Între baterii de înaltă tensiune şi automobile electrice: BMW Brilliance Automotive are o plantaţie de arahide în China

Partea sudică a noului Centru de Baterii al BMW Brilliance Automotive (BBA) din China oferă o privelişte destul de neobişnuită: pe fundalul noii construcţii de ultimă generaţie se află o suprafaţă de aproximativ 13.000 de metri pătraţi, unde angajaţii BBA se ocupă de agricultură – o plantaţie de alune.

Ideea acestui proiect unic a apărut acum doi ani, când a început construcţia noului Centru de Baterii II. Flora Zhu, director executiv pentru gestiunea utilităţilor şi a facilităţilor, explică: „Am dorit să creăm un mediu mai divers, mai ecologic şi mai natural pentru angajaţii noştri şi, în acelaşi timp, să folosim în mod sensibil terenurile existente”. Ideea arahidelor a prins imediat, deoarece verile toride şi umiditatea ridicată din Shenyang oferă condiţii climatice ideale.

„Aşadar, când am sărbătorit inaugurarea oficială pentru noul Centru de Baterii în 2018, am avut o mulţime de alte inaugurări mai mici şi pentru plantaţia de arahide, unde am plantat primele boabe de arahide în rânduri lungi. Pe măsură ce noul nostru Centru de Baterii a crescut şi s-a conturat, la fel au crescut şi primele plante de arahide. Au înflorit – la fel şi sentimentul de comunitate în rândul angajaţilor.”

Angajaţii sunt implicaţi în plantare, irigare şi recoltare pe tot parcursul sezonului de arahide, care durează din mai până în septembrie. Prima recoltă, în 2018, a produs deja 2.000 kg de arahide dintr-o plantaţie aproape de mărimea a două terenuri de fotbal. Recolta din acest an a fost uimitoare: 3.200 kg.

În afară de a-i ajuta pe angajaţi să creeze legături între ei şi cu compania, obiectivul principal al proiectului este acela de a aduce o contribuţie durabilă societăţii. În fiecare octombrie, angajaţii organizează evenimente caritabile la cele trei fabrici ale BBA, unde arahidele de casă se numără printre bunurile vândute colegilor. Veniturile sunt destinate comunităţilor locale pentru a sprijini proiectele de infrastructură.

„Suntem convinşi că o companie poate avea succes doar dacă recunoaşte importanţa dezvoltării de înaltă calitate pe termen lung. Cu mai multe proiecte majore de construcţii în desfăşurare, echipa noastră se concentrează pe crearea unui mediu de lucru durabil, care să fie bun pentru angajaţii noştri, dar şi pentru comunitate”, a concluzionat Flora Zhu.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account