.

Răspunsul întârziat al lui BMW se justifică din mai multe puncte de vedere. În primul rând adoptarea tracțiunii pe puntea spate a fost mereu un subiect sensibil pentru imaginea mărcii. Dar această percepție a fost combătută de succesul comercial al lui Seria 2 Active Tourer și de faptul că modelele MINI cu tracțiune față sunt recunoscute pentru agilitate. Apoi, prinde bine ca lansarea lui Seria 2 Gran Coupe să aibă loc după debutul noii generații Seria 3. Sedanul de clasă medie a crescut în dimensiuni și păstrează tradiționala tracțiune pe puntea spate. Astfel, se diferențiază de coupe-ul cu 4 uși și format compact atât prin dimensiuni, cât și prin tipul tracțiunii. Deci, se evită migrarea clientelei de la Seria 3 către noul model.

De altfel, BMW s-a abținut de la a vinde modelul Seria 1 Sedan pe plan internațional, acesta având tracțiune față și un preț considerabil mai mic decât al Seriei 3. Modelul Seria 1 Sedan este produs și comercializat în China, în timp ce BMW Seria 2 Gran Coupe va fi disponibil la nivel global.

Conceperea și producerea coupe-ului compact cu 4 uși a fost sincronizată cu dezvoltarea celei de a 3-a generații a hatchback-ului BMW Seria 1, care va fi lansat pe parcursul lui 2019. Ambele modele folosesc platforma ca oferă standard tracțiune față, dar și tracțiune integral, pentru anumite motorizări mai puternice. De exemplu, versiune BMW Seria 2 Gran Coupe M35i xDrive, care va avea peste 300 CP. Mai exact este de așteptat să fie vorba de motorizarea regăsită la BMW X2 M35i, un propulsor TwinPower Turbo de 2 litri, cu 4 cilindri în linie, care livrează 306 CP și 450 Nm.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account