VIDEO: BMW M Hybrid V8 are design și grafică emblematice pentru BMW M Motorsport

BMW M Hybrid V8

BMW M Hybrid V8 este prototipul pe care BMW M Motorsport îl pregătește pentru participarea din 2023 în mult disputata competiție de anduranță IMSA WeatherTech SportsCar Championship (seria IMSA).

Ce se cunoaște despre specificațiile prototipului hibrid?

BMW M Hybrid V8 va concura în categoria LMDh și va avea o propulsie cu motor V8 hibridizat. Însă constructorul bavarez încă păstrează secrete specificațiile acestei noi motorizări. Cert este că șasiul pentru cele două prototipuri BMW M Hybrid V8 pregătite pentru curse va fi produs în strânsă colaborare cu Dallara. Compania italiană este unul dintre cele mai de succes proiectanți și producători de șasiuri pentru elita competițiilor de motorsport. Și are o lungă tradiție în campionatele de anduranță.

BMW M Hybrid V8 are design inconfundabil BMW M

BMW ne dezvăluie acum caroseria lui BMW M Hybrid V8, care va fi personalizată cu o grafică realizată de BMW Group Designworks. Acest design grafic și cromatica celebrează istoria BMW M Motorsport în America de Nord. Dar reflectă și faptul că prototipul de competiții face parte din noua generație cu propulsii hibride.

Totodată, sarcina designerilor a fost ca prototipul să fie imediat recunoscut drept un mode ce aparține diviziei BMW M.

Un design cu elemente clasice interpretate într-un stil modern

Se remarcă grila frontală cu două decupaje orizontale ample. Distinctă este și semnătura luminoasă a farurilor. Clasicii Angel Eyes care au fost reinterpretați sub forma unor lamele luminoase. Nu lipsește curbura Hofmeister pentru montantul din spate al cabinei. Iar logo-ul BMW are designul aniversar. Fiindcă în 2022 se împlinesc 50 de ani de la înființarea BMW Motorsport GmbH (devenită BMW M GmbH în 1993).

În imaginile din acest articol vedeți camuflajul pe care prototipurile BMW îl vor purta în testele premergătoare debutului în competițiile din 2023. Elementele de design și camuflajul amintesc de numeroasele modele de succes ale BMW Motorsport, care au concurat în ultimele 5 decenii în America de Nord. Este vorba despre clasicele BMW 3.0 CSL (1976), BMW M1/C (1981), BMW 320i Turbo (1978), BMW GTP (1986) și BMW M3 E36 GTS-2. Dar surse de inspirație au fost și recentele BMW Z4 GTLM și BMW M8 GTE.

În clipul video de mai jos BMW M Motorsport ne prezintă culisele realizării designului pentru prototipul hibrid.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account