OFICIAL: Viitorul BMW M2 va fi ultimul model M cu propulsie fără hibridizare

Viitorul BMW M2

A doua generație BMW M2 va debuta anul acesta și se profilează a fi un model cu valoare de colecție. Deoarece Frank van Meel, director executiv BMW M GmbH, a confirmat că acesta va fi ultimul model M cu motorizare fără sistem hibrid sau altă formă de electrificare.

Informație a fost oferită de CEO-ul diviziei BMW M GmbH într-un interviu acordat site-ului BimmerToday.de.
Frank van Meel a explicat faptul că BMW M2 va fi cu siguranță o mașină care va face pe placul puriștilor. Va beneficia de o configurație tehnică tipică tradiției BMW. Mai exact va avea un motor cu 6 cilindri în linie și tracțiune la puntea din spate.

Înaltul oficial spune că implementarea sistemelor de electrificare va fi extinsă în cazul modelelor din gama BMW M GmbH. Motorizările vor avea sistemele hibride de 48 de volți și vor exista modele cu propulsii de tip plug-in hybrid, dar și 100% electrice. În acest context, Frank van Meel confirmă pentru BimmerToday.de că a doua generație BMW M2, care sosește în 2022, va fi ultimul model M cu motor cu ardere internă care nu integrează și o formă de electrificare. CEO-ul precizează că motorul nu va avea nici măcar sistem mild-hybrid de 48V.

CLICK AICI pentru a citi tot interviul acordat de Frank van Meel pentru BimmerToday.de.

De curând, este vehiculată pe internet și o poză neoficială care dezvăluie partea din spate a noului BMW M2, fără camuflaj. Click pe poză pentru a vedea postarea originală pe Instagram.

BMW M2

Viitorul BMW M2 va fi și ultimul model M cu o cutie de viteze manuală

În prezent, doar M3 Sedan și M4 Coupe mai pot fi configurate cu o transmisie manuală. Restul modelelor din gama BMW M GmbH au transmisii automate. Decizia este luată în special din cauza nivelului foarte înalt la care a ajuns cuplul propulsoarelor. Dar cântărește la fel de mult și cererea din piață. Frank van Meel a declarat pentru BimmerToday.de că în SUA există o cerere mare de cutii manuale în segmentul lui M2. Uneori peste 50% aleg cutia manuală. În schimb, în Europa, doar circa 20% optează pentru transmisia manuală. Iar acestea vor fi principalele piețe ale noului BMW M2.

Însă, pentru că se virează în mod accelerat spre motorizări electrificate, BMW M2 va fi și ultimul model M oferit cu o cutie de viteze manuală. La fel ca și în cazul M3 și M4, va fi oferită și transmisie automată pentru M2. Confirmarea o putem vedea în poze spion cu un prototip BMW M2 recent. În aceste imagini se poate observa și faptul că M2 va avea montat pe planșa de bord noul panou digital în stilul celui de la BMW iX. Acest panou integrează pe orizontală două display-uri de mari dimensiuni. CLICK AICI pentru a vedea pozele cu interiorul lui BMW M2, publicate de site-ul Motor1.com.

M2 va avea tracțiune spate și motor de BMW M3/M4 temperat

BMW a ținut secrete specificațiile  noului M2. Dar oficialii BMW au menționat în câteva rânduri că va fi o mașină numai bună pentru drift. De altfel, zvonurile spun că modelul Coupe nu va fi oferit și cu tracțiune integrală. Ci va avea doar tracțiune la roțile din spate. S-a dorit astfel păstrarea rețetei clasice pentru modelul M pur. Asta îl va deosebi suplimentar de actuala generație BMW Seria 2 Coupe, care are și versiuni cu tracțiune integrală.

Zvonurile spun că noul BMW M2 va avea o versiune de circa 450 CP a motorului regăsit la BMW M3 și BMW M4. În cazul acestor modele propulsorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo dezvoltă 480 CP în varianta de bază sau 510 CP, dacă se aleg modelele Competition.

BMW M2 va fi produs din ultima parte a lui 2022, exclusiv la uzina BMW Group din San Luis Potosí, Mexic.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account