Noul BMW M2 va fi produs exclusiv în uzina BMW Group din San Luis Potosí, în Mexic

BMW M2

Noul BMW M2 se apropie de momentul lansării, după cum prefigurează noile poze oficiale care prezintă un exemplar camuflat al Coupé-ului compact.

A doua generație a modelului BMW M2 Coupé va fi produsă exclusiv în Mexic pentru piața mondială. Uzina din Potosi va fi a patra la nivel global care produce modele M. Iar producția lui BMW M2 Coupé va demara la sfârșitul anului 2022.

Debut în anul când se sărbătorește jumătate de secol BMW M

Noul M2 este lansat în anul când se aniversează 5 decenii de la fondarea diviziei BMW Motorsport GmbH. Acesta a fost redenumită BMW M GmbH în 1993.

BMW M2 este cel mai compact și cel mai bine vândut model din gama BMW M. A doua generație a acestuia va continua tradiția predecesorilor săi de succes, BMW 1 M Coupé și prima generație M2, precum și îndeplinirea cerințelor ridicate ale cei mai puri fani ai săi.

Odată cu producerea lui BMW M2, uzina din San Luis Potosí se alătură locațiilor selecte unde se construiesc modelele diviziei BMW M

Uzina din San Luis Potosí produce modelul BMW Seria 3 din 2019 și a adăugat recent BMW Seria 2 Coupé. Astfel, a devenit o locație strategică pentru rețeaua de producție BMW Group. Uzina a menținut un ritm de evoluție susținut, înregistrând o creștere a producției de aproape 25% în 2021, față de anul precedent. Până în 2022, fabrica va angaja încă 800 de angajați și va începe o a doua tură de producție.

Iar odată cu producerea noului , uzina din San Luis Potosí se alătură grupului select de site-uri de producție BMW M. Este vorba despre centrele de producție din München și Dingolfing și despre uzina din Spartanburg, SUA.

Care vor fi specificațiile noii generații BMW M2?

Marca bavareză încă menține în secret specificațiile celei de a doua generații BMW M2. Însă majoritatea zvonurilor spun că va fi însuflețit de propulsorul turbo cu 6 cilindri pe care îl regăsim la BMW M3 și M4. Totuși, e preconizează că pentru M2 motorul va fi reglat să producă un nivel mai mic de putere. Se vehiculează ideea că în versiunea de bază motorul său va livra 450 CP. Și este de așteptat ca ulterior să fie lansate variante și mai puternice. La fel cum s-a întâmplat și în cazul primei generații. De altfel, există zvonuri care spun că noul M2 va avea și o variantă CSL. Cel puțin așa raportează BMWBlog.com.

Detalii estetice distincte și un nou sistem infotainment

M2 se va diferenția destul de clar de estetica lui BMW M240i xDrive. Noi poze spion publicate de Carscoops.com arată că farurile păstrează aceeași formă generală. Însă în partea inferioară de lângă grila frontală ar putea avea prize de aer. Și, apropo de grilă, aceasta va avea lamele dispuse pe orizontală. Adică așa cum am putut vedea în cazul conceptului BMW XM.

Pozele cu prototipul BMW M2 publicate de Carscoops.com surprind un exemplar echipat cu accesorii M Performance. Acestea sunt un eleron de foarte mari dimensiuni și evacuarea cu 4 ieșiri grupate în centrul spoilerului din spate, la fel cum se poate comanda opțional și pentru noile BMW M3 și M4.

Nu în cele din urmă, noi poze spion publicate de Motor1.com dezvăluie că M2 va avea noul panou de bord digital, care integrează două display-uri. Așadar, M2 va avea atât noul panou de bord, cât și noua generație a sistemului de operare, pe care le vedem la modele precum BWM i4, BMW iX, BMW Seria 2 Active Tourer.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account