BMW la a 90-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Geneva

Prin extinderea vastă a gamei sale de modele plug-in hybrid, BMW îşi continuă ofensiva de electrificare. La ediţia 2020 a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, constructorul de automobile anunţă un total de  patru modele plug-in hybrid pentru segmentul median premium. Variantele suplimentare de model ale gamei BMW Seria 3 vor oferi plăcere a condusului foarte eficient cu începere din vara 2020.

Electrificarea portofoliului de trenuri de rulare este unul din domeniile de mobilitate a viitorului definite de BMW Group în strategia sa corporate NUMBER ONE > NEXT. Inovaţiile în domeniile D-ACES (Design, Condus Autonom, Conectat, Electrificate şi Servicii/Shared) creează condiţiile pentru creştere sustenabilă pe pieţele auto globale. Ca pionier în domeniul mobilităţii electrice, BMW Group a livrat deja o jumătate de milion de automobile electrificate pe piaţa mondială. În total, 145.815 maşini electrice şi plug-in hybrid ale mărcilor BMW şi MINI au fost vândute în 2019. Cu o cotă de piaţă de peste 7% la nivel mondial şi de peste 14% în Europa, compania conduce clasamentul mondial al furnizorilor premium consacraţi de automobile în ceea ce priveşte vânzările de automboile electricate (electrice sau plug-in hybrid). În Germania, BMW Group este lider de piaţă autoritar în segmentul automobilelor electrice, cu o cotă de 24% (sursă: Raportul IHS Markit al Înmatriculărilor Noi, 17.01.2020).

La finalul anului 2021, BMW Group îţi propune să aibă peste un milion de automobile cu sistem de propulsie electrificat pe şosele. Un sfert din maşinile vândute de BMW Group în Europa vor fi electrificate în 2021: această cotă va creşte la o treime în 2025 şi la jumătate în 2030. BMW Group plănuieşte să-şi extindă gama pentru a include 25 de modele electrificate în 2023, peste jumătate dintre acestea urmând a fi electrice. Producţia modelului electric BMW iX3 va începe în cursul lui 2020, urmată de cea pentru BMW i4 şi BMW iNEXT pe parcursul anului următor.

„Power of Choice”: portofoliu divers de trenuri de rulare pentru a îndeplini nevoile de mobilitate din jurul lumii
Prin lansarea pe piaţă a BMW iX3, Sports Activity Vehicle de succes va deveni primul model al mărcii care va fi disponibil cu motorizări diesel şi pe benzină eficiente, precum şi cu sistem plug-in hybrid şi propulsie pur electrică. Abordarea sa strategică „Power of Choice” permite BMW Group să îndeplinească nevoile de mobilitate individuală ale clienţilor săi de pe mapamond. Un spectru larg de tehnologii de propulsie oferă o selecţie de modele adaptate la o gamă largă de condiţii legale şi cerinţe individuale.

Diversitatea portofoliului de trenuri de rulare creşte şi pentru BMW Seria 3. Noile apariţii în gama de modele plug-in hybrid, prezentate în premieră la Salonul Auto de la Geneva 2020, permit clienţilor să-şi alinieze dorinţa de mobilitate durabilă cu şi mai mare precizie la nevoile şi preferinţele lor personale. Salonul Auto de la Geneva marchează debutul noilor BMW 330e Touring şi BMW 330e xDrive Touring, alături de noul BMW 330e xDrive Sedan, marcând combinaţia, pentru prima oară în segment la BMW, între sistemul plug-in hybrid şi tracţiunea integrală BMW xDrive.

Salonul Auto de la Geneva 2020 va fi şi locul premierei mondiale pentru alte două modele din gama BMW Seria 3. Noile BMW M340d xDrive Sedan şi BMW M340d xDrive Touring au un motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu o putere de 250 kW/340 CP şi un sistem mild hybrid cu generator-starter 48V. Lansarea vânzărilor celor două automobile BMW M noi şi a celor trei modele plug-in hybrid suplimentare înseamnă că numărul variantelor de motorizare disponibile la BMW Seria 3 va creşte la patru motoare pe benzină, patru diesel şi un sistem plug-in hybrid.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account