Patru modele plug-in hybrid pentru gama BMW Seria 3

BMW continuă ofensiva de modele plug-in hybrid extinzând oferta la un total de 4  în segmentul median premium. După lansarea pe piaţă cu succes a noului BMW 330e Sedan, noul BMW 330e Touring va fi disponibil şi el din vara lui 2020. Tot din vară, ambele modele vor fi disponibile cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, ca alternativă la sistemul de tracţiune spate.

La noile modele BMW Seria 3 plug-in hybrid, tehnologia BMW eDrive de cea mai recentă generaţie vine cu un plus important de eficienţă şi autonomie în regim electric, dar şi cu performanţe dinamice deosebite. Livrarea spontană a puterii motorului electric poate fi simţită la pornire şi accelerare. Capacitatea crescută a bateriei litiu-ion de înaltă tensiune, care dispune de cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii, permite modelelor plug-in hybrid ale noului BMW Seria 3 să ruleze exclusiv electric, deci fără emisii locale, cu o autonomie maximă ce variază între 55 şi 68 de kilometri*.

În acest mod, BMW Group continuă să-şi urmeze şi în 2020 ofensiva sa de modele în domeniul automobilelor cu propulsie electrică. Ca pionier în domeniul mobilităţii electrice, compania a vândut, până la finalul anului 2019, o jumătate de milion de automobile cu sisteme de propulsie full electrică sau plug-in hybrid drive. La finalul anului 2021, BMW Group îşi propune să aibă peste un milion de maşini cu sisteme de propulsie electrificate pe şosele. Un sfert din automobilele vândute de BMW Group în Europa vor fi electrificate în 2021: această cotă va creşte la o treime în 2025 şi la jumătate în 2030. BMW Group îşi propune să îşi extindă gama pentru a include 25 de modele electrificate în 2023.

„Power of Choice”: diversitate considerabilă şi în gama de modele plug-in hybrid
Prin abordarea sa strategică „Power of Choice”, BMW Group îndeplineşte nevoile de mobilitate individuală ale clienţilor său de pe mapamond. Un spectru larg de tehnologii de propulsie – atât motoarele diesel şi pe benzină foarte eficiente, cât şi motorizări pur electrice şi sisteme plug-in hybrid – are ca rezultat o selecţie de modele adaptate pentru o gamă largă de cerinţe legale şi preferinţe individuale. Diversitatea este creştere în continuă şi în gama de modele cu propulsie electrică. Acum, prin noile modele BMW Seria 3 plug-in hybrid, clienţii au opţiuni suplimentare când vine vorba de alinierea dorinţelor lor pentru mobilitate durabilă cu nevoile şi preferinţele personale. Modelele Touring electrificate combină eficienţa maximă cu spaţiul interior extins de versatilitatea conceptului de caroserie. Utilizarea tehnologiei plug-in hybrid în combinaţie cu tracţiunea integrală inteligentă este orientată, în special, spre cerinţele condusului pe zăpadă, în regiuni montane şi regim off-road.

În funcţie de echipare, toate modelele plug-in hybrid ale noului BMW Seria 3 îndeplinesc criteriile prevăzute de legea germană a mobilităţii electrice pentru a fost considerate ca automobile electrice şi, prin urmare, se bucură de drepturi speciale pe care acestea le implică pe drumurile publice datorită nivelului ridicat de autonomie electrică şi nivelului redus de emisii CO2. În plus, în Germania se califică şi pentru impozitare redusă ca automobil de serviciu. Doar jumătate din preţul de listă brut este luat ca bază pentru calcularea beneficiului monetar din utilizarea privată a unei maşini de serviciu.

Premieră pentru modelele Touring cu propulsie plug-in hybrid
Din vara 2020, avantajele unui sistem de propulsie electrificat vor fi disponibile în premieră la două modele BMW Touring. Ele combină caracterul progresist al sistemului de propulsie cu calităţile dovedite ale unui concept de automobil care uneşte plăcerea condusului şi funcţionalitatea într-un mod foarte atractiv. Designul dinamic este caracterizat de o linie lungă a acoperişului, liniile trasate cu precizie şi suprafeţele puternice. În interiorul lor versatil, modelele Touring cu propulsie plug-in hybrid oferă exact acelaşi nivel de confort interior pentru cele cinci locuri la fel ca variantele de model cu propulsie convenţională. Totodată, volumul portbagajului este doar minimal limitat datorită aranjamentului cu economie de spaţiu a bateriei de înaltă tensiune sub locurile spate. Prin rabatarea spătarului banchetei, divizat în raport 40:20:40, spaţiul de stocare poate fi extins până la 1.420 de litri.

