VIDEO: BMW Group Classic ne prezintă trei exemplare excepționale BMW M5 E34

BMW Group Classic obișnuiește să prezinte pe canalul său de You Tube o serie de clipuri care dezvăluie culisele dezvoltării și carierei unora dintre cele mai interesante modele din istoria companiei bavareze. Fanii au cerut în mod deosebit o prezentare dedicată modelului BMW M5 dezvoltat pe baza generației E34 a Seriei 5. Iar clipul pregătit ne face cunoștință cu trei exemplare M5 E34 excepționale din colecția BMW Group Classic.

Prezentarea începe cu primul M5 Touring, fiindcă generația M5 E34 a fost prima declinată și în versiune break. Iar exemplarul BMW M5 E34 Touring din clipul pregătit de BMW Group Classic a fost chiar mașina de serviciu a CEO-ului BMW, Bernd Pischetsrieder. Sub conducerea acestuia BMW a cumpărat Rolls-Royce, MINI, Rover Group, Land Rover. Iar gusturile sale nu lasă de dorit dacă ne uităm la M5-ul Touring pe care a ales să-l șofeze. Acesta avea interior personalizat de BMW Individual, tapițat complet în piele. Mașina era echipată cu telefon, computer de bord, scaune electrice cu memorie și transmisie manuală. O altă dotare interesantă este plafonul cu trapă electrică și tapițat în Alcantara. Trapa electrică este din două segmente vitrate. Iar segmentul din spate poate glisa separat spre partea din față. Astfel, doar pasagerii din spate pot avea senzația unui semi cabriolet.

Al doilea exemplar BMW M5 E34 detaliat în clipul realizat de BMW Group Classic este o mașină pregătită special pentru a fi Ring Taxi pe Nürburgring. Cei care doreau să guste adrenalina puteau plăti serviciul de taxi, fiind pasageri în acest M5 E34, care era pilotat de Sabine Schmitz, care și-a câștigat reputația de Regină a circuitului Nürburgring. Această mașină era desigur echipată cu roll cage în habitaclu. Iar legenda spune că nu mulți pasageri au avut stomacul suficient de puternic pentru caruselul la care îi supunea Sabine și M5-ul E34.

Nu în cele din urmă, BMW Group Classic ne prezintă un BMW M5 E34 sedan. Inițial, această generație M5 avea motor de 3,6 litri cu 6 cilindri și 315 CP. Apoi, cilindreea motorului a fost crescută la 3,8 litri, puterea evoluând până la 340 CP. Astfel, BMW M5 E34 devenea cel mai rapid sedan german al acelui moment. Reprezentanții BMW Group Classic ne mai povestesc că erau oferite opțional o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, în loc de 5 trepte, precum și frâne cu discuri mai mari. Acestea costau împreună peste 20.000 de mărci germane. Conform clipului BMW Group Classic, suma aceasta însemna aproape jumătate din prețul unui 325i Coupe de la acea vreme.

Voi cu care dintre cele trei exemplare BMW M5 E34 ați dori să savurați experiența plăcerii clasice de a conduce?

CLICK AICI pentru a vedea prezentarea tuturor generațiilor BMW M5.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account