Accesoriile BMW M Performance amplifică personalitatea și abilitățile sportive

M Performance

Achiziționarea modelelor din gama BMW este una aspirațională și foarte personală. Fiindcă alegerea modelelor BMW se face în deosebi pentru că reprezintă etaloane pentru calitatea premium, plăcerea condusului și designul inconfundabil. Toate aceste atuuri pot fi amplificate și personalizate de clienți, după preferințe, mulțumită catalogului amplu de accesorii originale M Performance.

Accesoriile M Performance reflectă tradiția BMW în motorsport, dar și reputația sportivă câștigată de marca bavareză datorită abilităților dinamice ale modelelor sale de serie. Iar acum BMW oferă clienților săi cel mai vast catalog de accesorii originale M Performance. Acestea includ elemente pentru design exterior și interior, precum și opțiuni pentru frâne și suspensii, toate contribuind la personalizarea automobilelor BMW și sporirea abilităților sportive.

Accesând configuratorul din site-ul bmw.ro puteți descoperi accesoriile originale M Performance pentru modelele BMW din actuala generație, dar și din generațiile anterioare.

Accesoriile M Performance pentru caroserie au design aerodinamic și nu necesită omologare

Gama de accesorii M Performance oferă un spectru amplu de elemente și opțiuni stilistice, mai subtile sau mai extrovertite. Drept urmare mașinile pot reflecta personalitatea fiecărui posesor de model BMW. Putem găsi în catalogul M Performance elemente din fibră de carbon precum extensii pentru spoilere și praguri, carcase de oglinzi, ornamente pentru prize de aer, difuzoare pentru spoilerul posterior și diverse eleroane, unele dintre ele care par preluate direct din lumea motorsportului.

De altfel, experiența BMW în motorsport și implicarea continuă în competiții se transpun și în crearea gamei de accesorii M Performance. Pentru că toate elementele M Performance pentru caroserii sunt optimizate aerodinamic și nu au doar un rol estetic, ci și susțin ținuta de drum dinamică.

Se calculează și se testează amplasarea elementelor și felul în care influențează coeficientul de frecare cu aerul. Și se oferă elemente care avantajează abilitățile dinamice și stabilitatea modelelor BMW la viteze mari și în viraje.

Accesoriile originale BMW M Performance sunt testate şi aprobate întotdeauna conform regulilor stricte de calitate ale BMW Group. Și, pentru că acestea sunt omologate odată cu automobilul, nu este necesară înregistrarea lor la autorităţile de reglementare.

Materiale speciale pentru elementele M Performance care personalizează caroseria

Fibra de carbon este asociată cu motorsportul, datorită rezistenței sale, dar și mulțumită greutății mici. Din acest motiv BMW realizează elementele M Performance pentru caroseriile modelelor sale din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Constructorul bavarez este un expert în dezvoltarea, prelucrarea și modelarea acestui material. De altfel, se împlinește un deceniu de când a fost lansat modelul electric i3, care avea structura făcută din fibră de carbon. Iar pentru modelele BMW M GmbH putem spune că e deja o tradiție să aibă plafonul realizat din carbon.

Elementele M Performance reflectă această experiență în integrarea fibrei de carbon. Și acest lucru se vede și la nivel estetic. Fiindcă stratul de lac transparent lasă la vedere împletitura minuțioasă și precisă a fibrei de carbon din elementele de caroserie M Performance făcute din CFRP.

BMW continuă să elaboreze integrarea fibrei de carbon. De exemplu, gama de accesorii M Performance pentru modelul BMW Seria 1 include elemente cu fibră de carbon care se distinge printr-un design forjat. Adică sunt lăsate la vedere fragmentele de carbon, astfel că seamănă cu un segment tăiat dintr-un bloc de marmură sau granit. Din carbon cu look forjat sunt făcute capacele oglinzilor retrovizoare și difuzorul spoilerului din spate pentru BMW Seria 1.

De asemenea, BMW oferă și elemente M Performance din fibră de aramidă. Această fibră de aramidă are un aspect foarte similar cu al fibrei de carbon. Și, în plus, are un nivel înalt de permeabilitate electromagnetică. Drept urmare, BMW a creat un capac M Performance din plastic ranforsat cu fibră de aramidă pentru antena de pe plafonul automobilelor, cum ar fi noul Seria 5. După cum subliniază BMW, acest material inovator cu fibră de aramidă permite funcţionarea optimă a antenei, amplificând și stilul sportiv.

