Motorul BMW cu şase cilindri în linie, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, a fost distins cu premiul Wards 10 Best Engines

BMW continuă să fie liderul categoric al premiilor WardsAuto 10 Best Engine, cu 33 de trofee din 1995, legendarele motoare BMW cu şase cilindri dispuşi în linie fiind în fruntea listei.

Motorul BMW cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, a câştigat unul din premiile Wards 10 Best Engines. Anunţul a fost făcut la gala celei de-a 23-a ediţie a competiţiei, găzduită de Renaissance Center Marriott din Detroit, unde au fost prezenţi aproape 600 de ingineri în sisteme de propulsie. Roberto Rossetti, vicepreşedinte de ingineri în cadrul BMW of North America, a primit premiul pentru motorul de 3,0 litri, ce echipează BMW M240i. „B58” a reuşit şi anul trecut să figureze pe lista Wards 10 Best Engine, fiind apreciat pentru arhitectura sa modulară, performanţe şi eficienţă la BMW 340i xDrive. Anul acesta, tehnologia M Performance TwinPower Turbo a aceluiaşi motor a fost o dovadă clară a performanţelor superioare, înregistrând o creştere a puterii cu 15 CP şi a cuplului cu 53 Nm.

BMW continuă să fie liderul categoric al premiilor WardsAuto 10 Best Engine, cu 33 de trofee din 1995, legendarele motoare BMW cu şase cilindri dispuşi în linie fiind în fruntea listei. De remarcat faptul că BMW este şi cea mai distinsă marcă la Engine of the Year Awards, şi acolo obţinând mai multe trofee faţă de orice alt constructor auto.

„Anul trecut, BMW a sărbătorit 100 de ani şi, în tot acest timp, compania noastră a devenit faimoasă pentru emblematicele motoare cu şase cilindri dispuşi în linie. În prezent, BMW continuă să primească distincţii în faţa celor mai respectaţi ingineri în sisteme de propulsie şi tehnologie din industrie. Motorul L6 continuă să facă parte din moştenirea BMW”, a declarat Roberto Rossetti. „Cel mai nou membru al acestei familii este B58, care dispune de tehnologie BMW M Performance TwinPower Turbo, Valvetronic, Double VANOS şi injecţie directă, iar BMW face încă o dată istorie în cadrul galei Wards 10 Best Engine”, a adăugat Rossetti. „A fost o realizare incredibilă pentru echipa de dezvoltare a acestui set nou de motoare modulare, care împărtăşesc până la 30-40% din componente cu motorul diesel cu şase cilindri şi până la 60% cu motoarele modulare pe benzină, cu trei şi cu patru cilindri. Unul dintre obiective a fost creşterea puterii şi a cuplului şi, în acelaşi timp, creşterea eficienţei pentru toate variantele. Per total, B58 este un motor cu livrare a puterii mai liniară, mai performant şi mai eficient, care asigură că BMW oferă dinamica specifică clienţilor «Ultimate Driving Machine»”, a concluzionat Rossetti.

Anul acesta, juriul Wards Auto a remarcat la acest motor: „… B58 dovedeşte încredere deplină la ralanti şi urcă liniar în turaţii indiferent cât de aproape este de nivelul maxim”, a spus Tom Murphy, redactor-şef al Wards Auto World. „BMW a găsit o oportunitate în noua arhitectură modulară EfficientDynamics pentru motoare cu trei, patru, respectiv şase cilindri dispuşi în linie, care au o capacitate de 500 cmc per cilindru şi care împart anumite dimensiuni şi componente interschimbabile. Ştim că abordarea modulară funcţionează perfect pentru că motorul B46 de 2,0 litri, cu patru cilindri, de la BMW 330i a fost la un pas de a se alătura B58 pe lista din acest an, iar propulsorul B38 de 1,5 litri, cu trei cilindri, care echipează MINI Cooper este şi el foarte apreciat”, a adăugat Murphy.

Motorul BMW premiat, cu şase cilindri şi tehnologie M Performance TwinPower Turbo, echipează BMW M240i, produce 340 CP şi 500 Nm, astfel că sprintul 0-100 km/h este realizat în 4,4 secunde – în testele Wards a avut un consum de 10,9 l/100 km. BMW M240i are un preţ de pornire de în România de 39150 euro fără TVA.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account