Sistemul plug-in hybrid al noului BMW 330e Touring cuprinde un motor pe benzină – 2,0 litri, patru cilindri -, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo Technology şi o putere de 135 kW/184 CP, alături de un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte, care generează o putere maximă de 83 kW/113 CP. Puterea sistemului – 185 kW/252 CP – generată de cele două propulsoare poate fi crescută timp de până la 10 secunde, în special la sarcini ridicate, cu 30 kW/40 CP. Acest XtraBoost standard este disponibil în modul SPORT, care poate fi activat prin intermediul comutatorului Driving Experience Control. Astfel, puterea sistemului urcă până la 215 kW/292 CP, menţinând astfel proprietăţile de caracter sportiv, specifice modelului, atât de tipice pentru BMW Seria 3. Cuplul maxim al sistemului plug-in hybrid de la noul BMW 330e Touring este de 420 Nm.

XtraBoost este disponibil şi în timpul manevrelor de kickdown şi după trecerea selectorului de viteze în poziţia M/S. Caracteristicile sportive ale noului BMW 330e Touring sunt subliniate suplimentar de reglajul acustic al propulsiei, de o cubă directă şi precisă a acceleraţiei şi de programul de schimbare specific ca parte a transmisiei Steptronic cu opt trepte, care include downshifts pentru frânare.

Acţionat de cele două propulsoare, noul BMW 330e Touring accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde*. Viteza maximă este de 220 km/h*. În modul Hybrid, noul BMW 330e Sedan este capabil să atingă o viteză de până la 110 km/h când rulează în regim pur electric – cu alte cuvinte, fără emisii locale. Motorul termic intervine doar la viteze mai mari sau când sunt cerinţe de sarcini foarte mari. Când este activat modul Electric prin butonul eDrive, automobilul poate atinge şi viteze de până la 140 km/h cu energie provenită doar din eDrive. Datorită tehnologiei de ultimă oră a celulelor, bateria litiu-ion de înaltă tensiune a noului BMW 330e Touring oferă o autonomie electrică de 65 de kilometri*.

Eficient şi versatil: BMW eDrive în combinaţie cu BMW xDrive
În paralel cu lansarea pe piaţă a BMW 330e Touring,  debutează şi cele două versiuni cu tracţiune integrală. La noile BMW 330e xDrive Sedan şi BMW 330e xDrive Touring, livrarea puterii de la motorul electric şi cel termic este combinată cu transmisia puterii către toate cele patru roţi prin sistemul consacrat BMW xDrive cu ambreiaj multidisc controlat electronic. Conectat cu DSC (controlul dinamic al stabilităţii), sistemul adaptează, într-o fracţiune de secundă, distribuţia cuplului cumulat de la motorul electric şi benzină, cu precizie. la situaţia de condus. Distribuţia complet variabilă a puterii asigură tracţiune maximă şi stabilitate la condus în toate situaţiile de drum şi de vreme. De asemenea, sprijină comportamentul sportiv al modelelor sedan şi touring cu propulsie plug-in hybrid. Noul BMW 330e xDrive Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde*, atingând o viteză maximă de 224 km/h*. Noul BMW 330e xDrive Touring completează sprintul standard în 6,2 secunde*, atingând o viteză maximă de 214 km/h*. Cu o autonomie electrică de 58 de kilometri* pentru Sedan şi de 55 de kilometri* pentru modelul Touring, variantele plug-in hybrid cu tracţiune integrală ale noului BMW Seria 3 oferă şi condiţiile ideale de utilizare exclusiv electrică pentru călătoriile zilnice în interiorul oraşului.

Acumulator litiu-ion de înaltă tensiune cu cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii
Modelele plug-in hybrid ale noului BMW Seria 3 îşi datorează autonomia electrică celor mai noi evoluţii în tehnologia celulelor de baterii. Acumulatorii litiu-ion, concepuţi special pentru fiecare model şi produşi de BMW Group, au o capacitate energetică netă de 10,8 kWh (12 kWh capacitatea energetică netă). În raport cu dimensiunea şi masa sa, bateria de înaltă tensiune instalată în actuala generaţie oferă performanţe crescute. Celulele bateriei, produse în conformitate cu specificaţiile BMW Group, au o capacitate de stocare deosebit de ridicată. Energia electrică stocată în bateria de înaltă tensiune este folosită şi la alimentarea sistemului electric al maşinii, aşa cum este aerul condiţionat, de exemplu. Un rezervor cu capacitatea de 40 de litri asigură o autonomie totală pentru călătorii pe distanţe lungi.

