Primele victorii din istoria MIMI într-un clasament open

MIMI

După performanţa excelentă de la Măghirani, când a obţinut primele puncte din istorie în clasamentul open la coastă, înregistrează o altă performanţă istorică, MIMI EVO obţine pentru prima dată victoria într-un clasament open. Performanţa a fost obţinută în Campionatul Naţional de Vehicule Electrice, organizat alături de Campionatele Naţionale de Îndemânare şi Super Slalom, în a doua etapă, la Ploieşti. Chiar dacă a fost un număr mic de participanţi, MIMI a surclasat piloţi cu experienţă, dar şi un model electric cu o putere de peste 500 CP.

(Credit foto: Alexandru Şiclovan )

A fost un weekend cu performanţe puternice, dar a arătat valoare proiectului MIMI EVO, care MIMI s-a prezentat la această etapă cu 3 piloţi. A fost prima participare a lui Horia Platona, inginerul echipei şi principalul responsabil pentru transformarea MIMI în 2022. Alături de el, marcând colaborarea cu comunitatea de sim racing şi campionatul Racing League România, au fost prezenţi Dragoş Simion şi Mihai Şuţeanu. Pentru a ajunge aici, Dragoș și Mihai s-au luptat pentru a stabili cele mai rapide tururi de-a lungul a cinci etape britanice ale Racing League Romania, în toamna anului trecut, ”British by MINI”.

Etapa de la Polieşti, în format de auto slalom sau traseu tehnic de îndemânare a fost una foarte disputată, cu multe momente dramatice. Circuitul scurt şi foarte rapid, a penalizat orice greşeală, iar în final diferenţele pe podium s-au făcut şi la sutimi de secundă. Într-un lot de competitori în care performanţele de top se obţin cu penuri semi slick, MIMI s-a bazat încă o dată pe pneuri de stradă Michelin Pilot Sport 4, anticipând reprize de ploaie în ziua de concurs.

Performanțele piloților lui MIMI la Ploiești

Toţi piloţii MIMI de la Ploieşti au deja o experienţă consistentă pe circuit, dar a fost prima participare în acest format competiţional care scoate în evidenţă  orice imperfecţiune în parcurgerea traseului. Dintre aceştia provocarea a fost şi mai mare pentru Mihai, care la numai 16 ani, singura experienţă din spatele volanului a acumulat-o exclusiv în ieşirile pe circuit.

Chiar şi aşa, toţi trei au fost imediat rapizi la volanul MIMI. Horia şi Dragoş au abordat traseul direct la limită, în timp ce Mihai a folosit fiecare manşă de antrenament pentru acomodare şi a progresat consant. La antrenamentul cronometrat de dimineaţă MIMI demonstra un timp deosebit de competitiv, când a apărut prima problemă din istoria maşinii în competiţie – Dragoş venea cu probleme de direcţie. A fost momentul ca Horia Platona să demonstreze valoare de inginer. După aproape două ore de muncă frenetică pe asfalt, cu puţin înainte de startul probelor, MIMI a fost gata de curse.

Poziții pe podium pentru cei trei piloți

Au urmat două manşe la limită, cu multă adrenalină. MIMI a punctat în trei clasamente: E1, pentru modele de până la 250 CP, Sport, pentru maşini modificate şi în clasamentul general open. La final toţi piloţii MIMI încheiau pe podium. Mihai Şuteanu termina pe locul trei în clasamentul Sport. Dragoş Simion câştiga la Open şi E1. Horia Platona se impunea la categoria Sport şi termina pe locul doi la Open. Remarcabil este că Mihai a fost la numai 4 sutimi de locul 3 la Sport şi Open. În final MIMI a câştigat în toate clasele în care a fost înscris.

La fel de important, dacă ar fi punctat şi în clasamentul open Super Slalom, ar fi însemnat că Dragoş şi Horia ar fi terminat pe locul 4 şi 5 în clasamentul open, într-un lot competitiv cu aproape 50 de concurenţi cu multă experienţă şi cu maşini performante.

Racing League România – sim racing aduce piloţi în competiţie cu MIMI EVO.

Mihai Șuțeanu și Dragoș Simion au avut o evoluţie similară în motorsport, carierele lor în karting fiind presărate cu victorii, dar și cu provocări care le-au asigurat o experienţă valoroasă chiar dacă sunt încă tineri – Mihai 16 ani şi Dragoş 22.

După câțiva ani de activitate sportivă, ambii au pus casca în cui, însă mentalitatea de competitor nu i-a părăsit niciodată, ajungând să și-o exprime pe tot mai dezvoltata scenă de sim racing din România. Mihai face parte din echipajul campion al ultimelor trei sezoane din RLR BMW GT Challenge, în timp ce Dragoș a încasat jackpotul de 1000 de dolari aferent victoriei în cadrul selecției naționale Logitech G Challenge 2021.

