BMW M GmbH şi-a menţinut creşterea susţinută în 2020: 144.218 automobile livrate în întreaga lume

Cu încă un nou record de vânzări, BMW M GmbH a continuat să crească şi în anul fiscal 2020. În ciuda efectelor pandemiei de coronavirus asupra pieţei, a fost posibil un salt al numărului de automobile BMW M vândute de 6%, până la 144.218 unităţi. Datorită acestui rezultat, subsidiara BMW Group, cu statutul de companie independentă, şi-a consolidat semnificativ poziţia de lider de piaţă în mediul său concurenţial, câştigată pentru prima dată în 2019. „Faptul că am reuşit să încheiem acest an extrem de provocator cu încă un record este o validare excelentă a strategiei noastre consistente de creştere”, declară Markus Flasch, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW M GmbH. „Putem fi deosebit de mândri de faptul că am reuşit nu numai să ne apărăm poziţia pe piaţă – ca fiind cel mai de succes furnizor de automobile de performanţă şi de înaltă performanţă -, ci că să o şi extindem.”

Creşterea suplimentară a vânzărilor s-a datorat, printre altele, lansării cu succes a modelelor BMW X5 M şi BMW X6 M. Echipate cu motoare V8 care livrează până la 460 kW/625 CP, automobilele BMW M din segmentele Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé oferă o experienţă deosebit de caracteristică în ceea ce priveşte înalta performanţă. La fel, şi modelul ediţie specială BMW M2 CS, care reprezintă baza pentru o nouă maşină de competiţie de la BMW Motorsport, a primit un răspuns pozitiv. Numai în sectorul modelelor de înaltă performanţă a fost posibilă creşterea numărului de livrări la nivel mondial cu 4% faţă de anul 2019.

Mai mult, automobilele de performanţă dezvoltate pentru noile BMW Seria 3 şi BMW Seria 4 au avut contribuţii importante la creşterea decisivă a vânzărilor BMW M GmbH. Cu motoare pe benzină şi diesel puternice, cu şase cilindri, reglaj specific al suspensiei şi caracteristici de design independente, vârfurile de gamă pentru BMW Seria 3 Sedan, BMW Seria 3 Touring şi BMW Seria 4 Coupé (aşa cum sunt M340d xDrive sau M440i xDrive) garantează experienţa M caracteristică în segmentul median premium, combinată cu caracterul potrivit pentru utilizarea zilnică şi pe distanţe lungi.

Cerere în creştere pe toate pieţele relevante
Tehnologia transferată din motorsport, caracteristicile coordonate precis în domeniile sistemelor de propulsie, suspensiilor, aerodinamicii, designului interior şi funcţionării, precum şi caracterul autentic rezultat al automobilelor BMW M creează o fascinaţie, care a continuat să captiveze şi în 2020 un număr tot mai mare de clienţi din întreaga lume ce sunt orientaţi spre performanţă. De exemplu, în SUA, cea mai importantă piaţă pentru automobilele BMW M, precum şi în China s-au obţinut noi recorduri. Atât în Rusia, cât şi în Coreea de Sud a fost posibilă creşterea vânzărilor cu peste 60%, iar în Italia cu 47%.

În România creşterea a fost de 40% la un total de 427 unităţi livrate, ceea ce echivalează cu 1 din 5 modele din totalul vânzărilor în 2020. Din acest total 341 unităţi (+48%) au fost automobile de performanţă, aşa cum este BMW X5 M50d sau X6 M50d, în timp ce 86 unităţi (+14%) au fost automobile de înaltă performanţă aşa cum este BMW M8 sau BMW M5.

„Observăm o cerere în continuă creştere pe toate pieţele relevante pentru automobilele BMW M”, explică Thomas Felbermair, directorul de vânzări şi marketing al BMW M GmbH. „Din această cauză şi datorită angajamentului unei puternice reţele de dealeri, am avut un succes deosebit în a face faţă provocărilor pandemiei.”

Gata de start: BMW M5 CS, BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé
Privind spre viitor, atenţia iniţială se îndreaptă spre premiera mondială a BMW M5 CS, care va avea loc în ianuarie 2021. O ediţie specială a BMW M5 va fi disponibilă pentru prima dată – cu performanţe remarcabile şi caracteristici exclusive de motorsport. Va fi cel mai puternic model de serie construit vreodată de BMW.

Ulterior, accentul principal va fi lansarea pe piaţă a noilor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé începând din martie 2021. Cele două automobile de înaltă performanţă reprezintă esenţa inconfuntabilă M. Imediat după premiera mondială, noua generaţie de modele a trezit un interes puternic în întreaga lume.

În viitor, dorinţele Comunităţii M vor fi îndeplinite printr-o diversitate extinsă: fiecare variantă cu transmisie manuală clasică va fi completată de un model Competition cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic. Mai mult, în vara anului 2021, sistemul de tracţiune integrală M xDrive va fi adăugat pentru prima dată la portofoliul de tracţiune pentru BMW M3 şi BMW M4. Iar BMW M4 Cabrio va fi lansat la timp pentru sezonul estival. Pe de altă parte, primul BMW M3 Touring este încă în proces de dezvoltare de serie.

O privire asupra viitorului: creştere continuă, o nouă experienţă M prin electrificare şi o aniversare
„Este remarcabil faptul că a fost posibil să obţinem noul record de vânzări chiar înainte de lansarea celor mai importante modele noastre”, declară Markus Flasch. „Noile generaţii BMW M3 şi BMW M4 ne oferă promisiunea unei creşteri dinamice şi în 2021.” Mai mult decât atât, electrificarea va sta la baza evoluţiei mărcii. În cursul anului 2021, BMW M GmbH va prezenta în premieră un automobil de performanţă cu propulsie electrică.

Cu această setare de agendă prin care strategia „Power of Choice” a fost realizată în gama de modele a BMW M GmbH şi cu o gamă de produse excepţional de puternică, compania se îndreaptă cu optimism spre anul aniversar care urmează. 2022 va fi anul în care BMW M GmbH sărbătoreşte 50 de ani de existenţă. Markus Flasch a anunţat deja „un an plin de surprize”: „Dacă menţionez cuvintele-cheie «modele ediţie specială», ar trebui să fie clar la ce se pot aştepta clienţii noştri în anul aniversar”.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account