Producția lui BMW i3 se încheie, după 250.000 de exemplare construite

BMW i3

Producția lui BMW i3 ajunge la final după mai bine de 8 ani și jumătate de carieră. În acest interval a fost construit în fabrica BMW Group din Leipzig în 250.000 de exemplare.

Producerea de componente și automobile electrice va continua în fabrica din Leipzig

După oprirea producerii lui i3, fabrica din Leipzig va construi componente și baterii pentru propulsii electrice. Acestea sunt produse în Leipzig încă din mai 2021. Iar experiența dobândită de angajați în producerea mașinilor electrice BMW i3 va continua să-și dovedească avantajeze. Fiindcă din 2023 va fi construită în fabrica din Leipzig noua generație a modelului MINI Countryman. Aceasta va avea și motorizare pur electrică.

BMW i3 este un etalon în domeniul materialelor ușoare și al eficienței procesului de construire

BMW i3 a fost mai întâi dezvăluit sub formă de concept în 2011. Și a intrat în producție în toamna lui 2013 remarcându-se prin integrarea unor soluții de construire inovatoare.

i3 este primul automobil BMW care are structura celulei habitaclului făcută din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Această structură este montată pe șasiul din aluminiu, care susține și sistemul de propulsie electrică, care include și bateria de înaltă tensiune.

Țesătură de fibră de carbon şi asamblarea se fac într-un proces unic dezvoltat de BMW Group. Iar la fabrica din Leipzig BMW a perfecționat și adaptat procesul de producţie al modelului i3 astfel încât construirea și asamblarea acestuia se realizează în doar jumătate din timpul alocat de obicei pentru producerea automobilelor convenţionale.

Folosirea extinsă a materialelor reciclabile și producția prietenoasă cu natura

i3 încorporează numeroase componente realizate din materiale reciclate. Iar procesul de producție este mult mai prietenos cu mediul înconjurător decât cel al unui automobil convențional. Iată ce informații ne oferă BMW în acest sens:

„Acoperişul său este produs din CFRP reciclat la uzina BMW Group din Leipzig. Vopsirea exteriorului din plastic necesită 75% mai puţină energie şi 70% mai puţină apă în comparaţie cu procesele convenţionale. 25% din materialele utilizate pentru componentele exterioare din termoplastic au fost fie reciclate, fie produse din resurse regenerabile. O cotă ridicată de materii prime regenerabile şi materiale reciclate se foloseşte şi la interior. Producţia BMW i3 la uzina BMW Group din Leipzig a avut o amprentă CO2 neutră 100% încă de la început. Turbinele eoliene din incinta uzinei furnizează energia electrică necesară pentru producţie.”

De asemenea, 25% din plasticul folosit în habitaclu este din materiale reciclate. Iar tapițeria textilă a scaunelor este complet făcută din fibre reciclate. Panourile portierelor din interiorul habitaclului sunt din fibre extrase din planta chenaf, în timp ce lemnul de eucalipt este folosit pentru inserțiile de pe planșa de bord. Acest eucalipt provine din culturi certificate din Europa.

Ediția HomeRun încheie producția lui BMW i3

Pentru a marca finalul producției lui BMW i3, constructorul bavarez prezintă ediția HomeRun limitată la doar 10 exemplare. Acestea sunt primele modele i3 care au vopsea BMW individual cu finisare mată, care creează iluzia că vopseaua e înghețată. Nuanțele folosite se numesc Frozen Dark Grey și Frozen Dark Red II.

Modelele HomeRun sunt echipate cu jante de 20 de inch din aliaj ușor, plafon panoramic de sticlă retractabil electric și faruri cu LED adaptive. Interiorul este personalizat cu tapițerie din piele Vernasca Dark Truffle. Alte opțiuni incluse în dotarea lui BMW i3 HomeRun sunt scaunele cu încălzire, încărcare wireless pentru telefoane, sistem audio Harman Kardon, sistem de navigație Professional și o suită de sisteme pentru asistarea condusului.

Nu în cele din urmă, BMW a invitat clienții celor 10 exemplare i3 HomeRun să vădă la fabrica din Leipzig cum asamblarea acestora este finalizată.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account