BMW Group, Intel şi Mobileye vor avea automobile de test autonome pe şosele în a doua jumătate a anului 2017

BMW Group, Intel şi Mobileye au anunţat că o flotă de aproximativ 40 de automobile BMW autonome va fi pe şosele în a doua jumătate a anului 2017, ceea ce demonstrează evoluţii semnificative făcute de cele trei companii spre un condus complet autonom.

Toate acestea au fost dezvăluite în cadrul discuţiei din timpul conferinţei de presă comune de la CES, iar companiile au explicat că BMW Seria 7 va utiliza tehnologiile revoluţionare Intel şi Mobileye în timpul testelor globale ce vor începe în SUA şi Europa.

Cele trei companii dezvăluie detalii despre modelul lor de parteneriat, care include o arhitectură scalabilă care poate fi utilizată şi de alţi producători auto.

Această ştire urmează parteneriatului care a fost anunţat între BMW Group, Intel şi Mobileye în luna iulie a anului trecut. De atunci, companiile au dezvoltat o arhitectură scalabilă care poate fi adoptată şi de alţi constructori şi producători auto pentru a crea soluţii diferenţiate. Ofertele cuprind de la module-cheie integrate individual până la o soluţie finală completă care oferă o gamă largă de experienţe de utilizare diferenţiate.

„Transformarea condusului autonom într-o realitate pentru clienţii noştri este o ambiţie comună ce se află în spatele colaborării noastre cu Intel şi Mobileye. Acest parteneriat dispunele de toate abilităţile şi talentul necesare pentru a depăşi imensele provocările tehnologice viitoare şi pentru a comercializa automobile autonome. Prin urmare, gândim deja în termeni de scalabilitate şi aşteptăm şi alte companii – producători, furnizori sau companii de tehnologie – să participe şi să contribuie la platforma noastră autonomă. Anul acesta, flota noastră de automobile va testa, la nivel global, această tehnologie comună în condiţii de trafic real. Acesta este un pas semnificativ spre introducerea BMW iNEXT în 2021, primul automobil complet autonom al BMW Group”, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare.

„Din perspectiva industriei, vedem deja economii şi accelerări în dezvoltare prin partajarea costurilor de dezvoltare şi în utilizarea resurselor pentru dezvoltarea unei platforme autonome complete. În sistemul cloud, automobilul va avea un comportament predictibil constant şi este validat pentru cel mai înalt nivel de siguranţă”, a declarat directorul executiv Intel, Brian Krzanich. „Acesta este motivul pentru care acest parteneriat este unul revoluţionar. Am pus bazele unei echipe dedicate, cu obiective comune clare şi o cultură a inovaţiei, dar şi agilitate şi responsabilitate.”

„De-a lungul ultimelor şase luni am realizat un progres foarte bun în conceperea unei soluţii de ultimă oră pentru condus autonom atât pe autostrăzi, cât şi în zonele urbane. Soluţia a fost definită într-o manieră scalabilă pentru a permite producătorilor auto afiliaţi să-şi satisfacă nevoile unice”, a declarat cofondatorul, preşedintele şi directorul tehnic executiv al Mobileye, Prof. Amnon Shashua.

În cadrul acestui parteneriat, BMW Group va fi responsabil pentru controlul condusului şi dinamică, evaluarea siguranţei funcţionale globale, inclusiv instituirea unui sistem de simulare de înaltă performanţă, integrarea componentei globale, producţia prototipurilor şi eventuala scalare a platformei prin intermediul partenerilor de implementare.

În cadrul parteneriatului, Intel contribuie cu elemente de calcul inovatoare, de mare performanţă, care se întind de la automobil la centrul de date. Nou lansata soluţie Intel® GO™ pentru condus autonom oferă procesor de clasă mondială şi tehnologii FPGA pentru cel mai eficient echilibru între performanţă şi putere, în timp ce îndeplineşte cerinţele termice şi de siguranţă stricte ale industriei auto. În cadrul automobilului, soluţia Intel GO oferă o platformă scalabilă de dezvoltare şi calcul pentru funcţii critice, inclusiv fuziunea senzorilor, politica de condus, modelarea mediului, planificarea traseelor şi luarea deciziilor. În centrul de date, Intel GO oferă o gamă largă de tehnologii, de la procesoare de înaltă performanţă Intel® Xeon® la FPGA-uri Intel® Arria® 10 şi de la SSD-uri Intel® la platforma Intel® Nervana™ pentru inteligenţă artificială care oferă o infrastructură puternică şi o pregătire profundă a învăţării, precum şi o infrastructură de simulare necesară pentru industria condusului autonom.

Mobileye contribuie prin procesorul său EyeQ®5 de înaltă performanţă, care oferă siguranţă funcţională necesară industriei auto şi performanţe cu un consum redus de energie. EyeQ®5 este responsabil pentru prelucrarea şi interpretarea datelor de la senzorii de vizualizare 360o, precum şi de la localizare. EyeQ®5, în combinaţie cu procesoarele Intel şi tehnologiile FPGA, formează Platforma Centrală de Calcul ce va fi integrată în fiecare automobil autonom.

Mobileye va colabora suplimentar cu BMW Group pentru dezvoltarea soluţiei de fuziune a senzorilor, crearea unui model complet al mediului ce înconjoară automobilul prin utilizarea datelor de la senzorii de imagine, radar şi lidar. Pe lângă stabilirea unei politici de condus, sunt consolidaţi şi algoritmii de învăţare ai Mobileye, care sunt utilizaţi pentru echiparea sistemului automobilului cu inteligenţa artificială necesară pentru negocierea în siguranţă a situaţiilor de condus complexe.

Pentru accelerarea suplimentară a dezvoltării platformei autonome, parteneriatul intenţionează să lanseze, în anii următori, mostre de hardware şi actualizări de software. Modelul BMW iNEXT, care va fi lansat în 2021, va fi fundamentul strategiei de condus autonom a BMW Group. După acest automobil va urma o gamă de modele autonome de la toate mărcile BMW Group.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account