BMW Group lansează cel mai mare Remote Software Upgrade din istoria companiei

Din nou, BMW îşi subliniază rolul de lider în digitalizare cu noul Remote Software Upgrade. Cu cea mai mare şi mai amplă actualizare din istoria producătorului premium, peste 750.000 de automobile din lumea întreagă vor primi cea mai recentă versiune a sistemului de operare BMW 7 (versiunea 07/20). De asemenea, este cea mai mare actualizare over-the-air lansată vreodată de un constructor european şi singura de acest gen anunţată de un producător auto şi în România.

Actualizarea include funcţii noi, extinse şi îmbunătăţite, precum BMW Maps, Google Android Auto™ şi eDrive Zones. Noua versiune de software va fi disponibilă pentru clienţii din 19 octombrie în Germania şi ulterior, treptat, în alte ţări din Europa în următoarele săptămâni. Aceasta poate fi descărcată over-the-air direct în automobil şi instalară gratuit. Clienţii vor primi o notificare push în automobil sau prin intermediul aplicaţiei BMW Connect pe smartphone imediat ce este disponibilă. După lansarea pe piaţa germană, va fi lansată în etape în Europa, SUA, Canada, China şi restul pieţelor internaţionale.

Prezentare generală a funcţiilor noi şi extinse

  • BMW Maps oferă o experienţă de navigaţie complet nouă. Calcularea traseului a primului sistem bazat pe cloud este semnificativ mai rapidă şi mai dinamică prin combinarea informaţiei în timp real cu modele de prognoză. De asemenea, oferă informaţii de context suplimentare pentru punctele de interes, precum calificative, program de funcţionare şi fotografii. Introducerea destinaţiei a fost îmbunătăţită semnificativ, iar acum este mult mai uşor şi mai intuitiv de operat – similar cu modul cu care clienţii sunt obişnuiţi de la motoarele de căutare online. Exemplele includ introducere liberă a textului utilizând căutare one-box şi autocompletare, care afişează sugestii referitoare la cuvinte de căutare relevante pe măsură ce sunt introduse.
  • Google Android AutoTM va fi disponibil ca facilitate nouă în urma actualizării, ceea ce va permite clienţilor să folosească funcţiile smartphone-ului în automobil printr-o conexiune wireless. Clienţii pot utiliza Google Assistant sau operare touch pentru a-şi accesa aplicaţiile fără să fie nevoie operarea directă a smartphone-ului. Google MapsTM afişează şi indicaţii de orientare în Info Display şi Head-up Display. Android Auto devine disponibil pe modelele BMW echipate cu sistemul de operare BMW 7 şi care au instalată funcţia Apple CarPlay.
  • Prin această îmbunătăţire funcţională, informaţia de navigaţie Apple Maps oferită prin intermediul Apple CarPlay® include acum orientare viraj-cu-viraj şi informaţii despre bandă, care sunt afişate, în permieră, direct în Head-up Display şi pe Info Display.
  • Connected Parking (parcare conectată) oferă o varietate de servicii pentru a contribui la găsirea unui spaţiu de parcare la sosire. On-street Parking Information arată conducătorului nu numai unde poate fi găsit loc de parcare, ci calculează – de exemplu – şi probabilitatea că spaţiul de parcare va fi liber pe baza datelor de flotă disponibile. Acum, serviciul ia în considerare şi dimensiunea automobilului şi o compară cu situaţia parcării de la destinaţie.
  • eDrive Zones este un nou serviciu digital – singurul din lume de acest gen – care ajută clienţii să-şi conducă automobilul BMW plug-in hybrid1 într-o manieră mai conştientă de mediu. Prin intermediul geo-restricţionării, automobilul comută automat într-un mod de condus full electric la intrarea într-o zonă verde. Zonele eDrive au fost stabilite deja în peste 90 de oraşe europene.
  • Asistentul Personal Inteligent BMW are un aspect nou şi mai emoţional, poate distinge dacă persoana de la volan vorbeşte sau se orientează către cel cu care vorbeşte. Asistentul Personal Inteligent BMW oferă şi o asistare mai proactivă, posibilele comenzi vocale şi sugestii fiind afişate într-un widget reproiectat. Personajul virtual a fost extins şi pentru a include noi comenzi vocale – de exemplu, pentru operarea geamurilor electrice, comutarea între modurile de condus (COMFORT, SPORT şi ECO PRO) sau solicitarea de sfaturi pentru a conduce mai eficient.
  • Connected Charging (încărcare conectată) face mobilitatea mai durabilă şi mai inovatoare. Afişajul care indică unde sunt localizate punctele de încărcare publică a fost extins pentru a include detalii suplimentare, precum orarul de funcţionare, furnizorii sau opţiunile de autentificare şi disponibilitatea, pot fi vizualizate imediat. Punctele de interes, precum cafenele sau restaurante, din vecinătatea punctului de încărcare sunt afişate şi ele.
  • Funcţia Smart Opener pentru hayon poate fi configurată individual acum sau, dacă se doreşte, dezactivată complet.

Remote Software Upgrade şi lansarea
De la introducerea sistemului de operare BMW 7 în 2018, conducătorii BMW au putut să-şi menţină automobilul actualizat cu cel mai nou software prin intermediul Remote Software Upgrade. Noile funcţii pot fi descărcate rapid şi convenabil în automobil în regim over-the-air. Fişierele de instalare sunt pregătite în fundal în automobil; odată ce acest lucru este încheiat, rareori durează mai mult de 20 de minute pentru instalarea efectivă, chiar şi în cazul unor actualizări majore.

Din cauza pandemiei de coronavirus şi a impactului acesteia asupra disponibilităţii capacităţii de suport, lansarea actualei actualizări ar putea fi întârziată pe anumite pieţe. De asemenea, este important să amintim că disponibilitatea unor servicii şi îmbunătăţiri individuale poate varia, în funcţie de opţiunile de echipare ale automobilului şi de regiune. Automobilele cu sistemul de operare BMW 7 produse cu începere din iulie 2020 dispun deja de cea mai recentă versiune, care include toate funcţiile suplimentare. Clienţii pot vedea versiunea de software şi pot verifica actualizările disponibile în setările maşinii din Remote Software Upgrade. Remote Software Upgrade este disponibil pentru peste 20 de modele BMW şi astfel pentru aproape întreaga flotă BMW.

Instrucţiuni şi sfaturi preţioase despre funcţiile multimedia şi conectivitate pot fi găsite pe canalul YouTube al BMW, în lista How-To.

1 Automobilele necesită BMW Live Cockpit Professional şi sistem de operare BMW 7.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account