Nu în ultimul rând, clienții pot opta să personalizeze caroseriile modelelor BMW cu elemente M Performance distinse printr-o finisare de culoare neagră high-gloss. Acestea au un luciu impecabil și pot completa elementele negre care decorează caroseria modelelor BMW, precum contururile grilei frontale sau ramele geamurilor.

Sistemele de evacuare M Performance sunt ecoul tradiției în motorsport

BMW a acordat mereu o atenție deosebită sunetului exaltant produs de autoturismele sale, fiindcă sunetul motorului și eșapamentului evocă personalitatea dinamică, dar și rafinamentul propulsiei. De altfel, BMW a creat coloane sonore unice și pentru propulsiile gamei sale de modele pur electrice.

Constructorul bavarez colaborează cu celebrul compozitor Hans Zimmer, care a creat coloanele sonore pentru blockbustere de la Hollywood, precum Interstellar, Gladiator, Inception, Pirații din Caraibe, The Lion King (1994), filmul The Dark Knight din seria Batman și mai nou SF-ul Dune.

Însă pentru modelele sale cu motoare termice, BMW propune sisteme de evacuare sport care oferă fiorii și nostalgia victoriilor câștigate în cele mai legendare competiții de motorsport, precum Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, campionatele de turisme (de exemplu: DTM).

Pentru motorizările termice, fie ele alimentate cu benzină sau motorină, BMW oferă sisteme de evacuare M Performance. Acestea au țevi din oțel inoxidabil, dar și clapete pentru controlarea sunetului. Și ornamentele pentru gurile de eșapament se disting prin design și materialele special alese pentru rezistență. Este vorba despre ornamente din carbon sau ceramică. Însă nu doar aspectul evacuărilor și sunetul lor intră în ecuație, deoarece acestea au fost proiectate special pentru fiecare model BMW cu scopul de a susține performanțele motoarelor.

Evacuarea cvadruplă din titan este creată special pentru modelele BMW M GmbH

Pentru modelele din gama BMW M GmbH este propusă și noua evacuare cvadruplă din titan. Aceasta poate fi montată de exemplu în cazul noilor generații de modele M2, M3 Sedan, M3 Touring , M4 Coupe și M4 Cabriolet. Dispunerea celor patru guri ale eșapamentului în centrul spoilerului din spate este tipică modelelor supersport și reprezintă un element de noutate pentru designul BMW.

Însă aspectul captivant nu este singurul avantaj al acestui sistem de evacuare M Performance. Țevile sale din față sunt din oțel, dar amortizorul de sunet dinspre evacuare este construit din titan. Acest material rezistent este foarte ușor. Drept urmare, întregul sistem de eșapament cântărește cu aproximativ 8 kilograme mai puțin decât unul standard.

De asemenea, capetele ţevilor de eşapament sunt decorate cu elemente făcute din titan sau un strat ceramic, după cum preferă clienții.

Control dinamic sporit cu frâne și suspensii M Performance

Modelele BMW sunt etaloane în ceea ce privește abilitățile dinamice. Iar ținuta de drum sportivă poate fi accentuată prin alegerea sistemelor de frânare și suspensie din catalogul M Performance.

Sistemele de frânare M Performance au discuri de mari dimensiuni, care sunt ventilate și perforate. Aceste caracteristici oferă o rezistență ridicată la uzură în condiții de solicitări intense, când temperaturile discurilor sunt crescute.

Sistemele de frânare M Performance dau dovadă de eficiență și în condiții de ploaie, împiedicând formarea unei pelicule de apă între discuri și plăcuțele de frână. Perforările și fantele din discurile frânelor M Performance ajută la disiparea apei.

Totodată, discurile sistemelor de frânare M Performance au și greutate optimizată, ceea ce contribuie alături de suspensii la un comportament agil și un control dinamic sporit.

Suspensiile M Performance sunt oferite pentru modele de top precum primul M3 Touring de serie din istoria BMW, cât și pentru modele M Performance sau non-M, cum ar fi Seria 1. Mișcările de ruliu sunt contenite, ceea ce implicit se traduce prin creșterea stabilității și posibilitatea abordării virajelor cu viteze mai mari. Aceste beneficii rezultă din faptul că suspensiile M Performance coboară garda la sol, având un sistem cu amortizor și arc elicoidal. În plus, suspensiile M Performance pot permite inclusiv reglarea gărzii la sol. Cu alte cuvinte, centrul de greutate este mai jos, iar asta ajută stabilitatea dinamică.

Jantele din catalogul M Performance au tehnologie de vopsire care rezistă iarna

Jantele M Performance sunt produse folosindu-se cele mai avangardiste tehnologii de forjare și turnare. Drept urmare au o robustețe foarte înaltă. Modalitățile de producere, precum și aliajele sunt optimizate astfel încât jantele M Performance să fie și cât mai ușoare. Asta avantajează și ținuta de drum sportivă.

