Prim trimestru record pentru vânzările BMW Group

BMW Group a obţinut cel mai bun prim trimestru din istoria sa, cu un total de 604.629 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce livrate clienţilor, o creştere de 3,0% faţă de anul trecut şi prima dată când compania a vândut peste 600.000 de unităţi atât de devreme într-un an. Martie 2018 a fost cea mai bună lună din istoria concernului în ceea ce priveşte vânzările, cu un total de 256.162 (+0,5%) automobile livrate. O furtună de nisip în portul german Cuxhaven a întârziat livrarea a peste 5.000 de automobile. Este de aşteptat ca şi luna aprilie să fie uşor afectată de acest incident.

„Vânzările-record înregistrate în primul trimestru al acestui an reprezintă doar începutul a ceea ce sunt sigur că va fi un alt an de succes, impactul principal al actualei ofensive de modele urmând a veni pe parcursul anului”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. „Toate regiunile majore de vânzări au obţinut creştere în primul trimestru, în ciuda situaţiei potrivnice de pe unele pieţe semnificative. Suntem încântaţi să vedem o cerere crescută din partea clienţilor pentru automobilele noastre electrificate, cu vânzări mai mari cu 38,3% în primele trei luni ale anului în acest domeniu cu creştere rapidă”, a continuat Nota.

Vânzările la nivel mondial – 26.858 de automobile BMW şi MINI electrificate – confirmă poziţia BMW Group de principal furnizor global de mobilitate electrificată premium şi menţine compania pe drumul spre atingerea obiectivului de a livra minimum 140.000 de modele electrificate în 2018. Vânzările în primul trimestru de modele BMW i, BMW iPerformance şi MINI Electric au urcat cu 78,0% în SUA, cea mai mare piaţă unitară a companiei pentru automobile electrificate. Cu un total de 5.743 de livrări în primele trei luni ale anului, 6,8% din totalul vânzărilor BMW Group în SUA au fost modele electrificate. O proporţie similară a fost obţinut şi în Marea Britanie şi Irlanda, unde o creştere de 23,3% a vânzărilor electrificate a dus la 4.148 de livrări către clienţi. În acelaşi timp, în Scandinavia, unul din patru automobile BMW Group livrate în primele trei luni ale anului a fost unul electrificat.

Marca BMW a obţinut cele mai bune rezultate din istorie pentru vânzările în primul trimestru, cu un total de 517.447 automobile livrate clienţilor de pe mapamond, o creştere de 2,8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Toate regiunile majore au contribuit la această creştere. O gamă de modele a susţinut evoluţia pozitivă, inclusiv BMW Seria 1 (53.727 / +27,8%), BMW X1 (77.296 / +17,0%) şi BMW Seria 5 (94.733 / +13,5%). A fost, de altfel, şi cel mai bun prim trimestru din istorie pentru Seria 5.

Primul trimestru al anului a fost unul de mare succes şi pentru MINI, marca înregistrând rezultate mai mari ale vânzărilor decât oricând în primele trei luni ale anului (86.375 / +4,0%). „Încă o dată, MINI a obţinut o creştere bună în primul trimestru al anului şi, prin lansarea noilor MINI Hatch şi MINI Cabriolet în martie, ne aşteptăm la un impuls deosebit în cursul anului”, a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG şi responsabil pentru MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad. „De acum, clienţii noştri se pot bucura de o ofertă de produse îmbunătăţită suplimentar pentru principalele modele MINI, care împreună acoperă aproape două treimi din vânzările mărcii MINI”, a continuat el.

În primul trimestru al anului 2018, vânzările Rolls-Royce Motor Cars au fost mai mari cu 10,1% faţă de anul trecut. Cererea pentru modelele Rolls-Royce rămâne una puternică la nivel mondial, în ciuda condiţiilor nesigure de pe piaţa Orientului Mijlociu. Primele livrări către clienţi ale noii nave-amiral Phantom au fost făcute în ianuarie, iar vârful de gamă are o listă de comenzi consistentă pentru întregul an. Compania se pregăteşte pentru lansarea noului model Rolls-Royce Cullinan.

Vânzările BMW Motorrad au înregistrat un nou record în primul trimestru, cu 35.858 (+0,6%) de motociclete şi maxiscutere premium livrate clienţilor până acum în acest an.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe, pe scurt
Toate cele trei regiuni majore de vânzări au contribuit la creşterea livrărilor BMW Group, în ciuda situaţiei potrivnice de pe unele pieţe semnificative.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account