Viitoarea generație BMW X1 a fost surprinsă în poze spion

A treia generație BMW X1 ar putea debuta până în 2022, iar prototipurile sale au intrat în faza de testare, după cum dezvăluie noi poze spion.

BMW X1 este un pilon important pentru vânzările anuale generate de compania germană. Prima generație a atras peste 730.000 de clienți. Iar actuala generație X1, care a debutat în 2015, a continuat acest succes. În 2018 a fost cel mai bine vândut model din gama BMW X și lider în segment, cu 286.827 comercializate. Facelift-ul primit anul trecut îl menține atractiv. Totuși, își arată vârsta față de nou venitul Mercedes-Benz GLB, care va fi oferit în curând inclusiv în versiune cu propulsie 100% electrică.

Dar noile poze spion, publicate și de site-ul Carscoops.com, arată că a treia generație BMW X1 este într-un stadiu de dezvoltare avansat.

CLICK AICI pentru a vedea pozele cu prototipul BMW X1 publicate de Carscoops.com.

Prototipul X1 poartă destul de mult camuflaj, dar dimensiunea crescută a grilei frontale este evidentă chiar și așa. Sunt “nări” mai pătrate, în stilul celor de la X5. Deci X1 nu va prelua grila prelungită pe verticală, în stilul celei etalată de noua generație BMW Seria 4 Coupe.

Per ansamblu, noul X1 pare să aibă dimensiuni crescute. Cel puțin asta este impresia pe care ne-o lasă faptul că X1 a fost surprins în poze alături de un prototip BMW X3. Și nu este orice X3, ci modelul electric. Adică BMW iX3, care va debuta anul acesta. Spunem asta fiindcă X3-ul poartă ceva camuflaj pe spoilere, precum și sticker pe care scrie Electric Test Vehicle.

Desigur, simpla prezență a unui prototip X3 electric lângă noul X1 nu ne oferă o informație tehnică. Dar, cert este că ar avea logică pregătirea unei propulsii electrice și pentru BMW X1. Astfel, bavarezii ar oferi un concurent direct pentru Mercedes-Benz EQB, versiunea electrică a lui GLB. De asemenea, un potențial X1 electric s-a înscrie în strategia BMW Group, care a declarat în repetate rânduri planul de a avea o gamă cu 25 de modele electrificate până în 2023, dintre care mai bine de jumătate ar urma să fie modele cu propulsie pur electrică.

Actualul BMW X1 este propus cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Deci, măcar o asemenea configurație o vom regăsi la noul X1, alături de motorizări pe benzină și diesel.

Din păcate, în această serie de poze spion nu sunt surprinse și detalii cu interiorul noului X1. Dar va fi interesant să vedem dacă SUV-ul va primi noul panou de bord digital care a foat dezvăluit de curând în poze spion cu prototipurile noii generații BMW Seria 2 Active Tourer. Aceste două modele ar trebui să fie construite pe aceeași platformă tehnică. Așadar, ar fi de așteptat să împartă zestrea de tehnologii.

CLICK AICI pentru a vedea pozele cu viitoarea generație BMW Seria 2 Active Tourer.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account