BMW M3 Touring este disponibil în România de la 98.116 de euro, având 510 CP

BMW M3 Touring este prima versiune break din istoria lui M3. Dar se recompensează față de fanii care au așteptat acest model, debutând cu un nivel de performanțe înalt.

Tropăie din toate cele 4 roți, cu forța a 510 cai putere

BMW M3 Touring este oferit doar în varianta Competition și doar cu sistem de tracțiune integrală M xDrive. Astfel, motorul de 3 litri cu 6 cilindri și tehnologie M TwinPower Turbo livrează 510 CP și cuplu maxim de 650 Nm. Break-ul este echipat standard și cu transmisia automată M Steptronic, care are 8 trepte. Transmisia are și sistem Drivelogic. Acesta permite selectare mai multor regimuri de schimbare a treptelor, în funcție de stilul de condus dorit de șofer.

Resursele motorului sunt transpuse pe șosea cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală M xDrive, care include și mod de rulare doar cu tracțiune la puntea spate. Însă chiar și modul 4WD trimite cu precădere cuplul către roțile posterioare. Astfel, M3 Touring promite un comportament cât mai exaltant și în ton cu tradiția mărcii bavareze.

M xDrive are în cutia de transfer un ambreiaj multi disc controlat electronic. Și este completat de diferențialul activ M care gestionează distribuirea complet variabilă a cuplului între roțile punții din spate. Sistemul M xDrive și diferențialul activ M lucrează împreună cu sistemul M de control al tracțiunii și cu sistemul de control dinamic al stabilității. Iar când este selectat modul de rulare doar cu tracțiune spate, sistemul M de control al tracțiunii oferă 10 trepte de reglare a măsurii în care roțile sunt lăsate să derapeze.

Performanțe de supersportivă

Modelul M3 Competition M xDrive Touring cântărește 1.865/1.940 kg (DIN/EU). Dar această greutate este doar un motiv în plus pentru care performanțele sale sunt lăudabile. Sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde și de la 0 la 200 km/h în 12,9 secunde. Repriza de la 80 la 120 km/h este realizată în numai 2,7 secunde în treapta a 4-a cutiei de viteze, sau în 3,5 secunde în treapta a 5-a. Viteza maximă este standard limitată electronic la 250 km/h. Dar dacă se optează pentru pachetul M Driver plafonul crește la 280 km/h.

Prețul lui BMW M3 Touring în România

Modelul M3 Competition M xDrive Touring costă în țara noastră de la 98.116 de euro, cu TVA inclus. Adică este cu mai puțin de 1.000 de euro mai scump decât versiunea Sedan a lui M3 Competition echipată tot cu sistem de tracțiune integrală M xDrive. Sedanul costă de la 97.342 de euro.

Desigur, la prețul lui M3 Touring se pot adăuga costurile opțiunilor disponibile pentru a eleva caracterul sportiv al modelului BMW M3 Touring. Printre acestea se numără scaunele M Carbon, care costă 4.612 de euro, și frânele cu discuri din carbon și ceramică, al căror preț este de 9.020 de euro.

CLICK AICI pentru a vedea gama amplă de accesorii M Performance pentru BMW M3 Touring, precum sistemul de eșapament cu 4 țevi suprapuse în centrul spoilerului spate.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account