Pilotul oficial BMW Bruno Spengler a stabilit un nou record pe Shanghai International Circuit cu noul BMW M5

Noul BMW M5 şi-a demonstrat proprietăţile dinamice remarcabile şi combinaţia perfectă de lux şi sportivitate pe „Shanghai International Circuit”. Pilotul oficial BMW Bruno Spengler a stabilit un nou record pentru sedanuri de serie, oprind cronometrul după 2:22,828 la capătul unui tur pe circuitul de Formula 1 de la periferia metropolei chineze.

Chiar dacă Spengler a avut prima sa apariţie pe circuit, iar condiţiile nu au fost cele ideale, cu o pistă rece şi umedă, campionul DTM din 2012 a doborât precedentul record cu cinci secunde. BMW M5, pe care Spengler l-a avut la dispoziţie pentru tentativa de record, a fost un model de serie, fără vreo modificare pentru circuit. Acest lucru subliniază filosofia BMW M de a produce automobile pentru şosea cu care poţi evolua oricând şi pe circuit.

„Pe lângă putere şi cuplu, presupun că secretul acestui automobil este echilibrul său excelent”, a declarat Spengler, a cărui carieră în DTM include 15 victorii şi 48 de clasări pe podium. „Este foarte agil şi receptiv, iar tracţiunea suplimentară asigurată de sistemul M xDrive face ca acest automobil să fie foarte uşor de pilotat. De asemenea, este mai uşor decât generaţia anterioară, ceea ce joacă un rol important pe un circuit ca acesta.”

BMW M5: nou sedan de înaltă performanţă
Datorită numeroaselor dotări inovatoare, noul BMW M5 oferă manevrabilitate perfectă până la limita dinamică a automobilului – atât pe şosea, cât şi pe circuit. Acestea includ noul sistem de tracţiune integrală M xDrive, specific M, care este utilizat în premieră la BMW M5. Sistemul garantează dinamică optimizată prin manevrabilitatea precisă şi tracţiunea perfectă. Inima modelului BMW M5 – motorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo – a fost revizuită la scară largă de inginerii M. Furnizează 441 kW/600 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, oferind o creştere semnificativă a performanţelor în comparaţie cu modelele precedente. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h cu noua transmisie Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, se realizează în doar 3,4 secunde. Suspensia specifică M contribuie la optimizarea dinamicii. De asemenea, masa este un factor crucial în ceea ce priveşte performanţele şi a fost redusă suplimentar datorită acoperişului realizat din plastic armat cu fibră de carbon.

BMW M GmbH
BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M şi BMW M Performance, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport sau BMW Group Driving Experience se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account