BMW M Award în MotoGP: noul BMW M5 CS este automobilul spectaculos al câștigătorului din 2021

Competiţia BMW M Award face parte integrantă din MotoGP. În 2021, pentru a 19-a oară consecutiv, premiul va fi acordat celui mai rapid pilot din sesiunile de calificări de pe parcursul sezonului. Pe câştigătorul BMW M Award 2021 îl aşteaptă un adevărat punct de atracţie, noul BMW M5 CS în Frozen Deep Green metalizat. BMW M GmbH dezvăluie în mod tradiţional maşina câştigătorului la runda de deschidere a sezonului european MotoGP, care anul acesta are loc pentru prima dată la Portimão, Portugalia. Fanii din întreaga lume pot descoperi modelul BMW M5 CS pe canalele social media ale BMW M GmbH şi MotoGP.

BMW M GmbH îşi extinde portofoliul de modele CS ultrasportive odată cu lansarea BMW M5 CS. Modelul special în ediţie limitată îmbină atributele de performanţă remarcabile cu un aspect exclusiv şi luxos, iar motorul V8 de 4,4 litri, care dezvoltă 467 kW/635 CP, face ca BMW M5 CS să fie cel mai puternic automobil din istoria BMW M.

„BMW M5 CS a fost în acţiune ca una dintre noile MotoGP Safety Cars la deschiderea sezonului în Qatar. Ca atare, a fost o decizie evidentă pentru noi să oferim omologul său de producţie drept premiu pentru BMW M Award 2021”, a declarat Markus Flasch, director executiv al BMW M GmbH. „Timp de aproape două decenii, BMW M Award a fost un pilon al implicării noastre ca «Official Car of MotoGP». Pentru noi, întotdeauna a fost important să onorăm performanţele din calificări ale piloţilor MotoGP cu un premiu spectaculos. În 2021, vă prezentăm BMW M5 CS – noul vârf de gamă al portofoliului nostru de automobile de înaltă performanţă. Acum le ţinem pumnii tuturor piloţilor MotoGP – suntem intrigaţi să vedem cine va pune mâna pe BMW M5 CS la finalul sezonului, în calitate de câştigător al BMW M Award.”

„În fiecare an, BMW M GmbH dezvăluie un adevărat punct de atracţie ca premiu pentru BMW M Award la prima cursă europeană a sezonului şi aşa este şi în 2021”, a declarat Pau Serracanta, director general al departamentului comercial al Dorna Sports, deţinătorul drepturilor comerciale MotoGP. „BMW M5 CS ne-a impresionat deja ca Safety Car, iar versiunea de producţie a acestui automobil de înaltă performanţă este într-adevăr un premiu spectaculos pentru cel mai de succes pilot în calificările noastre. Subliniază încă o dată cât de importantă este implicarea în MotoGP pentru partenerul nostru BMW M GmbH. Suntem încântaţi să vedem care dintre piloţii noştri va câştiga râvnitul BMW M Award la sfârşitul sezonului.”

Datorită M Power de sub capotă, BMW M5 CS sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 3,0 secunde şi de la 0 la 200 km/h în 10,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 305 km/h. Motorul de înaltă performanţă este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, şi foloseşte sistemul de tracţiune integrală M xDrive, care oferă şi un mod 2WD pentru tracţiunea spate pură, pentru transferul puterii la drum. La BMW M5 CS, BMW M GmbH s-a concentrat constant pe designul uşor. De asemenea, şasiul a fost adaptat la masa maşinii, fiind mai uşor decât al altor modele M5, cu arcuri cu lagăre adaptate pe puntea faţă şi spate şi un control mai rafinat al amortizoarelor. Eşapamentul sport din oţel inoxidabil al M5 CS are patru ţevi de evacuare fără ornamente. Alte dotări includ frânele ceramice M Carbon.

Aspectul luxos şi sportiv al BMW M5 CS continuă cu mai multe puncte de atracţie atât în interiorul, cât şi în exteriorul maşinii. Capota, spliterul faţă, capacele oglinzilor exterioare, spoilerul spate, difuzorul din spate, capacul compartimentului motor M Power şi amortizorul de admisie sunt fabricate din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). Unele elemente prezintă fibră de carbon expusă. Experienţa excepţională de condus la bordul BMW M5 CS poate fi savurată de patru persoane – conducătorul şi pasagerul din faţă pe scaune M Carbon, iar cei doi pasageri pe scaunele individuale din spate. Tetierele integrate – cu sigle M5 iluminate pentru scaunele faţă – afişează un contur al legendarului circuit Nürburgring. Perforajul marcajului central cu fundal roşu pe volanul M Alcantara este o notă clasică a maşinilor de curse; clapetele de schimbare a vitezelor sunt fabricate din fibră de carbon. Vopseaua Frozen Deep Green metalizat a maşinii câştigătorului BMW M Award se potriveşte cu culoarea de bază a BMW M5 CS MotoGP Safety Car.

BMW M Award este una dintre numeroasele activităţi BMW M ca „Official Car of MotoGP”. Din 2003, pilotul MotoGP cu cele mai bune rezultate în calificări a fost recompensat la finalul sezonului cu o maşină BMW M exclusivă şi personalizată. La fel ca în cazul sistemului de punctaj pentru cursă, piloţii primesc bonificaţii pentru poziţiile lor în calificări la fiecare weekend de Grand Prix. Pilotul care a adunat cele mai multe puncte la sfârşitul sezonului câştigă râvnitul BMW M Award. Deţinătorul recordului este Marc Márquez, care a câştigat deja BMW M Award de şapte ori la rând din 2013 până în 2019. Sezonul trecut, în 2020, francezul Fabio Quartararo a intrat pentru prima dată pe lista câştigătorilor.

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea ca „Official Car of MotoGP”, accesaţi: www.bmw-m.com.

BMW M GmbH
BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele de înaltă performanţă destinate utilizării în traficul cotidian.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account