BMW Group rămâne compania auto premium numărul 1 în lume

În 2017, BMW Group a obţinut cele mai bune vânzări anuale din istorie, al şaptelea an consecutiv în care a atins un nou record anual. Acest succes a fost răspândit în întreaga companie, ambele mărci BMW şi MINI reuşind noi maxime istorice. BMW M şi BMW i au înregistrat vânzări-record, situaţie valabilă şi pentru BMW Motorrad. Cu acest rezultat al vânzărilor, BMW Group îşi reconfirmă poziţia de lider mondial în domeniul automobilelor premium.

Livrări-record pentru BMW

Marca tradiţională BMW a atins un nou record al livrărilor din întreaga sa istorie, în creştere cu 4,2% la finalul anului, ajungând la un total de 2.088.283 de automobile. Modelele BMW X au continuat să fie vectori semnificativi de creştere, livrările gamei X fiind mai mari cu 9,6% faţă de anul precedent, în ciuda disponibilităţii limitate a modelului BMW X3 ca urmare a lansării noii generaţii în noiembrie. BMW Seria 5 Sedan, care a trec prin faza de schimbare a modelului în cursul anului 2017, a înregistrat o creştere de 55,2% (30.359 de unităţi) în decembrie, livrările celui mai important sedan business premium din lume fiind mai mari cu 6,3% (291.856) pe parcursul anului. Alte modele care au contribuit la creşterea mărcii în 2017 au fost BMW Seria 1 (201.968 / +14,7%) şi BMW Seria 7 (64.311 / +4,5%).

„Suntem încântaţi de aceste noi cifre-record de vânzări, ceea ce înseamnă că BMW Group, prin cele trei branduri premium – BMW, MINI şi Rolls-Royce -, rămâne cea mai importantă companie de automobile premium din lume”, a comentat Ian Robertson, care a fost membru al Consiliului de Administraţie BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW până la 31 decembrie 2017. „Am continuat să creştem livrările în ciuda dificultăţilor de pe unele pieţe majore şi a schimbărilor de gamă în cazul celor mai semnificative modele ale noastre. Acest lucru demonstrează atractivitatea ridicată a mărcilor şi produselor noastre, variind de la i3 la M5 şi de la BMW Seria 1 la BMW Seria 7. Ne-am realizat clar obiectivul nostru de a vinde peste 100.000 de automobile electrificate într-un singur an calendaristic şi suntem încântaţi că, în urma schimbării modelului, BMW Seria 5 a revenit în poziţia de lider al segmentului în ultimele luni ale anului 2017”, a continuat Robertson.

Pieter Nota, care la 1 ianuarie 2018 îi urmează lui Robertson în Consiliul de Administraţie BMW AG, a adăugat: „Sunt convins că livrările BMW vor continua să crească în 2018, în timp ce ne menţinem şi accentul pe rentabilitate. Disponibilitatea sporită a modelelor BMW X şi ofensiva noastre continuă, care include lansările de modele noi în acest an precum BMW X2 şi BMW Seria 8, vor asigura faptul că vom atrage şi mai mulţi clienţi către marca BMW în 2018”.

Obiectiv depăşit: peste 100.000 de automobile electrificate livrate în 2017. A fost confirmat rolul de lider al BMW Group în mobilitatea electrică premium

În decembrie, BMW Group a sărbătorit livrarea automobilului electrificat cu numărul 100.000 în 2017. În total, 103.080 automobile electrificate au fost livrate clienţilor în cursul anului; această creştere de 65,6% subliniază poziţia de lider a companiei în domeniul mobilităţii electrice. În 2017, BMW Group a vândut mai multe automobile electrificate în Europa decât orice alt producător premium, iar poziţia companiei pe piaţa mondială este, de asemenea, extrem de puternică. La patru ani după lansare, vânzările BMW i3 au crescut în 2017 cu 23,3%, până la 31,482 de unităţi, în întreaga lume. De asemenea, modelele plug-in hybrid BMW iPerformance continuă să crească în popularitate, vânzările aproape dublându-se până la 63.605 unităţi. Şi versiune plug-in hybrid MINI Countryman, lansată în iunie 2017, a avut o contribuţie semnificativă la creşterea vânzărilor de automobile electrificate ale BMW Group, cu un total de 5.799 unităţi livrate clienţilor din întreaga lume. BMW Group aşteaptă o creştere puternică, de peste 10 procente, a vânzărilor de automobile electrificate în 2018. Până la sfârşitul anului 2019, compania îşi propune ca pe şosele să se afle cel puţin o jumătate de milion de automobile electrificate BMW Group.