Bateria de înaltă tensiune este încărcată într-un mod foarte eficient în timpul călătoriei prin intermediul recuperării energiei la frânare. Când energia din baterie este utilizată, în timul unei călătorii extinse în regim electric, de exemplu, sistemul se adaptează şi are capacitatea să încarce permanent bateria, pentru a oferi rezerve de putere de fiecare dată când este nevoie. Atunci când utlizatorul nu solicită toată puterea sistemului, motorul cu ardere internă poate oferi mai multă putere decât este necesar, iar plusul de putere este convertit de motorul electric în energie. Asta înseamnă că sistemul hibrid poate încărca bateria în mers, chiar şi în timpul acceleraţiilor, asigurând astfel rezerve de energie în orice situaţie de condus.

O funcţie complet nouă – şi inclusă standard la noul BMW 330e Sedan – este XtraBoost, care oferă un plus de dinamism mulţumită sistemului electric. Conducătorul poate acţiona rapid XtraBoost prin activarea modului SPORT cu ajutorul comutatorului Driving Experience Control. De asemenea o apăsare energică a acceleraţiei eliberează un plus de 30 kW/40 CP peste puterea combinată de 185 kW/252 CP generată deja de combinaţia dintre motorul termic şi cel electric – iar XtraBoost se menţine pentru până la 10 secunde. Rezultatul este o reacţie foarte sportivă, dar şi precisă a acceleraţiei, dar şi un program de schimbare specific pentru transmisia Steptronic cu opt trepte, inclusiv downshift de frânare a motorului. XtraBoost poate fi accesat şi cu bateria de înaltă tensiune la o încărcare minimă, precum şi la kickdown şi cu maneta schimbătorului în poziţia M sau S.

Bateria litiu-ion poate fi încărcată la o sursă convenţională de uz casnic prin utilizarea cablului de încărcare standard. Prin această metodă, bateria complet descărcată poate absorbi 80% din capacitatea sa totală în 4,2 ore. Pentru o reîncărcare 100% se estimează o durată de 5,7 ore. Cu o staţie wallbox BMW i de putere 3.7 kW, aceste operaţiuni de încărcare sunt efectuate în 2,4, respectiv 3,4 ore. Priza de încărcare este localizată în spatele unei clapete separate pe aripa stânga faţă.

Pentru toate cele patru modele, viteza maximă este de 140 km/h, dacă automobilul funcţionează în modul Max eDrive. În acest mod, motorul cu ardere internă este activat numai la kickdown sau atunci când bateria ajunge la un anumit nivel. În modul Auto eDrive combinaţia dintre cele două motoare este gestionată inteligent pentru un răspuns optim şi eficienţă maximă, în funcţie şi de setările „Driving Experince Control” – EcoPro, Confort sau Sport. În modul „Charge Batery” sistemul asigură un anumit nivel de încărcare al bateriei, presetat de utilizator.

Echipare standard extinsă ce include aer condiţionat auxiliar
Toate modelele plug-in hybrid din noua gamă BMW Seria 3 sunt echipate standard cu protecţie activă pentru pietoni. Când se rulează în regim electric la viteze de până la 30 km/h, un sunet special, conceput pentru modelele BMW electrificate, este generat pentru a alerta alţi utilizatori ai drumului de apropierea maşinii, dar fără a afecta confortul acustic al pasagerilor maşinii. În plus, echiparea standard a modelelor BMW Seria 3 cu propulsie electrică include aer condiţionat automat, cu reglare pe trei zone, şi operare staţionară. La temperaturi exterioare coborâte, interiorul poate fi încălzit corespunzător înainte de plecare – chiar dacă încărcarea bateriei este redusă. La fel, la temperaturi exterioare crescute, este posibilă răcirea interiorului. Climatizarea funcţionează atunci când automobilul este staţionat, folosind energia din baterie şi poate fi programată din meniul iDrive sau cu un smartphone, prin aplicaţia BMW Connected.

Echiparea standard a modelelor BMW Seria 3 plug-in hybrid include şi oglindă retrovizoare cu funcţie antiorbire automată şi Park Distance Control cu senzori în faţă şi în spate. BMW Live Cockpit ConnectedDrive, care include şi Asistent Personal Inteligent BMW pe lângă sistemul de navigaţie, Remote Services, preechiparea Apple CarPlay fac de asemenea parte din echiparea standard a modelelor electrificate. Ca alternativă la echiparea de bază, ele sunt disponibile ca modele Sport Line, Luxury Line sau M Sport.

