VIDEO: Noul BMW Seria 2 Coupé își testează tracțiunea spate pe circuitul Nürburgring

Viitorul BMW Seria 2 Coupé ar putea stârni controverse, fiindcă va renunța la farurile duble tipice BMW. Dar configurația cu tracțiune spate promite să nu lase loc de comentarii despre abilitățile sale sportive. O dovadă în acest sunt noile filmări publicate de canalul de You Tube Automotive Mike, care ni-l arată pe noul BMW Seria 2 Coupé în timpul testelor intense pe circuitul Nürburgring.

În clipul publicat de Automotive Mike apare un prototip al Coupé-ului compact, care are gurile de evacuare rectangulare și carcasele oglinzilor exterioare în gri. Acestea indică faptul că este versiunea care ar putea să poarte indicativele M235i sau M240i. Cu alte cuvinte ar putea fi modelul cu motor cu 6 cilindri în linie. Noua generație a hatchback-ului BMW Seria 1 și modelul derivat din acesta, BMW Seria 2 Gran Coupé, au arhitectura cu tracțiune la puntea față sau integrală, care nu a permis decât motorizări cu maximum 4 cilindri. În noul Seria 2 Coupé va păstra configurația clasică BMW. Astfel, va avea tracțiune spate și va putea primi motoare de până la 6 cilindri, pentru producerea unui continuator al actualului M2.

Klaus Frohlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare, a confirmat în 2018 într-un interviu pentru motoring.com.au că 2-ul Coupé va avea tracțiune spate iar M2-ul derivat din acesta va fi o mașină creată pentru cei cu apetit pentru drift.

Conform informațiilor preliminare publicate de site-ul Bimmerpost.com. Viitorul BMW Seria 2 Coupé va fi produs cel puțin la uzina din San Luis Potosi, Mexic. Se așteaptă ca producția actualei generații Seria 2 Coupé să ia sfârșit în iunie 2021. Urmând ca, din august 2021, să demareze construirea viitorului Coupé, care poartă numele de cod G42. Bimmerpost.com mai precizează că noul 2 Coupé va fi oferit și în versiuni cu tracțiune integrală xDrive. Iar site-ul Autocar.co.uk completează spunând că viitorul M2 va avea o variantă mai temperată a propulsorului de 3 litri, cu 6 cilindri, de care dispune noile modele BMW M3 Sedan, BMW Seria 4 Coupé, sau SUV-urile BMW X3 M și X4 M. Cu asemenea uzină de forță nu este de mirare că oficialul BMW nu a avut rețineri în a spune că M2-ul va fi o mașinărie de drift.

Faptul că BMW nu renunță la a produce un Coupé compact cu tracțiune spate și performanțe dinamice înalte este un lucru benefic la nivel de imagine. Mai ales în contextul în care inclusiv divizia BMW M GmbH a anunțat că intră la rândul său în era propulsiilor electrificate. De altfel, șeful BMW M a confirmat că a condus deja prototipuri ale modelor plug-in hybrid și electrificate și că Gran Coupé-ul electric i4 va avea o versiune M Performance. Totodată, prototipul modelului SUV/crossover BMW X8 a fost deja surprins în repetate rânduri. Acesta se pare că va fi un model creat special de divizia BMW M și va avea o propulsie plug-in hybrid cu 750 CP produși de un V8 împreună cu un motor electric.

(În imaginea din deschiderea acestui articol este modelul BMW M235i Coupé din prima generație.)

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account