Jantele sunt parte integrantă din identitatea sportivă a designului BMW. Iar catalogul M Performance propune jante cu o diversitate de stiluri. Dar toate sunt concepute pentru a fi în armonie cu limbajul estetic al modelelor BMW.

Clienții pot alege și dintr-o varietate de opțiuni cromatice. Fiindcă jantele pot fi vopsite monocrom, bicolor și pot avea finisări lucioase sau mate. Și, pentru a onora stilul clasic din motorsport, BMW a creat pentru modele precum M2, M3, M4 și M5 jante vopsite în auriu.

De asemenea, jantele originale BMW beneficiază și de o tehnologie de vopsire rezistentă indiferent de anotimp. Așadar, jantele M Performance au o tehnologie de vopsire multistrat care rezistă la uzură și temperaturi extreme.

Indiferent de modelul de jantă sau de cromatica preferată de clienți, tehnologia de vopsire asigură că lacul și vopseaua nu se vor coji din cauza temperaturilor toride din timpul verii, sau din cauza uzurii intense și a gerului din sezonul rece. Adică nu se zgârie ușor din cauza gheții, murdăriei de pe șosele sau a sării care este folosită pentru dezghețarea carosabilului.

Accesoriile M Performance se adresează și modelelor BMW electrice

BMW transpune cu succes calitățile sportive și în era propulsiilor electrice. De altfel, în acest moment cel mai bine vândul model BMW M GmbH este electricul i4 M50, din gama M Performance. Acest gran coupe cu 4 portiere dispune de câte un motor electric la ambele punți și sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde (cu funcția Sport Boost), generând 544 CP.

BMW i4 M50 beneficiază de calibraje rafinate special pentru o ținută de drum sportivă demnă de reputația diviziei BMW M GmbH. Iar clienții pot evidenția caracterul dinamic al lui i4 M50 având la dispoziție o listă amplă de accesorii M Performance. Aceasta cuprinde o diversitate de elemente din fibră de carbon pentru caroserie, precum extensii pentru spoilerul frontal, ramele grilei și prizelor de aer, difuzor pentru spoilerul posterior, eleroane. Nu lipsesc jantele cu design special M Performance. Acestea au finisare bicoloră și dimensiuni de 18, 19 sau 20 de inch. Iar folii de culoare Frozen Black cu inscripție M Performance pot fi aplicate în partea inferioară a portierelor.

La interior se remarcă inserțiile din fibră de carbon și tapițeriile M Performance din Alcantara, material care îmbracă și volanul sport. De asemenea, se pot alege scaunele M Performance, a căror parte din spate are suprafață din fibră de carbon.

Un alt model pur electric pentru care BMW oferă o gamă variată de elemente M Performance este i5, din noua generație de modele Seria 5. În varianta de performanță înaltă i5 M60 xDrive, sedanul electric generează 601 CP (când sunt activate funcţiile M Launch Control sau M Sport Boost). Aceste resurse îi permit să gonească de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. De asemenea, i5 este propus și în versiune eDrive40 cu 340 CP.

Pentru modelele i5 și Seria 5 (cu motorizări termice și plug-in hybrid) care sunt echipate cu pachetele M Sport sau M Sport Pro, BMW oferă un catalog de accesorii M Performance cu design extrovertit.

Caroseria poate fi personalizată cu elemente precum: extensiile pentru spoilerul frontal, carcase pentru oglinzi, eleronul pentru portbagaj, difuzorul spate M Performance din trei piese (realizat din fibră de aramidă), sau spoilerul posterior cu aspect grunduit. Pot fi alese și colante M Performance pentru pragurile portierelor sau care traversează lateralul caroseriei. O varietate de jante M Performance vopsite bicolor, cu dimensiuni de până la 21 de inch, întregesc estetica sportivă.

Controlul dinamic oferit de noile modele BMW Seria 5 este crescut și de alegerea sistemului de frânare
M Performance. Discurile sale ventilate și perforate asigură o rezistență înaltă la runde intense pe circuit.

Accesoriile pentru interior subliniază o ambianță sportivă rafinată

Standardele premium ale mărcii BMW se regăsesc și în rafinamentul opțiunilor M Performance pentru personalizarea habitaclului. Tapițeriile din Alcantara sunt tipice pentru autoturismele sport, contribuind la o poziție fixă în scaune și o aderență bună în cazul volanulului. Însă Alcantara răsfață simțul tactil datorită suprafeței fine. Astfel, tapițeria M Performance din Alcantara este o opțiune propusă pentru modelele din gama BMW. Și se distinge și mulțumită cusăturilor colorate în cromatica tradițională a diviziei BMW M GmbH.

