Pregătiri olimpice: Tunelul aerodinamic BMW oferă sportivilor de skeleton răspunsuri preţioase cu privire la materialul de concurs şi poziţia ideală de coborâre

Când sportivii de skeleton plonjează prima dată pe canalul de gheaţă, ei nu o fac doar pentru fotografii spectaculoase; poziţia culcat, cu capul înainte, este şi o provocare aerodinamică. Înaintea sezonului olimpic, Federaţia de Bob şi Sanie din Germania (BSD) a utilizat tunelul aerodinamic modern al BMW Group pentru a optimiza materialul şi poziţia de coborâre şi pentru a reduce timpul atât de important.

Într-un week-end de la mijlocul toamnei, Jacqueline Lölling (campioana mondială), Tina Hermann (câştigătoarea Cupei Mondiale 2015/2016) şi Jens Müller (antrenorul lotului german de skeleton) au făcut o vizită la centrul de teste aerodinamice al BMW Group. A fost o întâlnire importantă în vederea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang (Coreea de Sud), care au loc în luna februarie 2018, din moment ce tunelul aerodinamic al partenerului tehnologic BMW joacă un rol crucial în dezvoltarea echipamentului sportiv şi în optimizarea poziţiei de coborâre.

Müller descrie acest proces intensiv, care a caracterizat activitatea din ultimele luni: „Dezvoltăm şi punem în aplicare idei pe parcursul sezonului şi imediat după aceea. Acest lucru este urmat de testul iniţial în tunelul aerodinamic pentru a verifica dacă dezvoltarea merge în direcţia cea bună. În perioada premergătoare următorului test în tunelul aerodinamic, lucrăm din nou asupra anumitor aspecte. Putem implementa acest principiu de lucru doar datorită oportunităţilor pe care ni le oferă BMW”.

Ceea ce se lucrează şi în ce fel rămâne secret, pentru că, până la urmă, ultimul lucru pe care vrei să-l oferi adversarilor este vreun indiciu. Dar totul este testat pentru a optimiza aerodinamica. Jacqueline Lölling a declarat: „Testăm schimbările materialului de concurs şi vrem să optimizăm şi poziţia de coborâre. Este important să avem răspunsuri la ceea ce lucrăm şi ce anume ne oferă un avantaj de o sutime de secundă sau mai mult înainte ca sezonul olimpic să înceapă. Suntem deosebit de recunoscătoare BMW că putem efectua teste aici. Este o parte foarte importantă a sportului nostru, în care fiecare sutime de secundă contează”.

Acest lucru poate fi şi mai real pentru Tina Hermann; câştigătoare de cinci ori a Cupei Mondiale este una dintre cele mai uşoare sportive de skeleton, ceea ce înseamnă că are acceleraţie mai mică. „Trebuie să obţin maximum din aerodinamică pentru a compensa lipsa de masă”, a declarat Hermann. „Aşa că sunt încântată întotdeauna să văd rezultatele unui test precum acesta în tunelul aerodinamic BMW. Numai atunci poţi vedea dacă merită să modifici anumite setări sau detalii. Este vorba de reglaje de fineţe şi de a obţine acea sutime de secundă.”

Colaborarea în tunelul aerodinamic subliniază faptul că parteneriatul tehnologic de lungă durată dintre BMW şi BSD înseamnă mult mai mult decât sponsorizarea sportului. BMW aduce experienţa sa în Mission Gold; în strânsă colaborare, fiecare detaliu este reglat în detaliu. „Este de la sine înţeles că suntem ca o echipă”, a spus Hermann. „De-a lungul anilor ne-am cunoscut tot mai bine. Toată lumea ştie de unde provin ceilalţi. Inginerii BMW şi familiile acestora ne vizitează la pista şi, între manşele individuale, chiar ne oferă sfaturi cu privire la poziţia de coborâre. Este ca într-o familie.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account