VIDEO: AC Schnitzer a pregătit o mașină de poliție cu 620 CP pentru campania TUNE IT! SAFE!

În Germania este o tradiție anuală ca poliția să promoveze tuning-ul făcut în siguranță și cu elemente de calitate, folosind în campanie un automobil modificat de tuneri cu reputație. Acum, noua mașină folosită în această campanie denumită TUNE IT! SAFE!, este un BMW M850i ​​xDrive Coupé, pus la dispoziție de BMW AG și modificat de AC Schnitzer și alți parteneri.

AC Schnitzer subliniază că este a șasea oară când se implică în dezvoltarea showcar-ului pentru proiectul TUNE IT! SAFE! inițiat de Asociația Tunerilor de Automobile din Germania (VDAT) și susținut de Ministerul Federal pentru Transporturi și Infrastructură Digitală. Mai multe detalii despre această campanie puteți afla accesând tune-it-safe.de.

Aspectul mașinii a fost personalizat pentru a arăta precum o mașină folosită de poliția germană. Foliatec s-a ocupat de înfolierea mașinii, Hella a pregătit girofarul și alte sisteme de avertizare luminoasă, iar Hankook a pus la dispoziție anvelopele Ventus S1 evo 3.

AC Schnitzer s-a ocupat de amplificarea caracterului sportiv, atât la nivel estetic, cât și în ceea ce privește performanțele. Astfel, mașina poartă jante de 21 de inch AC Schnitzer AC3 Flowforming, precum și diverse elemente de caroserie produse din carbon: sprilerele de la spoilerul frontal, pragurile laterale, eleronul, difuzorul spoilerului posterior. Elementele de caroserie au și rolul de a îmbunătăți apăsarea aerodinamică.

Ambianța sportivă din habitaclu a fost accentuată cu pedalierul din aluminiu, padelele pentru schimbarea treptelor (făcute din aluminiu și eloxate în nuanță neagră) și butonul rotativ al sistemului iDrive personalizat de AC Schnitzer.

Ținuta dinamică beneficiază și de kit-ul de arcuri sport AC Schnitzer, care reduce garda la sol cu 20-30 mm la puntea față și 20-25 mm la puntea spate, în comparație cu modelul de serie BMW M850i xDrive.

AC Schnitzer a crescut considerabil și resursele de putere ale motorului V8 de 4,4 litri. Versiunea de serie a modelului BMW M850i xDrive dezvoltă 530 CP și 750 Nm. Însă AC Schnitzer a adăugat 90 CP și 90 Nm, pentru atingerea valorilor de 620 CP și 840 Nm. În comunicatul de presă al campaniei TUNE IT! SAFE! se precizează că aceste resurse îi permit Coupé-ului bavarez să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde.

Și face asta producând și o coloană sonoră impresionantă, cu ajutorul evacuării sport AC Schnitzer, care se distinge estetic prin ieșirile duble cu ornamente de corbon. AC Schnitzer punctează faptul că evacuarea respectă normele pentru nivelul zgomotului produs de evacuări.

Nu în cele din urmă, AC Schnitzer ne prezintă acest showcar și în cadrul unui clip care ne arată momente din timpul modificărilor.

Sursa pozelor și informațiilor: ac-schnitzer.de, tune-it-safe.de

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account