În plus, aproape întreaga gamă de dotări opţionale pentru noile BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring este disponibilă şi pentru plug-in hybrid: suspensie M adaptivă ce include direcţie sport variabilă şi sistem de frânare sport M, precum şi sisteme inovatoare de asistare a condusului pentru optimizarea confortului şi a siguranţei – de la Driving Assistant Professional, cu asistent de control al direcţiei şi al benzii, la Parking Assistant, care include asistent de marşarier. O altă dotare opţională este un cârlig de remorcare cu cap pivotant electric. Din vara anului 2020, capacitatea de remorcare permisă pentru toate modelele plug-in hybrid ale noului BMW Seria 3 va fi de 1.500 de kilograme în fiecare caz.

Servicii digitale specifice hibrizilor de la BMW Connected
Pentru lansarea pe piaţă a noilor modele BMW Seria 3 plug-in hybrid, noi servicii digitale BMW Connected vor fi prezentate şi vor face încărcarea bateriei în timpul călătoriei mai uşoară şi mai atractivă. Prin selectarea unei staţii de încărcare publice, sistemul de navigaţie va oferi recomandări privind hotelurile, restaurantele, cafenelele şi obiectivele sau instituţiile culturale din apropiere. De asemenea, va fi posibil să verificaţi unde sunt staţii de încărcare prin intermediul sistemului de afişare şi control. Conducătorul primeşte informaţii, alături de informaţii asupra stării de ocupare a punctelor de încărcare publice la momentul sosiri, dacă acestea au această funcţie on-line. În viitor va fi posibilă şi rezervarea unui puncte de încărcare pentru o perioadă de timp limitată, în cazul în care această facilitate este oferită de operatorul infrastructurii de încărcare în cauză.

Cu noua funcţie BMW eDrive Zones, care va fi dotare standard la toate modelele BMW plug-in hybrid din vara 2020, automobilul dectează automat când se deplasează în zone urbane cu restricţii pentru protecţia mediului. La intrarea în aceste zone, automobilul trece automat în mod de condus pur electric, moment din care se comportă precum un automobil electric şi astfel se poate bucura de drepturi de acces egale acestora (dacă există astfel de restricţii conform autorităţilor locale). Noua funcţie asigură o mai bună exploatare a potenţialului automobilelor plug-in hybrid. Creşterea proporţiei de călătorii în regim electric joacă un rol în optimizarea eficienţei şi reducerea emisiilor şi contribuie şi la reducerea costurilor de operare pentru clienţi. Aceasta se aplică în special în traficul urban, unde sistemele de propulsie electrice oferă un nivel mai mare de eficienţă decât un motor pe benzină sau diesel.

Modelele BMW plug-in hybrid: o gamă largă de beneficii pentru utilizare cotidiană
Sistemele BMW de propulsie plug-in hybrid oferă deja utilizatorilor o serie de beneficii suplimentare faţă de soluţiile tradiţionale:

  • Economii: condusul electric în oraş este mai ieftin decât prin utilizarea motoarelor pe benzină sau diesel dacă automobilul plug-in hybrid este încărcat zilnic acasă sau la muncă.
  • Interior mereu la temperatura potrivită: încălzirea şi aerul condiţionat auxiliare sunt disponibile standard.
  • Frânatul cu recuperare de energie: bateria este încărcată în timpul frânării cu ajutorul motorului electric care funcţionează ca un generator. La automobilele convenţionale, frânarea generează doar căldură şi uzează frânele.
  • Cel mai bun din ambele soluţii: modelele plug-in hybrid oferă plăcerea condusului electric în oraş şi plăcerea condusului specifică BMW pe distanţe lungi.
  • Pregătit pentru viitor: pentru că un plug-in hybrid poate rula fără emisii, oferă acces la multe zone de mediu, precum şi privilegii la parcare şi economisire la impozitare.
  • Calitate mai bună a vieţii în oraşe: prin activarea modului de condus electric, utilizatorii pot contribui la reducerea emisiilor şi a zgomotului de trafic din oraşe.

* Consumul de combustibil, emisiile CO2, consumul de energie şi autonomia sunt valori provizorii şi au fost calculate pe baza noului ciclu de testare WLTP şi au fost adaptate la valori echivalente NEDC pentru a asigura comparaţia între automobile, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese. La aceste automobile, valorile diferite decât cele publicate aici se pot aplica pentru evaluarea impozitelor şi a altor taxe legate de vehicul care sunt bazate (şi) pe emisii CO2.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account