Alexandru Cascatău începe sezonul în BMW Clubsport Trophy la Spa-Francorchamps

După un test de acomodare la mijlocul lunii martie, Alexandru Cascatău s-a decis să facă pasul spre BMW Clubsport Trophy pentru sezonul 2018. Tânărul pilot de 25 de ani, originar din Constanța a bătut palma cu cei de la Van der Horst Motorsport, în urma ritmului bun afișat la testul inițial. După o pauză competițională destul de lungă, Alexandru țintește podiumuri internaționale în 2018.

Campionatul belgian debutează pe 15 aprilie, pe legendarul circuit Spa-Francorchamps cu o cursă de 400 de minute, cea mai lungă din tot sezonul. Pe parcursul anului, deja consacratul traseu de Formula 1 va fi vizitat de șase ori în total, ultima etapă din sezon având să se desfășoare la Zolder.

Spa 400 este deja un eveniment bine cunoscut pe scena belgiană și promite un spectacol inedit prin varietatea mașinilor ce se aliniază la start. În acest moment peste 30 de echipaje sunt înscrise pentru cursa de anduranță din munții Ardeni, la diferite clase. Și durata extinsă va prezenta o provocare în sine, atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic, întrucât materialul de concurs va trebui să reziste peste șase ore și jumătate pe un circuit foarte rapid, unde o mare parte din tur se parcurge cu accelerația la podea.

Alexandru va pilota BMW-ul E90 în specificație Clubsport Trophy cu numărul 42, și va face echipă cu Jeromy Hessels (Olanda) și Steven Dewulf (Belgia). Colegii mai experimentați vor reprezenta un punct de reper foarte bun pentru pilotul originar din Constanța, aceștia având multiple victorii și podiumuri în acest campionat.

Mai multe despre echipă
https://www.facebook.com/vdhmotorsport/

și despre BMW Clubsport Trophy
https://www.bmwracingcups.be/bmw-clubsport-trophy

Puteți urmări cursa prin intermediul transmisiunii live
http://www.spa400.be/language/en/livestream.html

Credit foto: Facebook – Van der Horst Motorsport, BMW Clubsport Trophy, Robert de Hoen
Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account