Grație reușitelor pe traseele virtuale, ambii au avut ocazia de a reveni la volanul unor mașini de competiție. Mai întâi, au trăit pentru prima oară senzațiile pilotajului unui prototip pe Motorpark România, apoi urmând experiența din Campionatul Național de Super Slalom cu Racing MIMI.

Artă şi motorsport. Sustenabile.

MIMI este mai mult decât un automobil de curse. Primul MINI Electric de curse din lume redevine suport pentru lucrările de artă. De această dată, Bogdan Cazacincu a pictat live acoperişul modelului timp de două zile, în faţa Galeriei Galateca, ca parte a evenimentului Creative Sustainability Week care deschide o colaborare cu scopul de a promova tineri artişti.

Despre lucrarea „Quiet” (Linişte)

Lucrarea „Quiet” (Linişte) este, în contrast cu numele, plină de energie şi culoare. În prim-plan se distinge o frunză verde stilizată, ca o evocare a unei jungle plină de viaţă. Un fulger albastru traversează lucrarea. Acesta este un element distinctiv al artei lui Bogdan, care se regăseşte tatuat şi pe mâna lui dreaptă. „De fapt, natura devine sinonimă cu liniştea. Dar este şi o putere de neoprit. Puterea sa este de fapt nelimitată: este capabilă să creeze cele mai minunate lucruri, în acelaşi timp este capabilă să le ia pentru totdeauna. Văd natura ca o sursă primară de inspiraţie pentru mine, dar şi pentru omenire.”

Despre Bogdan Cazacincu

Bogdan Cazacincu, un tânăr artist, absolvent UNARTE, Facultate de Artă Murală, are deja în portofoliu expoziţii personale sau prezenţe în diferite manifestări de anvergură precum Expoziţie Personală „Artmalgam” (Urban Collectors), „Unde eşti, copilărie…” (The art of living gall, Festivalul Stradă de c’arte Galateca), „14+11″ (Muzeul de artă din Constanţa), „STARt” (Go art projects), Fusion Arts, Art Factory (Uzinele Faur), DIPLOMĂ (Palatul Ştirbei), MKP / Art On Site şi Art Safari. Exprimarea artistică pe care o caută, presupune o căutare interioară, unde haosul are tărâmul lui. Prin această căutare, încearcă să-l aducă la suprafaţă sub diferite forme abstractizate, prin efecte de clarobscur şi diversitate cromatică.

www.instagram.com/cazacincubogdan

www.facebook.com/cazacincu.bogdan

Partenerii care susţin MIMI EVO

UniCredit Leasing a lansat pe piaţa locală GoGreen, o nouă alternativă de finanţare pentru achiziționarea mașinilor eco

Ca în orice proiect sportiv, partenerii sunt un element esenţial în susţinerea poveştii MIMI. MIMI EVO marchează o nouă etapă a parteneriatului tradiţional dintre BMW Group România (BMW Financial Services şi MINI Financial Services) şi UniCredit Leasing, în calitate de finanţator de top pe piaţa din România, o colaborare care se aliniază obiectivelor comune privind sustenabilitatea şi implicarea în promovarea motorsportului. Recent, UniCredit Leasing a lansat pe piaţa locală GoGreen, o nouă alternativă de finanţare care are ca scop, prin structură şi preţ, încurajarea achiziţiei de autovehicule cu impact redus asupra mediului, susţinând astfel şi creşterea segmentului maşinilor eco în parcul auto naţional. De asemenea, anul acesta compania sărbătoreşte al şaselea an de existenţă a echipei UniCredit Leasing Motorsport, un parteneriat prin care compania îşi reafirmă susţinerea unor valori împărtăşite precum performanţa, curajul şi determinarea de a fi cei mai buni.

Energie de la Renovatio e-charge, aderență de la Michelin

Mai departe, Renovatio e-charge, cea mai mare reţea de staţii de încărcare din România, va asigura energia MIMI la competiţii, în timp ce Michelin „va încălţa” maşina cu o gamă variată de pneuri – de la soluţii sport de stradă până la gama Michelin Motorsport.

Engage Engineering se ocupă de evoluția tehnică

Engage Engineering, un atelier care pregăteşte automobile de curse deosebit de competitive în România, şi-a asumat pregătirea MIMI. Echipa vine cu o experienţă deosebit de bogată, formată în echipa BlueStreamline de Formula Student a Universităţii Transilvania Braşov şi apoi prin pregătirea unor automobile de competiţie excepţionale, cum ar fi maşina campioană în Campionatul de Coastă 2020 sau campioana Romanian Endurance Series 2021.

Andrei Barbu este pilotul principal al lui MIMI din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă

Andrei Barbu, după ce a fost la comenzile MIMI la prima competiţie oficială din istorie, devine pilotul principal şi va fi prezent pentru întreg sezonul 2022 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Ciprian Lupu este un membru drag al familiei MIMI şi va continua participările în Super Rally, într-un proiect cu partenerul comun Michelin. Sunt planificate şi curse în Campionatul Naţional de Super Rally şi Women Rally.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account