Ambianța sportivă este subliniată și de inserțiile din fibră de carbon, volanul sport (cu tapițerie Alcantara și inserții din carbon și țesături în culorile BMW M GmbH) și accesorii precum preșurile și pragurile cu inscripție M Performance.

Catalogul M Performance mai include și capace M pentru butoanele de închidere ale portierelor sau
carcasa pentru cheia automobilului. Și aceasta are materiale rafinate și detalii cu note sportive. Husa
pentru cheie este realizată din piele Nappa și are o imprimare a literei M.

Scaunele au un rol esențial în experiența condusului sportiv

Poziția la volan și susținerea laterală sunt esențiale în mod deosebit într-un automobil cu abilități dinamice înalte. În acest sens scaunele M Performance au tetiere integrate, profil puternic reliefat, reglaje multiple și materiale de calitate, precum Alcantara. Iar aspectul lor sportiv este distins și datorită panoului din fibră de carbon de pe partea din spate a spătarului.

În cazul modelelor precum M3 și M4 sunt oferite și noile scaune M Carbon, care cântăresc cu 9,6 kg mai puțin decât scaunele M standard. Acestea au structura din plastic ranforsat cu fibră de carbon, iar pernele din tetierele lor integrate pot fi detașate pentru ca șoferul și pasagerul din dreapta lui să poată purta cască de protecție când merg pe circuit.

Forma de tip scoică a scaunelor M Carbon oferă o susținere laterală excepțională. În plus structura este proiectată pentru a facilita montarea centurilor de motorsport cu multiple puncte de prindere. Totodată, scaunele M Carbon sunt montate într-o poziție mai joasă decât scaunele M standard, ceea ce înseamnă o poziție de condus caracteristică pentru motorsport. Dar, de asemenea, scaunele M Carbon sunt gândite și pentru utilizarea cotidiană, nu doar pe circuit. Astfel, sunt confortabile la drum lung având perne moi, reglaje multiple (cu funcție de memorare), precum și încălzire.

Dealerii autorizați BMW din România oferă catalogul complet de accesorii M Performance, precum și servicii de montare

Accesoriile originale BMW, inclusiv cele din gama M Performance, sunt disponibile doar în rețeaua de dealeri autorizați. Iar accesând site-ul oficial bmw.ro puteți descoperi harta interactivă cu toți dealerii autorizați BMW de pe teritoriul României. Aici sunt listate și datele lor de contact.

Dar, totodată, site-ul bmw.ro integrează și un configurator online pentru accesoriile originale M Performance. În configurator veți găsi o selecție de accesorii dedicate modelelor BMW, fie din generația actuală, fie din generații anterioare. Cu doar câteva click-uri puteți simula configurări după preferințele dumneavoastră. După ce selectați modelul BMW, anul de producție și motorizarea, configuratorul afișează accesoriile M Performance, precum și o gamă variată de jante, anvelope și accesorii originale. Pentru toate acestea sunt listate și prețurile.

Configuratorului virtual al modelelor BMW expune transparent prețurile și detaliile produselor. Astfel, puteți alege accesorii și jante M Performance pentru un spectru larg de bugete, în funcție de anul de producție al automobilului BMW.

CLICK AICI pentru a accesa direct configuratorul online de accesorii M Performance.

Având în vedere diversitatea și numărul vast de accesorii din catalogul M Performance, dealerii autorizați BMW din România oferă și îndrumări clienților pentru configurarea pachetului de accesorii pentru fiecare model. Este vorba despre oferirea sfaturilor în ceea ce privește potrivirea cromatică și asocierea dintre diversele tipuri de componente pentru interior, exterior și ținuta de drum. De asemenea, catalogul de accesorii M Performance este continuu completat. Iar oferta completă de accesorii M Performance o puteți afla contactând dealerii autorizați BMW. Reprezentanții dealerilor BMW explică toate opțiunile posibile în funcție de orice model BMW.

Nu în ultimul rând, atelierele dealerilor autorizații BMW oferă clienților serviciile de montare specializată a accesoriilor M Performance. Astfel este asigurată și calitatea procedurilor de personalizare a mașinii. 

Din aceste motive este recomandat clienților să apeleze la îndrumările și serviciile dealerilor autorizați BMW, care oferă întregul catalog de accesorii M Performance, precum și serviciile de montare.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account