Adrenalină pentru început de sezon – Sorana Cîrstea şi Marius Copil testează modelele BMW X5 şi BMW X6 pe circuit

Sorana Cîrstea şi Marius Copil au făcut o pauză din pregătirea zilnică înainte de startul sezonului de tenis pentru o doză specială de adrenalină – au testat modelele BMW X5 şi BMW X6 pe circuitul de karting AMCKART.

SUV de clasă mare cu performanţe de hothatch – aceasta a fost experimentul pe care BMW Group România l-a pregătit pentru a demonstra că şi un astfel de automobil poate fi deosebit de agil şi rapid. Cadrul ales a fost AMCKART – cel mai mare circuit de karting de Bucureşti, deosebit de tehnic, cu multe viraje strânse. Proiectul face parte din seria de colaborări pe care BMW Group România şi reţeaua de dealeri BMW o are cu o serie de personalităţi din lumea sportului şi a culturii sub numele de „Friends of the Brand”.

Eroii provocării au fost modelele BMW X5 xDrive40d şi BMW X6 M50d. Două modele de dimensiuni mari, dar care beneficiază de multe soluţii tehnologice pentru o dinamică de excepţie. BMW X5 xDrive 40d este antrenat de un motor diesel, de trei litri, cu două turbine şi o putere maximă de 313 CP pentru o acceleraţie 0-100 km/h în numai 5.9 secunde. BMW X6 M50d beneficiază de singurul propulsor diesel cu 3 turbine din lume care asigură o putere maximă de 381 CP dintr-o cilindree tot de trei litri, totul pentru o acceleraţie 0-100 km/h în numai 5.2 secunde.

Secretul agilităţii celor două modele stă în sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, care poate varia 100% distribuţia cuplului între cele două punţi. Suplimentar, sistemul Dynamic Performance Control distribuie activ cuplul între roţile punţii spate, pentru şi mai multă sportivitate. La acesta se adaugă Dynamic Drive şi amortizoarele reglate electronic care asigură atât confortul, cât şi o stabilitate excelentă în viraje, eliminând ruliul. Astfel, BMW X5 şi BMW X6 sunt pregătite să domine asfaltul, chiar şi în condiţiile extreme ale unui circuit de karting.

„Am condus până de curând un BMW Seria 4 de care am sunt îndrăgostită. Are un design spectaculos şi iubesc culoarea Snapper Rocks Blue. Mai ales în oraş, îmi plac maşinile mici şi sportive. Nu mă aşteptam să fiu impresionată de două SUV-uri aşa de mari pe un circuit de karting. Dar agilitatea lor este chiar surprinzătoare”, a declarat Sorana Cîrstea, Friend of the Brand BMW şi Ambasador Proleasing Motors.

„Îmi plac maşinile sport. De fapt, tocmai am comandat un BMW M2 pe care îl aştept anul viitor. Am fost surprins că două modele atât de mari pot fi atât de sportive chiar şi pe un circuit de karting. Am fost cu adevărat foarte rapizi şi cu siguranţă aveam resurse pentru mai multă viteză. Secretul este şi un instructor bun. Cu explicaţiile corecte şi exerciţiu, fiecare viraj a devenit mai larg”, explică Marius Copil, Friend of the Brand BMW şi Ambasador Automobile Bavaria.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account