SPION: Fotografii în premieră cu bordul noului BMW iNEXT (I20)

BMW va lansa în 2021 ceea ce, literalmente, poate fi intitulat ca fiind „noul BMW”. Noul model ce va transpune în producția de serie conceptul BMW iNEXT va încorpora o serie de tehnologii de avangardă. Noul SAV complet electric va fi port-stindardul brand-ului BMW i și, în același timp, va fi definitoriu pentru toate modelele bavareze ce vor debuta după anul 2021.

Fiecare panou al caroseriei, fiecare componentă a trenului de rulare, întregul concept și întreaga filozofie a noului model BMW electric vor fi diferite de tot ceea ce a produs până acum constructorul german. Viitorul iNEXT va fi automobilul ce va da startul revoluției în gama BMW și care va stabili noile standarde de referință în industria auto. Puteți uita de pe acum de Tesla: BMW iNEXT vă va surprinde cu siguranță.

La începutul anului, BMW publica în premieră fotografii spion oficiale cu viitorul SAV electric al BMW i în timpul sesiunilor de dezvoltare în climat arctic, aproape de Cercul Polar de Nord, în localitate Arjeplog din Suedia. Pentru a asigura un ciclu de testare constant, BMW a spart barierele convenționale și a pus la punct prima fabrică pilot care produce în premieră prototipurile de testare ale viitorului BMW iNEXT care sunt un trofeu pentru orice fotograf auto spion. Mai mult, arhitectura noului vehicul electric dezvoltat exclusiv sub brand-ul BMW i va fi o revoluție în adevăratul sens al cuvântului.

Interiorul se va distinge prin transpunerea efectivă a unei arhitecturi minimaliste și complet digitalizate. Pentru prima data în industria auto, viitorul BMW iNEXT va dispune de un ecran digital tactil cu formă curbată, pentru a suplini consola centrală tipică BMW cu orientare către șofer. Mai mult, pentru asigurarea unei vizibilități optime a generosului ecran și pentru o ergonomie ridicată, noul iNEXT va fi primul automobil de serie care se va mândri cu un volan poligonal, care se desparte de forma circulară și îmbrățișează o arhitectură tetragonală.

Recent, planșa de bord a viitorului SAV al diviziei BMW i a fost fotografiată. Un prototip de testare nesupravegheat a fost subiectul perfect pentru o incursiune fotografică revelatoare. Deși bordul era eminamente camuflat, ne putem da seama cu ușurință ca inspirația minimalistă a showcar-ului BMW iNEXT va fi transpusă într-o manieră cât mai fidelă pe modelul de serie. Se remarcă ecranul individual de mari dimensiuni curbat și orientat către scaunul șoferului, dar și volanul poligonal ce va înlesni o prindere eficientă și un plus de operativitate. Conceptul de infotainment va fi centrat pe o viitoare generație a actualului BMW OS 7.0 care se pare că nu va renunța la controller-ul rotativ definitoriu al centralei iDrive, care, la lansarea programată pentru anul 2021 a noului iNEXT, va sărbători două decenii de la debutul în producția de serie pe futurista generație E65/E66 a Seriei 7.

O sursă neconfirmată în mod oficial până în acest moment a avansat ideea că viitorul BMW iNEXT va purta denumirea de serie iX, în timp ce alte surse afirmă că apelativul viitorului SAV al brand-ului BMW i va fi iX8. Întrucât este de așteptat ca viitorul iX / iX8 să fie disponibil în versiuni de putere și autonomie multiple, schema BMW de nominalizare a versiunilor va fi aplicată și în cazul noului SAV electric. Așadar, este posibil să vedem lansate versiuni de genul iX / iX8 xDrive30e, iX / iX8 xDrive40e și chiar un model M Performance iX / iX8 M50e ca vârf de gamă.

Fotografiile spion cu interiorul viitorului BMW iNEXT (cod de producție I20) pot fi vizualizate la următoarea adresă.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account