Creştere puternică la BMW M GmbH

Automobilele de înaltă performanţă BMW M au înregistrat vânzări-record în 2017. Livrările de modele BMW M şi BMW M Performance au crescut cu 19,1% faţă de anul precedent, livrările depăşind, în premieră, 80 000 de unităţi. În primul său an complet pe piaţă, BMW M2 a fost cel mai puternic vector de creştere, cu livrări totale de 12.293 de unităţi. Variantele BMW M Performance ale noului BMW Seria 5 au contribuit puternic şi ele la creşterea vânzărilor. Odată cu lansarea noului BMW M5 în primăvară, povestea de succes a BMW M pare pregătită să continue în 2018.

Cele mai bune livrări din istorie pentru MINI

Marca MINI a atins un nou record de vânzări în 2017, cu 371.881 de automobile livrate clienţilor din întreaga lume, adică o creştere de 3,2% faţă de anul anterior. Noul MINI Countryman a înregistrat o creştere a livrărilor de 30,0% (84.441). O contribuţie semnificativă la succesul vânzărilor mărcii a fost MINI Cabriolet, care a evoluat cu 12% (33.317). „Suntem încântaţi că, prin noua noastră strategie de brand, am obţinut un nou record al vânzărilor. Orientarea portofoliului MINI pe modele mai puţine, dar cu caracter mai puternic a fost finalizată odată cu lansarea noului MINI Countryman anul trecut „, a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG şi responsabil pentru MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad. „Countryman a contribuit semnificativ la creşterea MINI în 2017, iar primul MINI plug-in hybrid a obţinut rezultate excelente. Sunt convins că acest succes va continua şi în 2018, odată cu lansarea din martie a noilor MINI Hatch cu trei, respectiv cinci uşi, precum şi a noului MINI Cabriolet, care susţin creşterea viitoare a mărcii”, a continuat el.

Rolls-Royce

Casa de lux cu sediul în Goodwood a livrat 3.362 de automobile (-16,2%) către clienţii din aproape 50 de ţări. Acest rezultat a fost obţinut în ciuda absenţei Phantom de pe piaţă ca urmare a schimbării modelului şi pe fondul unor condiţii de piaţă dificile pe piaţa importantă a Orientului Mijlociu. Noul Phantom a fost prezentat în luna iulie, bucurându-se de o apreciere fără precedent la nivel mondial din partea mass-media şi a potenţialilor clienţi, şi are o listă de comenzi impresionantă. Primii clienţi ai modelului Phantom urmează să intre în posesia automobilelor în ianuarie 2018.

BMW Motorrad

BMW Motorrad a obţinut al şaptelea an-record consecutiv, în care au fost livrate clienţilor mai multe motociclete şi maxiscutere decât oricând. Vânzările în întreaga gamă au crescut cu 13,2%, cu un număr total de 164.153 de unităţi livrate în întreaga lume – modelele GS mereu populare au fost vectori de creştere deosebit de puternici. Un total de 14 modele noi şi actualizate, incluzând completările familiei R nineT, şi preţurile atractive ale G 310 R şi G 310 GS au ajutat BMW Motorrad să obţină cele mai reuşite vânzări anuale din istoria sa.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe pe scurt

BMW Group îşi menţine orientarea pentru vânzări echilibrate la nivel mondial.

Asia a fost principalul vector de creştere a companiei în 2017, China având cea mai semnificativă contribuţie. Livrările BMW şi MINI în China continentală, cea mai mare piaţă a companiei, a crescut cu 15,1% (594.388 de unităţi) în 2017. Această creştere a fost reuşită în ciuda schimbări de model pentru BMW Seria 5.

Europa şi-a menţinut livrările de automobile BMW şi MINI la nivelul foarte ridicat al anului anterior, cu un total de 1.100.975 de unităţi (+0,9%) livrate clienţilor din regiune, în ciuda dificultăţilor semnificative de pe piaţa importantă a Marii Britanii.

America a înregistrat o scădere uşoară a livrărilor pe parcursul anului (450.020 de unităţi/-2,0%), disponibilitatea limitată a modelelor BMW X având impact asupra vânzărilor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account